Трети ден: Пожарът в Шишманци тлее, жителите - на протест

Хората настояват за строг мониторинг на мерките за безопасност
14 авг 2019 09:06, Петя Славова
3
Трети ден: Пожарът в Шишманци тлее, жителите - на протест
Снимка: Bulgaria ON AIR

Трети ден продължава да тлее пожарът в депото за отпадъци край пловдивското село Шишманци. Жителите на селата Стряма, Шишманци и Белозем излизат на протест пред завода, предаде Bulgaria ON AIR.

Протестът се организира в социалната мрежа и е под надслов "Да спрем отровата от "Еко" завода в село Шишманци". Хората настояват за строг мониторинг на мерките за безопасност с оглед предотвратяване на замърсявания занапред.

Още по темата

Протестът е продкрепян и от местните и общински власти. От МВР - Пловдив обявиха, че са взети необходимите мерки за осигуряване безопасността на движението и недопускане на закононарушения в района на село Шишманци във връзка с протеста.

Продължават на място да дежурят екипи на пожарната, а служители от РУ Раковски и сектор Пътна полиция периодично следят за евентуално силно задимяване на магистралата и са в готовност да подпомагат трафика.

Площта на пожара се простира на над 2 декара, от управата на завода не изключват да има човешка намеса при възникването на огъня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що ревете бе чакайте да дойде дъжд той ще загаси пожара.Ама че сте нахални. Човеко нали ви каза уплътнявайте прозорците вратите затваряйте си дупките горни и долни и дишайте у жегата. Човеко дето го каза по талавизията е много умен има пагони а знаете че тези с фуражките и пагоните още от бай Тошово време се славят с много акъл който им изтича изотздека. В жегата да се затвориш без климатик защото по селата такива няма си е равно на самоубииство. Но на човеко с фуражката му е през дедовио.
2
2
 
1
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Не бойте се ,села, за утрешния ден !Животът ще бъде по-хубав от песен,по-хубав от пролетен ден с другаря Борисов !!! Слава на ГЕРБ !!!
1
2
 
3
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Нека жителите на селата да видят изследванията, че замърсяване няма както им се казва от РОИС-а. Да спрат да кашлят и да си слагат кърпи на носа, няма нужда от това. Да си дишат спокойно, каза им се че проблем няма.