Проверяват болницата в Сливен след смъртта на Кристи

Роднини на детето обвиниха лекар от „Спешна помощ” в немарливост
Обновена: 20 авг 2019 09:38 | 20 авг 2019 08:56,
13
Проверяват болницата в Сливен след смъртта на Кристи
Снимка: архив, Булфото

В Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен започна вътрешна проверка. Тя ще покаже дали екипът на линейката е действал адекватно при транспортирането на малката Криси до болницата.

Още по темата

Роднини на момиченцето обвиниха лекар от „Спешна помощ” в немарливост.

В момента се събират обяснения на екипа, извършил спешното повикване, обясни пред bTV д-р Мариета Божидарова, завеждащ ЦСМП – Сливен. При установени нарушения ще бъдат взети мерки според Кодекса на труда.

След обвинения, че не е присъствала медицинска сестра в линейката при транспортирането на малката Криси, лекарят подчерта, че по стандарт екипа трябва да е при пациента и за момента отказа коментар, тъй като предстои изслушване.

По думите на д-р Божидарова бабата на детето е била „вкопчена” в детето и е отказала тя да бъде приета в болница, преди да дойдат родителите ѝ.

Също така обясни, че от момента на приемане на повикване за дете в тежко състояние, до приемането му в спешното отделение са изминали 26 мин.

Очаква се да има резултати от изслушванията в рамките на утрешния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Сливен преди 4 години
Не говорете, като не знаете. Редовна практика е на спешна помощ от Сливен да се отнасят жестоко с нуждаещите. Заради тях загинаха много хора. Лекарите от Спешна помощ в Сливен са истински чудовища. И за тях трябва да има сурово наказание ! Който не е изгубил близък там, не знае... и да не смее да говори. Мълчете пред нещастието на хората и особено на едно малко дете! Не смейте да си отваряте устите! Че и а вас да ви сполети...
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специфичен случай и на извършителя са му наложени съвкупност от присъди в последователност от действията му и начина на извършване спрямо жертвата,но като не е арестуван на место,а и никой не е казал,разказал,че доказал за специфични детайли как се е стигнало до туй като не е проследено как доказателство движение по направление,време,състояние,участие на други лица по места до това место как ОПГ по мотиви заради жестокоста на изпълнението са извикани следствието и бърза помощ,а това е процедура.
9
0
 
4
 
! Отговори
Владо преди 4 години
Уважавана медия, а пък какво заглавие. "Проверяват болница". ЦСМП е в МБАЛ, но не е нейна структура. Не е и болница. Народът изглупя от неточни послания.
8
1
 
13
 
! Отговори
Убо, бе преди 4 години
Добре, сменете лекарите с кадри от махалата в Сотиря, че да няма сърдити.
7
1
 
19
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Може да са всякакви, но лекар да отиде да пътува на предната седалка докато дете умира е ... проблем.
6
0
 
7
 
! Отговори
... преди 4 години
Защо винаги е след дъжд - качулка?
5
2
 
22
 
! Отговори
Невена преди 4 години
Да бъдеш лекар никак не е лесно, тази професия трябва да се работи от добри хора, всеотдайни,човеколюбиви,да искат да помогнат, да спасят живот!Проблемът ни е,че нашето здравеопазване стана бизнес и повечето лекари нямат сърца!
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нали трябва да изкарат някой друг за виновен за смърта на детето. Виновният не може да е от техните, трябва да е от другите.
3
5
 
17
 
! Отговори
До Гледащия 3-ти преди 4 години
Понеже явно животът им е лек, затова на цигари и алкохол.Що ти не го работиш това, ами в ранни зори се чудиш къде точно те сърби и пишеш тъпотии.Днес те ще спасят няколко човека. Ти най-много да имаш две кюфтета за обяд в местното кръчме.
2
12
 
12
 
! Отговори
Гледах преди 4 години
по една ТВ шефката на спешната помощ. Изкефих се на гласа и. Такъв глас се прави с много труд под формата на цигари и алкохол.
1
8
 
10
 
! Отговори
алекс преди 4 години
абе стига ни занимавахте с тия ***