Ангелкова иска постоянни турове за руснаци в Шуменско

Трябвало да се популяризират Плиска, Преслав и Шумен
3 сеп 2019 16:02, Анисия Иванова
32
Ангелкова иска постоянни турове за руснаци в Шуменско
Снимка: МТ

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще предложи на руски туроператори да организират постоянни турове в Шуменско.

"Планираме обща среща с руски туроператори, на която да предложим да включат региона на Шумен в програмите за постоянни туристически турове. Ще организираме и срещи на туроператорите с местната власт и туристическия бизнес. Считаме, че сега е точният момент, защото се правят записванията за 2020 година", заяви Ангелкова на среща с представители на туристически бранш в района на Шумен.

Плиска, Преслав и Шумен трябва да се популяризират както сред младото поколение, така и пред чуждестранните посетители на България, тези исторически места трябва да са сред основните маршрути на туристите, близостта им до Варна е голямо предимство.

Културно-историческият туризъм е основен продукт и важен фактор за развитието на целия сектор, каза тя, цитирана от Министерството на туризма. Той е ключов, за да се разширят крилата на сезона, да насочим туристите към вътрешността на страната и целогодишно да има голям  брой посещения.

Стартирахме 2019 г. с фокус към вътрешния туризъм, именно с тази цел в началото на тази година обявихме кампанията "Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм“ и за трети път организирахме инициативата "Неочаквана ваканция“. Ще продължим да го правим с помощта на местните власти.

Предстои обсъждане в Народното събрание на промените в Закона за туризма, които наскоро прие Министерски съвет. С текстовете се регламентира вписването и поддържането на  специален регистър на туристическите забележителности, фестивали и събития в регионите, както и задължения за лицата, които ги стопанисват. Така ще се гарантира запазването на туристическите атракции и ще се даде възможност за секторно финансиране, уточни министърът.

Продължава работата и по намаляването на административната тежест за бизнеса. Министърът припомни, че бяха премахнати 19 вида документи, предвижда се да отпаднат още изисквания.

Тема на разговорите беше и въвеждането на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). Насоките за работа на системата започнаха още от месец февруари, бяха проведени обучения по места, има и онлайн клипове, чрез които всички туристически субекти могат да научат как да я използват, обясни министърът. Тя припомни, че гратисният период изтича на 1 октомври и ако след 30 септември  мястото за настаняване не е включено в ЕСТИ ще получи писмено предупреждение, но веднага  след това ще се налагат санкции, тъй като подаването на данни за ЕСТИ е задължение на туристическите обекти по закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците да си ходят на Кримския полуостров и да му се любуват от сърце. По нашите земи нямат работа.А Ангелкова да ходи да наподоби едно действие много характерно за вятърът.
25
0
 
2
 
! Отговори
Боли ме дедовия преди 4 години
За рассия, руснацитеИ лично за ***
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя Ангелакова освен за руски ,,турове'' за друго не я търси.След катастрофалният сезон,няма да има никакви постъпления в държавата от такси,налози и данъци.Хората едва си избиха лиценците.
23
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Това *турове* го прочетох като *трупове* :))) Толкова ли няма българска дума, бре?
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наскоро се върнах от северното черноморие, след Варна. Не бях ходил на Черно море от 15годин. Изпаднах в шок. Това ще ми е май за последно.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангелкова се прави на луда, но когато идва тайно в Москва няколко пъти, за да не дразни БГ соршоидите, я навряха в *** г*з на една от срещите с представители на бранша. Руснаците не проявяват интерес към България, защото е отвратителна, скъпа, шумна, бетонирана ко4ина. Но това е супер, като чета коментарите даже е много добре. Колкото по-малко, по-добре ?
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми Охрид не се ли намира в историко-географската област, носеща иемто Македония ?
19
2
 
8
 
! Отговори
Големгова Дихме преди 4 години
Ама пак до руснаците опряхме. А уж сезона бил добър. Свършиха баламите. И руснаци няма да видим до година две.
18
0
 
3
 
! Отговори
дедо преди 4 години
... изтървахме коня
17
0
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Защо Ангелкова не иска постоянни турове на шуменци в Русия?
16
2
 
8
 
! Отговори
Пфф преди 4 години
Знаете ли пословицата "Курица не птица, Болгария не заграница"? Де ще я знаете като сте *** родени след 2000г
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така, така. И да им покажат в Плиска двора на Кирилицата, малко да се образоват. Да не ми говори онази пияната Захарова, че писмеността произхождала от "македонските земи".
14
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете да вкарвате руски окупатори!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък, не!
12
10
 
8
 
! Отговори
България в NATO и ЕС преди 4 години
Кощтрамбата не е разбрала че руснаците са персони нон грата в Европейския съюз и не им дават визи вече, тв ходят при Ердоган. Скоро и Ангелкова - чемодад - вокзал - Сибир.
11
2
 
6
 
! Отговори
СТАНИ ШЕФФ преди 4 години
Ангелкова много е стояла на слънце ....
10
1
 
10
 
! Отговори
УбавиНовиниДнес преди 4 години
Много убаво, само че не разбирам за какво ни руснаци, нали чакаме 1млн американски и 50млн румънски туристи?
9
9
 
10
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До активист на БКПДрогара явно живее в собствен свят. Даже по времето на най-справедливия строй тук руснаците не се срещаха под път и над път, какво остава път сега, когато стандарта на живот в България е в пъти по-голям от стандарта на Рассия!Щом не могат една бутилка водка да си купят а жюлят препарати за баня...
8
4
 
5
 
! Отговори
Гурбетчия преди 4 години
До Аз Написал си неща руснаци,не се разбира какво искаш да кажеш, може би, не искам руснаци. Дали ще са руснаци или туристи от други страни, няма значение. По важното е,че наистина има какво да се покаже от историята на България. Това е за уважение,а не за евтин коментар.
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пияници и турове, са две несъвместими неща. Могат да ги завлекат единствено до местната пивоварна, това ще им е достатъчно.