Домашните любимци на плажа: За и Против

Защо на места е забранено за четириноги...
8 сеп 2019 12:15, Петя Славова
109
Домашните любимци на плажа: За и Против
Снимка: БТА

Домашни любимци не се допускат на част от плажната ивица на българското Черноморие, алармираха собственици на четириноги.

Един от тях е Ивелин, който от години не е летувал в родината си, но тази година избрал да почива на Слънчев бряг. С него бил и домашния му любимец - 10-килограмовият Марли, който обаче не бил допуснат на плажа.

"В началото,когато дойдохме господа от охраната на самия плаж ни помолиха да напуснем плажа, тъй като било забранено разхождането на домашни любимци, въпреки това, че не нарушават по какъвто и да било начин обществения ред и това, че са на каишка,както всъщност гласи и Закона за ветеринарно-медицинската дейност", каза Ивелин Младенов пред Нова тв.

Той бил спрян от физическата охрана на плажа. "На всяка табела, че е забранено. Това не го решавам аз", каза още охраната на плаж "Слънчев бряг"-Централен Илиян Тонев

Този отговор не удовлетворил Ивелин. Tой потърсил отговор на какво основание Марли трябва да остане извън пясъка.

Управата на плажа обясни недопускането на кучета така: "Това е решение на всички концесионери по цялата плажна ивица.Има табели,на които е обозначено,че е забранено за домашни любимци и за превозни средства. Решението предполагам е взето от някаква сигурност,защото има кучета ,които големи.Няма значение дали са големи или малки,но има туристи,които са с малки деца  и просто това се прави за тяхна безопасност", заяви управителят на плаж "Слънчев бряг"-Централен Михаил Ковачев.

От Министерството на туризма обясниха, че "Условието дали могат да се допускат домашни любимци на територията на морските плажове по българското Черноморие не е регламентирано в договорите за концесия или наем, които Министерството сключва с концесионерите и наемателите на плажовете".

Допускането на домашни любимци на плажа или забрана за това можело да бъде посочено чрез Наредбите за опазване на обществения ред на съответната община. Това зависело и от организацията на работа, направена от стопанина на плажа.

Много от летовниците подкрепят ограничението. Ивелин с разбиране приема позицията и на управата на плажа и на летовниците, но за себе си има решение. "От 12 години насам може би за първи път решихме  да дойдем на българското Черноморие.Изживяванията и така стеклите се обстоятелства ме отказват вече да идвам като турист на нашето Черноморие", добави той.

Затова пък Ивелин е сигурен. Повече няма да почива на родното Черноморие и туристическия бизнес у нас загуби пореден клиент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Ханибал му пожелавам, да умре ейся ...И дето го казват "Внимавай какво си пожелаваш, че ще се случи", аз вика ХА ДАНО!
64
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плажът трябва да е недостъпен за:- Домашни любомци, включително и ***,- Малки и шумни деца- Пияници- Дебели - Руснаци, Британци и Поляци
63
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 57"Живея в София, не знам как е по селските кръчми, там може и да гледат на кучетата като на прасета или друг ***"Живея в Копенхгаген и мога да ти кажа, че ако кучето ти влезе в някоя "ръчма" ще те изгонят с викове от там, а ако се заинатиш, ще те прибере полицията и ще трябва да платиш каквито глоби наложат от тяхно ХЕИ, заедно и с какъвто иск предяви ресторанта срещу теб. И не, кучетата не са ***. Взимат бездомни от Гърция и ги гледат там.
62
16
 
10
 
! Отговори
Край преди 4 години
Нормалния човек е семеен /законно/ с минимум две деца. Има и родители за които да се погрижи. Не се занимава с псетия и котки.нормалните държави издигат нормалния човек в КУЛТ.България?!?
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Домашни любимци? Веднъж видях семейство роми да се правят на "граждани" на плажа. Единия стана, отиде на 2 метра, където играеха децата и се весяляха, и се изака пред целия плаж ... Вдигна банския и се върна на чаршафа.....Нека този образ остане с вас за известно време1
60
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучетата не оставят фасове, празни бири, хартии, и още хиляди други *** като ходят на плажа.
59
8
 
18
 
! Отговори
Jojo преди 4 години
Боли ме дедовия за Ивелин и неговия кьопек, да ходи на майната си, ако иска.
58
11
 
15
 
! Отговори
Kuro Tores преди 4 години
Трябва в сезона да е забранено за кучета ;) Толкова ли е трудно?!
57
5
 
21
 
! Отговори
Край преди 4 години
В България се живее зле защото нормалния човек е натикан в ъгъла - сакън да не се нарушат правата на некой девиант.Ми има хора домашния му любимец - кон/магаре/крава/ прасе - без чума и те ли да са на пясъка.
56
5
 
17
 
! Отговори
Край преди 4 години
Ивелин като не иска да идва на нашето море да ходи сам знае къде. От където е дошъл.
55
1
 
13
 
! Отговори
до 61 читател преди 4 години
Ами кучето НЕ пие ракия, каква работа има тогава на кръчма? Не може да разказва вицове, най-много някой пиян англичанин да повърне върху него и да ти се наложи да го къпеш вкъщи после. По тази причина на кръчма нямат място и бебета и малки деца.
54
8
 
23
 
! Отговори
до 57 преди 4 години
Аз пък може да НЕ искам твоето куче да отмъкне храна от чинията ми!!НЕ искам да чеша непознато куче,което може да ме ухапе или да му хвърлям храна на пода в заведение!На теб може да ти е смешно,ама ако съм много гладен ще ти изругая кучето,ако направи нещо такова,а ти може да се направиш на ударен,че кучето не е твое и няма да ми платиш пържолата.Казвам в Германия (ходя често имам роднини) в гръцките ресторанти, не се допускат животни.В провинцията(за България става дума) също НЕ пускат животни.
53
16
 
9
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Странно, пияни англета, русчета и тем подобни - може.А куче не?И защо?Но най-добре е изобщо да не се ходи на български плажове,това е решението!
52
7
 
21
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Без Ивелин летния сезон е морето ще бъде провал.Чудно как сме оцелели 12 г.
51
21
 
11
 
! Отговори
До 57 преди 4 години
Извинявай, ти кога последно си бил в ресторант/кръчма? Еле пък в Европата, където и в магазин и аптеки влизат с кучета. А идеята как кучето скача и отмъква пържола от някой нещастен човечец искрено ме разсмя. Моето куче редовно отмъква по нещо от съседна маса защото хората сами искат да го погалят и почерпят, особено ако са с деца. Живея в София, не знам как е по селските кръчми, там може и да гледат на кучетата като на прасета или друг ***
50
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Силистар имаше кучета ,ми гааадно е бре , човек бие път за спокойствие и природа ,а криворазбраната "цивилизация" домъкнала кучета - търчат,лаят ,се...рът , пи...каят в пясъка .Избиват комплекси някакви .
49
3
 
23
 
! Отговори
до 52 лично мнение преди 4 години
Аз пък смятам,че НЕ е правилно да водиш кучето си по ресторанти. Дори да е на каишка,докато ядеш ще пуснеш каишката и ако му замирише пържолата от съседната маса,като нищо може да скочи върху масата и да я отмъкне от човека дето я е поръчал,дори и да го ухапе.Затова не се позволява кучета или котки в ресторанти. И да ти кажа и в Германия не съм видял някой да води животно в което и да е заведение,а германците много обичат животни. Животните не са ло*ши,но са непредказуеми понякога,не говорят.
48
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Г-н Ивелин без фамилно име... Лъжливи новини.
47
12
 
6
 
! Отговори
До Тялото преди 4 години
За това ние ще си ходим в Гърция и други европейски дестинации със семействата (кучето е член на семейството), а у наше село ще си пикаят в морето на метър един от друг и няма да им загрозяваме пейзажа от фасове, царевични кочани и всякаква друга мръсотия. Прав си за водата. Винаги оставяме по-голям бакшиш когато в жегата се сетят, без да им искаме, вода на опашаткото
46
2
 
15
 
! Отговори
до 52 тялото преди 4 години
Помисли си обаче едно. Докато водиш кучето си по хотели и скъпи ресторанти на морето в чужбина, колко деца гладуват в България и не са невъзпитани. Ако на дете което те моли за хляб, му дадеш,ще ти каже благодаря. Пробвай няма да те ухапе,ако дадеш на куче хляб,може и да не го изяде.