Домашните любимци на плажа: За и Против

Защо на места е забранено за четириноги...
8 сеп 2019 12:15, Петя Славова
109
Домашните любимци на плажа: За и Против
Снимка: БТА

Домашни любимци не се допускат на част от плажната ивица на българското Черноморие, алармираха собственици на четириноги.

Един от тях е Ивелин, който от години не е летувал в родината си, но тази година избрал да почива на Слънчев бряг. С него бил и домашния му любимец - 10-килограмовият Марли, който обаче не бил допуснат на плажа.

"В началото,когато дойдохме господа от охраната на самия плаж ни помолиха да напуснем плажа, тъй като било забранено разхождането на домашни любимци, въпреки това, че не нарушават по какъвто и да било начин обществения ред и това, че са на каишка,както всъщност гласи и Закона за ветеринарно-медицинската дейност", каза Ивелин Младенов пред Нова тв.

Той бил спрян от физическата охрана на плажа. "На всяка табела, че е забранено. Това не го решавам аз", каза още охраната на плаж "Слънчев бряг"-Централен Илиян Тонев

Този отговор не удовлетворил Ивелин. Tой потърсил отговор на какво основание Марли трябва да остане извън пясъка.

Управата на плажа обясни недопускането на кучета така: "Това е решение на всички концесионери по цялата плажна ивица.Има табели,на които е обозначено,че е забранено за домашни любимци и за превозни средства. Решението предполагам е взето от някаква сигурност,защото има кучета ,които големи.Няма значение дали са големи или малки,но има туристи,които са с малки деца  и просто това се прави за тяхна безопасност", заяви управителят на плаж "Слънчев бряг"-Централен Михаил Ковачев.

От Министерството на туризма обясниха, че "Условието дали могат да се допускат домашни любимци на територията на морските плажове по българското Черноморие не е регламентирано в договорите за концесия или наем, които Министерството сключва с концесионерите и наемателите на плажовете".

Допускането на домашни любимци на плажа или забрана за това можело да бъде посочено чрез Наредбите за опазване на обществения ред на съответната община. Това зависело и от организацията на работа, направена от стопанина на плажа.

Много от летовниците подкрепят ограничението. Ивелин с разбиране приема позицията и на управата на плажа и на летовниците, но за себе си има решение. "От 12 години насам може би за първи път решихме  да дойдем на българското Черноморие.Изживяванията и така стеклите се обстоятелства ме отказват вече да идвам като турист на нашето Черноморие", добави той.

Затова пък Ивелин е сигурен. Повече няма да почива на родното Черноморие и туристическия бизнес у нас загуби пореден клиент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
22
 
! Отговори
бг преди 4 години
До ТялотоЯвно годим в различна Гърция ! При над 10 посещения на гръцки курорти, веднъж не съм видял щъкащо животинче ! Веднъж някакъв /българин/ си позволи да премине по прилежащото към курорта плажче с песа си. Изгониха го като мръсно коте ! Казаха му, че ако отново се случи глобата е зверска. Ония животновъд избяга с "подвита опашка" .
44
23
 
5
 
! Отговори
Тялото преди 4 години
Още една причина да ходя на море в Гърция. Няма нито един плаж, на който да са ме върнали с кучето и за 4 години няма нито един ресторант, в който да не сме добре дошли. 1во носят водя на кучето, после менюто. Но нашенския дивак не се сеща че така губи клиенти. Има много по-невъзпитани български деца отколкото кучета.На нащо море има само един хотел, в който кучета от всякакви размери са добре дошли и е резервиран за 3г напред.
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом този е избрал да "почива" на Слънчака, нгрмално е да си води и песът там. Там е клоака, гмеж.На хубавите плажове тжва не се допуска.
42
5
 
28
 
! Отговори
просто отбелязвам преди 4 години
Българското море е достатъчно мръсно,плуват какви ли не нечистотии. Представете си какво би станало,ако всеки си мъкне кучето и то се изходи в морето.Дори да се отдели специална плажна ивица (която не виждам къде би могла да е) само за кучета,мръсотията пак ще се носи по водата. А опасни породи кучета като ротвайлери и питбули НЕ могат да бъдат пуснати свободно на плажа. Не забравяйте,че има и малки деца.Така че съм против животни на плажа.
41
2
 
26
 
! Отговори
фермер преди 4 години
Ами аз си имам "домашен любимец" бик-500 кила. Имаме дълбока емоционална връзка. Страстно привързани сме. Защо да не мога, както, собствениците на злобни кучета да си го разхождам по паркове, детски площадки и плажове ?!? Ще си нося кофа и лопата да му събирам акото !
40
25
 
13
 
! Отговори
Тошето преди 4 години
Аз пък не искам да си водите малките уродчета и да ги изхождате в морето, също така ме дразнят и писъците. Затова ще ми търпите кучето както аз ви търпа
39
3
 
17
 
! Отговори
Квачките са проблем преди 4 години
На мен на плажа ми пречат истеричните бг ***. Нямаше ли някакво замерване с шумомер и просто да ги разкарат като вдигат олелия до небесата. Всякакви крякащи лели напълниха бг плажовете
38
15
 
9
 
! Отговори
Shark преди 4 години
А за постоянно ревящите и пищящи деца на руснаци, които изобщо не им обръщат внимание какво правят, няма ли да има санкции? По 3-4 семейства се събират с малки деца, които неистово крещят постоянно и нещо искат, а на родителите им не им пука. Ама аз съм отишъл на плажа да си почивам и искам спокойствие, а не не да им слушам виковете на невъзпитаните деца. Кучетата не правят така и те не ми пречат, пречат ми наглите русначета и родителите им.
37
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе то и децата нямат место на плажовете - крещят, реват, дерат се и ти развалят почивката. Иначе едно мокро куче такова меле ни направи с хавлиите тази година...довел си го - ок, ама не го пускай поне да щурее върху нищонеподозиращите плажуващи.
36
7
 
29
 
! Отговори
Росица преди 4 години
Категорично съм против домашни любимци да идват със собствениците си на плажа. Ние също имаме куче, но когато сме на почивка, го оставяме на грижите на наши близки.
35
4
 
20
 
! Отговори
Пропуснати ползи! преди 4 години
Заради едните правила какви ползи изтървахме! Едно кучешко акенце по-малко на плажа и едно друго което го разхожда! тц-тц
34
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плажа е за хора ,не за кучкари с кучета ! Усрахте са с тези кучета бе комплексари ....! Имам 4 кучета и толкова котки ,но всеки си знае местото ! Не на всеки му е приятно да споделя плаж, улица , парк с домашни любимци ! Да бъдем солидарни с хората и не се правим на ,,големи " с разни четириноги !
33
13
 
11
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Аз имам крава но дъртата я гледа. Видя ли мачка или куче с една летва га ги отпоря да видиш как набират.
32
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнусно и нехигиенично е кучетатта да се къпят заедно с хората.
31
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
карам колело и и ме ядат бе, като война е. кучкарите викат - те нападат само лош човек. значи всички колоездачи са лоши ли?
30
4
 
23
 
! Отговори
Кроки преди 4 години
Аз пък мисля да си пусна личния крокодил на плажа,да си е близо до водата!А изкранването си е негов проблем!Ей съвсем изперка този народ ей,!68977
29
4
 
7
 
! Отговори
До Селяни бол. преди 4 години
Прати ми селфи от плажчето доганово! Може и без куче. Пиши и кой адвокат ще ползваш ,за да търсиш правата си. Забравяш, че си в *** ;(
28
4
 
15
 
! Отговори
Ели до Селяни преди 4 години
Я ми посочете къде в Конституцията, член, алинея, параграф... се споменава кучета и плаж.Само тези две думи куче и плаж в едно изречение, в Конституцията.Искрено се надявам да не сте политик или депутат, и да се шегувате.Ще ни вкарате във война срещу Папуа и Нова Гвинея без да знаем!(иначе сте готов за министър на външните работи):)
27
38
 
13
 
! Отговори
Селяни бол преди 4 години
Имам куче и две малки деца. Съгласно действащата конституция никой няма право да ми ограничи придвижването в страната. Плажовете са обществено място, не частна собственост, оградена с ограда. Ако куче нарушава обществения ред (примерно *** на плажа) си има съответните санкции. Ама *** е виждал куче само на село на верига
26
6
 
28
 
! Отговори
До 30 преди 4 години
Ти си селянин. Ще дойде време такива като теб да чукат камъни в Белене. Един такъв като тебе кучетата му жив изядоха човека от Владо Тричково. Но ние помним! Възмездието е бавно но застига всеки мерзавец