От Добрич до Марс през 2033 г. – мечтите на 16-годишната Татяна

Момичето взе участие в академия на НАСА за млади космонавти
19 сеп 2019 13:00,
80

16-годишната Татяна Иванова от Добрич взе участие в Advanced Space Academy към Космическия лагер на NASA в Хънтсвил, Алабама. Това е първият учебен космически лагер в света. След него се нарежда Space Camp Turkey в Измир, който младата девойка посети миналата година и се завърна с медал за лидерство.

Татяна Иванова, заедно с нейния отбор, са участвали в три мисии като последната е била до Марс и е продължила 3 часа.

Отборът на Татяна "Team Isidis" се е преборил за купата на командирите, а тя е била удостоена с наградата "Крилата на академията", която се връчва само на най-изявилите се лагерници.

Татяна има няколко тетрадки със стъпки, през които трябва да премине, за да осъществи мечтата си. Една от целите на 16-годишното момиче от Добрич е да лети до Марс през 2033 година.

Участието ѝ в Space Camp в Турция и САЩ й доказало, че българите има какво да дадат за космическото развитие на света. По време на космическата си седмица в Алабама Татяна отново преминава през редица изпитания и нови знания.

За да стигне до обучителния център по модел на НАСА тя търси и получава помощ от десетки добри хора.

Заедно с другите деца от Центъра за творечско обучение, Татяна планира среща с държавните мъже, за да ги убеди, че страната ни трябва да бъде част от Европейската космическа агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 54Папагал :) като говориш за Кубрик знаеш ли изобщо какво е казал или просто си прочел името му някъде из коментарите и си решил да се правиш на компетентен? :)))
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалките твари изпълязаха от панелките си да оплюят всеки и всичко :)
55
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aз зa Плутoн си мечтaя кoгa Путин ще прaви сбиркa нa децaтa от цял свят дa си помечтaят в Русия ?
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питaхa ли Стенли Кубрик къде ще ги прaщa тoз път ?
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52Коментара ти както цялото ти съществуване е лишено от смисъл.
52
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който не лиже зaдникa нa НAСA е сeлянин.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 49Споко ще ги возят докато им се плаща :) това им е работата на РосТакси. Те иначе няма да има какво да правят.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15Не, просто този жалък сайт се посещава предимно от изкукали комплексирани пенсии и импотентни чички, които не могат да понасят мисълта, че някой е направил нещо, докато те гният в мизерните си панелки.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американските астронавти и проби са тези които реално вършат научна работа в космоса, защото руснаците са прости, но американските астронавти си нямат ракета носител а простите руснаци ги возеха с руска ракета до руската орбитална станция, но простите руснаци започнаха да завиждат на умните америкамци и американските проби и вече не искат да ги возят.
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарите както винаги в този сайт са пълна балканска трагедия :))) Омир би завидял.
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека плюенето на русофилите да започне сега.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на Луната не мечтае ли. Ама за Марс и за Луната грешно се е ориентирала, не в Алабама, ами Холивуд е трябвало да отиде на лагер, там ги правят стъпванията на Луната и на Марс.
45
2
 
11
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Сървайвъри, Ферми, "Космически лагери"-все неща забавни и поднасяни като сензации, но с нищо не различаващи се от доброто старо неделно предаване за деца "Бързи, смели, сръчни".При него, поне децата нямаха подобни гръмки амбиции, а си получаваха наградите-топки и спортни пособия и в понеделник си бяха отново на ученическите чинове.Когато видите една представителка на земната цивилизация и бъдеща покорителка на Марс, с халка на долната устна, просто се усмихнете и прелистете страницата.
44
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Русия2019 - РосКосмос реши да се прекръсти на РосТакси защото основната и работа е да вози Американски астронавти срещу заплащане и да изтрелва Американски проби които РЕАЛНО да вършат някаква научна дейност в Слънчевата система. :)
43
4
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
При демокрацията умите и кадърните могат да постигат всичко и да забогатеят, само простите и некадърните са бедни и мизерстват и демокрацият и САЩ са им виновни за това че са прости и некадърни и не могат да забогатеят и завиждат на това успяло момиче.
42
0
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 4 години
Само туркофилите искат без визи при наркоманите у ФАЩ!*** на наркомански *** от сините *** стигна до там, че тия клошари да ни окупират и те да влизат и излизат гат си искат, а българите не!
41
3
 
4
 
! Отговори
Русия преди 4 години
04.10.1957 първия спътник в Космоса03.11.1957 за първи път животно в космоса, кучето Лайка06.10.1959 първата снимка на обратната страна на Луната04.12.1961 първият човек в космоса 16.06.1963 първата жена в Космоса 18.03.1965 първата разходка в открит космос - Алексей Леонов02.03.1966 първото приземяване на Луната - Луна 915.12.1970 първото приземяване на друга планета - Венера 719.04.1970 първата орбитална космическа станция - Салют 102.12.1971 първото приземяване на Марс - Марс 3
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37Това, че ако имаш малко акъл в главата можеш да постигнеш това което искаш? Или викаш Бойко и ГЕРБ и демокрацията, ес и САЩ не дават и ви дърпат назад да сте бедни и глупави :) ааа и евреите също. Забравих ги тях.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37И какво точно се пропагандира? :)
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ко ми я показват тая сега? Кой знай какво направила и вече голяма работа. Била мечтаела то и аз мечтая за мерцедес и мезонет ама си оставам с мечтите никой никъде не ме кани! Аман то глупости в този сайт!