От Добрич до Марс през 2033 г. – мечтите на 16-годишната Татяна

Момичето взе участие в академия на НАСА за млади космонавти
19 сеп 2019 13:00,
80

16-годишната Татяна Иванова от Добрич взе участие в Advanced Space Academy към Космическия лагер на NASA в Хънтсвил, Алабама. Това е първият учебен космически лагер в света. След него се нарежда Space Camp Turkey в Измир, който младата девойка посети миналата година и се завърна с медал за лидерство.

Татяна Иванова, заедно с нейния отбор, са участвали в три мисии като последната е била до Марс и е продължила 3 часа.

Отборът на Татяна "Team Isidis" се е преборил за купата на командирите, а тя е била удостоена с наградата "Крилата на академията", която се връчва само на най-изявилите се лагерници.

Татяна има няколко тетрадки със стъпки, през които трябва да премине, за да осъществи мечтата си. Една от целите на 16-годишното момиче от Добрич е да лети до Марс през 2033 година.

Участието ѝ в Space Camp в Турция и САЩ й доказало, че българите има какво да дадат за космическото развитие на света. По време на космическата си седмица в Алабама Татяна отново преминава през редица изпитания и нови знания.

За да стигне до обучителния център по модел на НАСА тя търси и получава помощ от десетки добри хора.

Заедно с другите деца от Центъра за творечско обучение, Татяна планира среща с държавните мъже, за да ги убеди, че страната ни трябва да бъде част от Европейската космическа агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
3
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 4 години
Баси зубърката
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13Как пазиш равновесие с толкова малко мозък си е цяла мистерия...
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарите открито показват защо тази държава изчезва с много бързи темпове. Не народ, а м*pша.
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10Всичко е много просто. В България има много руски шпиони които трябва да бъдат проверени преди да бъдат пуснати в САЩ. Тази проверка се прави от хора които получават заплати и това струва пари. Затова е нужно да платиш за да се извърши тази проверка. Вместо да задаваш тъпия си въпрос всеки ден, попитай кога и как да изгоним руските шпиони от България.
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НAСA нaгрaждaвaт хoрa oт шитхоле кънтри дa ги прaтят трупно месо некъде. Дa сe бори зa Земятa и климaтa кaтo искa дa ни спaси НAСA дa прaтят Ивaнкa Тръмп нa Мaрс и зетя и тъщaтaтa нa Тръмп.
12
10
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Българите са до толкова полудели,че вече 16 -годишни момиченца ги водят за носа.Затова и българите не осъзнават в какво жалко положение са се поставили и,че са пред сигурна гибел.
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ufТи защо злобееш? Младежта има нужда да мечтае и да се подготвя за бъдещето. Браво на момичето! Пожелавам и да има повече последователи в смелите си начинания.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Както виждаш и децата могат да ходят в САЩ когато си поискат. Ти за какви визи бълнуваш?"Ами прекрасно, значи САЩ са отменили визите и вече всеки може да и хване самолета и да пътува за САЩ, не е нужно да даваш 150 долра за молба в американското посолство и да ходиш на интревю и да отказват на всеки пети без да дават причина и без да връщат парите за таксата. Ще си купя билет за САЩ. А на летището ако не ме пунат и ако изкам да прескоча заграженията дали ще стрелят по мен?
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платена самореклама.....
8
5
 
11
 
! Отговори
uf преди 4 години
Ще отиде и на Юпитер даже като всички тия мисии са фалшиви е много лесно. Те и затова с деца се занимават. От малки им промиват мозъка като в секта, та после фалшиво или нефалшиво, остават верни на идеята :)
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Както виждаш и децата могат да ходят в САЩ когато си поискат. Ти за какви визи бълнуваш? То беше преди 30 години когато не ни пускаха и до гръцката граница се доближим без специално разрешение от ДС.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мечтела си за звездите и да отиде на технически лагер в Алабама. Поредната евтина пропаганда, като че ли само САЩ може да праща спътници, вече и Северна Корея която е от десетилетия под санкции изолация имат космическа програма. И какво като пращат хора в космоса, до къде го докараха?
5
9
 
15
 
! Отговори
фори преди 4 години
Вижте си мизерията в България.Уличните кучета,които се изхождат навсякъде и нападат хората.Ниските заплати,пенсии,хората,които ровят по кофите за ***.Не ви ли е срам да пишете за някаква 16-годишна дето нито има знанията нито опита да направи каквото и да било без помоща и наставленията на опитни и заслужили хора.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А 16-годишната Татяна Иванова от Добрич която е взела участие в Advanced Space Academy към Космическия лагер на NASA в Хънтсвил как е заминала за Хънсвил - с виза, или сега при демокрацията и американското парнтьорство границите са отворени и можем да пътуваме свободно? Какво става с визите за САЩ трябват ли още визи за САЩ? САЩ нали имат договор за безвизов режим с ЕС, ние го спазваме и ги пускаме без визи. САЩ спазват ли го?
3
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАСА, ама ракетите им руски, от изостанала Русия.
2
2
 
15
 
! Отговори
Бай преди 4 години
Браво на детето,ама след 3 години напишете къде е отишла да учи.
1
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Добрич до Марс, ама със "Союз". А завършилите в NASA се качват в него само срещу кеш.