Аварийни екипи дежурят денонощно през зимата

Проверка показа: Електродружествата са готови за предстоящия сезон
5
Аварийни екипи дежурят денонощно през зимата
Снимка: flickr

Електроенергийният системен оператор и трите електроразпределителни дружества са подготвени за зимния сезон.

Изводът е от проверката на експерти от Министерството на енергетиката, назначена със заповед на министър Теменужка Петкова.

Електроенергийни обекти, избрани на произволен принцип, са инспектирани в периода 24 септември - 11 октомври - електрически подстанции, въздушни електропроводи високо, средно и ниско напрежение, както и възлови станции и трафопостове.

Голяма част от въздушните електропроводи ниско напрежение, които преминават успоредно над тротоарните зони на населените места, са подменени с изолирани усукани проводници, които не се влияят от досега им с клони на дървета.

В по-големите градове мрежите за ниско напрежение са изградени чрез силови кабели, които са положени подземно.

Съоръженията в обслужваните от трите електроразпределителни дружества възлови станции и трафопостове са преминали годишния профилактичен преглед и са подготвени за работа при зимни условия.

Във всички проверени дружества е организирана работата на аварийни екипи, които са на денонощно разположение и покриват цялата територия на страната.

Екипите са оборудвани с високопроходими автомобили и всички необходими материали за извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Гинка преди 4 години
Нека да дойдат да видят обектите си в селата около Трявна и Плачковци.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готови са, ама друг път. На приказки всеки може. министър петкова да излезе от топлия си кабинет и да се разходи из страната да види колко са подготвени!
3
1
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Нека са готови и да ловят и късат и тези които с години наред крадът ток и не искат(не че не могат-80% от тях) да плащат ,защто Те не могат да им направят нищо.А НИЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ И ЗАРАДИ ТЯХ.Нека вметна само ,че не само ромите краднат ток ,но и ресторанти,поч бази,затворени комплекси,редови граждани .... .Не може ли да се спре това краднене на ток,А то и аз ще започна да си взимам...аз ли съм най-глупавият или пък Вие където си плащате тока!?
2
2
 
6
 
! Отговори
касапин преди 4 години
Готови са да дерат по три кожи. От българите.
1
2
 
6
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Всяка година от пътно до аварини екипи на енергото, рапортуват бодро преди избори,че са подготвени и готови за посрещане на зимата.И при първия лански сняг до глезена,почва хаоса в Държавата :)