Българинът не се отказва от сватбата. Но защо е нестабилен бракът?

Всяка година се регистрират близо 10 000 развода
8 ное 2019 15:20, Анисия Иванова
86

Българинът не се отказва от сватбите, показват данните на Министерството на труда и социалната политика. Според тях през изминалата година у нас има 3 пъти повече бракове, отколкото разводи.

Близо 30 хиляди са сватбите през 2018г., което е с над 360 повече спрямо предходната година.  Въпреки това, броят на официалните разтрогвания също расте. Регистрирани са повече от 10 хиляди развода или със 185 повече от тези през 2017.

В над 60 на сто от случаите разводите стават по "взаимно съгласие".

Данните показват още, че преди да сключат брак, все повече хора изчакват да навършат определена възраст.

"В последните години връзките траят 4-5 г., партньорът се сменя, когато се изгуби интерес към настоящия и не се прави опит за промяна", каза за "България сутрин" психологът Ина Антонова.

Според нея, когато не се разбираме с партньора си, смятаме, че едно дете ще ни даде липсващото щастие, което е грешка.

"Това, че мрънкаме, не значи, че сме нещастни, а когато биологичният часовник започне да тиктака, смятаме, че едно дете, ще направи всичко различно и хубаво", обясни тя.

Пред Bulgaria ON AIR демографът Борис Казаков подчерта, че в наши дни по-лесно се взема решение за край на отношенията и за развод. "Достъпът до Интернет също оказва влияние", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
2
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
Да, ама ако женати почина, твоята брачна клетва не важи. Същото и за нея важи.
61
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама то в днешно време е почти невъзможно да намериш девствена жена над 20г.Може би затова в старите книги се препоръчва мъжете да си търсят млади съпруги. В исляма препоръчителната възраст е 15-16г. Защото точно по това време жената вече има достатъчна полова зрялост да роди здрави деца, а в същото време е все още чиста и неомърсена от живота без предразсъдъци. Тоест докато са млади момичетата се поддават на обучение и са склонни да слушат мъж който е по голям и по мъдър от тях.
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 52Напротив, даже и в Библията и в човешката история има примери за мъже, които са били девствени до брака.
59
15
 
6
 
! Отговори
До 52 преди 4 години
Мъжът не е нужно на девствен. Защото при раждане, само жената с опасност за живота. Ако тя умре при раждане, пак трябва да търсиш жена. Исторически, на мъжете им е позволено да не са девствени. Но, да по-добре е да са девствени и двамата, за да могат да се превържат към своята компания.
58
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жените винаги са били основата на проблема още от самото начало.Първия човек Адам си живеел безгрижно като цар в райската градина докато не се появила жената да му развали кефа.
57
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото чалгата и брака са несъвместими... по сложно е за обяснение но в основата е това !
56
15
 
25
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Жените станаха прекалено капризни, претенциозни, инати, устати, разкрепостени и неверни. Те виждат в мъжа само един "ходещ портфейл" чрез който по цял ден обикалят моловете като луди, за да си пълнят гардеробите с ***.
55
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бъдещата булка е бременна, то такава не може да бъде под венчило. По- добре е тя да роди и откърми детето и след това да сключва граждански и църковен брак.
54
14
 
28
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Жените преди време са били по - добри, кротки и смирени. Може понякога да са го правили лицемерно, но все пак са имали някво уважение и зачитане на мъжа до тях, докато сега дамите зачитат повече любовниците си, отколкото съпруга си. Преди са имали някъв страх и от Господа, а сега не им пука и от него. Накъдето и да се обърне човек вижда само разгащени, развратени, *** девойчета, които чакайте да станат добри майки, камо ли верни и любящи съпруги.
53
17
 
18
 
! Отговори
Младоженец преди 4 години
Живеем си без брак, ами как да се оженим и кой да поканим на сватбата, като половината са ми бажанаци! Да беше свестна да й направя две сватби , а тя толко разработена, че може но две едновременно да роди!
52
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 46Продължение: И все пак, дори да не е девствена бъдещата булка, важно е ако се обичате, да сключите брак. По този начин вие узаконявате връзката си пред Държавата ( както и пред Бога- когато кръстени в Светото Православие християни сключват църковен брак в православен храм) . Има само няколко условия, които една двойка - мъж и жена НЕ трябва да сключват граждански и църковен брак:- Ако булката е БРЕМЕННА- Ако някой от двамата НЕ е кръстен или е друговерец- да НЕ са братовчеди
51
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да наистина това е много интересна гледна точка. При чистата теория на комунизма се говореше че в далечното бъдеще няма да има бракове и семейства, жените ще са общи, децата ще бъдат свободни и ще се учат от цялото общество.И ето това почти се изпълни. Сега жените са общи, браковете драстично намаляват, а родителите и не се занимават да възпитават на децата си. Децата са оставени да се учат сами от улицата и от интернет.Още малко и ще построим чистия комунизъм.
50
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 46Девствеността е важна както за жената, така и за мъжа. Важно е мъжът и жената да са девствени, но най- вече жената. А като знаем за съжаление колко развратни сме ние, днешното поколение, то ние ставаме за срам и позор за предишните и по- стари български поколения. Защото нашите предци са се венчавали девствени, загубвали са девствеността си в първата брачна нощ, раждали са законни деца в брака. Ние, днешното поколение сме се провалили отвсякъде! Нашите предци се СРАМУВАТ от нас!
49
3
 
3
 
! Отговори
с една дума ... преди 4 години
MGTOW
48
12
 
27
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Жените отдавна вече не търсят в мъжа "човека и човещината" а само и единствено интереса и пара. Може би това е една от основните причини, за да има толкова много самотни и нещастни жени в България.
47
18
 
12
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
Бракът е изгоден само, ако е девствена жената. Иначе не си струва да и купуваш пръстен, сватба, първа брачна нощ и д-р.
46
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До м дааДо това водят еманципацита и феминизма на жените и безотговорността на мъжете - към аморалност, към двойки, които са против брака, семейството, раждането, отглеждането и възпитаването на деца; всичко това води към разруха и унищожение на обществото, семейството и народа.
45
3
 
8
 
! Отговори
м даа преди 4 години
патриархат -няма еманципация има :)))
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 44Това е заради ромите,тене се женят и раждат,за даполучават кинти като самотни майкиДа, така е, но не и само заради ци.гга.ни.те. За съжаление, има и немалко български двойки, които НЕ желаят да сключват брак, НЕ желаят да минат по венчило и да имат деца, родени в брак. Тъжното е, че такива български двойки НЕ са малко и , че те нямат нищо против живот на семейни начала както и да раждат и имат припознати деца.
43
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСъвременните жени не могат абсолютно нищо. Гордея се със себе си че разделих синът ми и жена му.Мног си тъ.па. Щом днешните жени не стават за нищо, явно и ти като майка и свекърва не ставаш за нищо. Провалила си се и като жена и като свекърва. Добре, че моята свекърва НЕ като тебАко синчето ти доведе вместо жена за съпруга, мъж , ти какво би направила?На бъдещите семейни двойки ще ги посъветвам - живейте ОТДЕЛНО от старите хора и НЕ позволявайте на близките да ви пречи в брака