Българинът не се отказва от сватбата. Но защо е нестабилен бракът?

Всяка година се регистрират близо 10 000 развода
8 ное 2019 15:20, Анисия Иванова
86

Българинът не се отказва от сватбите, показват данните на Министерството на труда и социалната политика. Според тях през изминалата година у нас има 3 пъти повече бракове, отколкото разводи.

Близо 30 хиляди са сватбите през 2018г., което е с над 360 повече спрямо предходната година.  Въпреки това, броят на официалните разтрогвания също расте. Регистрирани са повече от 10 хиляди развода или със 185 повече от тези през 2017.

В над 60 на сто от случаите разводите стават по "взаимно съгласие".

Данните показват още, че преди да сключат брак, все повече хора изчакват да навършат определена възраст.

"В последните години връзките траят 4-5 г., партньорът се сменя, когато се изгуби интерес към настоящия и не се прави опит за промяна", каза за "България сутрин" психологът Ина Антонова.

Според нея, когато не се разбираме с партньора си, смятаме, че едно дете ще ни даде липсващото щастие, което е грешка.

"Това, че мрънкаме, не значи, че сме нещастни, а когато биологичният часовник започне да тиктака, смятаме, че едно дете, ще направи всичко различно и хубаво", обясни тя.

Пред Bulgaria ON AIR демографът Борис Казаков подчерта, че в наши дни по-лесно се взема решение за край на отношенията и за развод. "Достъпът до Интернет също оказва влияние", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И неслучайно сме на второ място след фанцузите по брой деца, родени ИЗВЪН бракаТова е заради ромите,тене се женят и раждат,за даполучават кинти като самотни майки. Вчера статистиката беше,че браковете са 3 пъти повече от разводите. Това,че не се женят бг важеше за преди 90-те и началото на хилядолетието.
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НеКОЙГлупости, почти никой не се жени вече. Хората живеят заедно, гледат си децата без да подписватЗа съжаление е така. И неслучайно сме на второ място след фанцузите по брой деца, родени ИЗВЪН брака. Тъжно е, че млади и пълнолетни мъже и жени, РОДЕНИ по време на БРАКА на техните родители, като цяло са ПРОТИВ брака и сватбата!Моите свекъри недоволстват, че вторият им син (мъжа ми и той са родени в брак) няма БРАК с приятелката си( родена също в брак) и имат припознато извънбрачно дете
40
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвременните жени не могат абсолютно нищо. Гордея се със себе си че разделих синът ми и жена му.
39
14
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Ако бяхме стигнали до комунизма , жените щяха да бъдат общи и брака щеше да отпадне. Ама пуста съдба... Хи,хи..!
38
9
 
19
 
! Отговори
НеКОЙ преди 4 години
Глупости, почти никой не се жени вече. Хората живеят заедно, гледат си децата без да подписват
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Докато...Как да нямаме. Нали ние предлага брак на жените.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕ как защо.. Заради имуществото на мъжа...От тоз апартамент, от другия кола...Бизнес си е.Има и такива случаи в които двойки си живеят без брак заедно, но пак си имат материалните интереси; а и има и такива небрачни довйки, живеещи на семейни начала и мъжът е този, които е при жена с по- голяма материална и финансова база. Прочети още на: https://dnes.bg/stranata/2019/11/08/bylgarinyt-ne-se-otkazva-ot-svatbata-no-zashto-e-nestabilen-brakyt.428967#comment-newest
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото всеки си мисли че другия ще е до живот с него и се случва така че да забрави рождения ден на другия.
34
3
 
41
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Нестабилни са, защото ги няма ценностите вече. Едно време, каквото и да е било - търпяли са се. Опитвали са да потушават всичко в името на семейството. Сега при най-малкия проблем търчат да се развеждат. Има прекалена слободия, всеки мисли само за себе си, пък и други мъже/жени - под път и над път. Омръзне ти един и айде развод и при следващия. И известните постоянно дават такъв пример.
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25Защо тогава България е на второ място в ЕС след Франция по голям брой извънбрачно родени и припознати деца? Българите не заемаме първите места в класацията ( за ЕС) за двойки, сключили брак. Ние сме на някаква си позиция, но при нас няма увеличаване на броя на браковете при хетеросекуалните двойки. Хубавото е, че в България ( за сега и се надяваме да няма) НЯМА хомосексуални "сватби", защото хомосексуализмът е извращение и НЯМА НИЩО общо с чистотата на Брака м/у мъжа и жената
32
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е че нито жените нито мъжете умеят да обичат, до като се изискава да получаваш любов, така ще бъде, когато даваш любов без да искаш в замяна да ти се връща и без да налагаш ограничение под каквато и да било форма, ще видим как нещата просто се случват и никой няма нужда да бяга, да търси нещо друго. Експлоатацията на жена или мъж, до като се оправдаваш че ти даваш всичко, а не получаваш нищо, води до раздяла
31
8
 
7
 
! Отговори
за инфо преди 4 години
на рашките ***, дето пак ви лъжат, нездравото семейство се внесе от ссср чрез комунизма, където жените са общи, равноправни и пр. Например още в съветските филми можете да гледате, че там жена с 2-3 развода беше нещо нормално. Знаем и какво е нарицателното за тях- наташка ростова. Та така. Европейските ценности са християнство. То тръгва оттук, не от рассия!
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
w тоя сайт май вси1ки, като ви прочете човек коментарите, сте д ебили!
29
6
 
1
 
! Отговори
Йоанна преди 4 години
Много се ниски..... за офис от 250 кв.м. плащах 10 400 лв. И няма шанс да се намали по никакъв начин.
28
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как защо.. Заради имуществото на мъжа...От тоз апартамент, от другия кола...Бизнес си е..
27
7
 
11
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Бракът е нестабилен поради много причини: Да Егоизмът е на първо място и съм с 3.. Но с риск да стана по груб жените като такива са изместили удоволствието с това да правят пари и позиции че, са склонни към различни методи за постигане на целта. Това ги прави съвременните жени полуобратни или пълни лесбийки. Събирайки се на женски партита. Това директно ощетява мъжете и ги поставя в ситуация на съгласие. Но не завинаги! Развода става решение и то добро.
26
13
 
13
 
! Отговори
Докато... преди 4 години
Мъжете нямат абсолютна власт във браковете, нищо няма да се промени. Без право на развод, разведете се и двамата да бъдат одумвани и д-р. Нищо няма да се оправи. Жените искат ваканция всяка година, подаръци ту за, Валентин ден, Коледа, рожденни дни, годишнина. Отделно големи сватби, нищо че не са девствени. Всичко това е едно огромно хабене на пари, дето можеха да се вложат във още едно дете...
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера писахте,че сватбите са повече от разводите,което е супер.Ако сватбите са повече от раводите, това е много добра новина. Пожелавам на теиз,.. които се венчават- здраве и дълъж семеен брачен живот! Колко и да е трудно - не се предавайте, не се разделяйте и не се развеждайте! Прощавайте си , подкрепяйте се в брака, обичайте се!
24
7
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
правете к'во искате, само не ме занимавайте...аз бих се оженил само за някоя стриптизьорка в Лас Вегас, като ни венчае двойник на Елвис :-)
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Не е вярна тази статистика. Днешните млади се женят масово,а не като тези д е б и ли преди тях . Дори в църква си правят венчавки,живея до 2 храма и наблюдавам уикенда какво става.