Обмислят нов вариант: Само нощем ще пускат вода в Перник

Окончателно решение ще вземе кметът на града
13 ное 2019 15:03, Анисия Иванова
27
Обмислят нов вариант: Само нощем ще пускат вода в Перник
Снимка: БТА

Предлагат нов вариант за режим на водата в Перник. Според него перничани ще имат вода само нощем във времето от 20.00 до 8.00 часа.

Около това се обединиха участниците в проведената днес работна среща във ВиК, сред които бяха кметът Станислав Владимиров и областният управител Ирена Соколова, съобщи БНР.

Окончателното решение ще вземе кметът.

Още по темата

На съвещанието днес е решено да се търсят и варианти за допълнително водоснабдяване като довеждането в язовир "Студена” на вода от язовир "Долна Диканя”, ако качеството на водата позволява това, увеличаване на водоподаването от Владайския канал, както и разконсервиране за евентуална експлоатация на водохващане, намиращо се в пернишкия квартал "Дараците“.

Кметът Станислав Владимиров заяви, че е проведен разговор с премиера, който е обещал съдействие за предотвратяване на евентуална хуманитарна криза, включително и със средства за доокомплектоване на ремонтираната в момента пречиствателна станция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Развали се народът за 45 години социализъм. Ходеше с менците за вода. Момите бяха щангистки и тренираха на герана.Либертарианците казаха, че народът се развалил. Иска лукс, който се полага само на богаташите. Къде ще стигнем, ако позволим на всеки бедняк да има ток и вода?
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитализмът докарва режим на водата. Евроатлантически Афганистан също няма вода и ток и не се оплаква. Важно е да няма индустриализация и социалнни придобивки от социализма, които да развалят хубавия селски и земеделски народ.
21
0
 
4
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 4 години
Всички в Перник се интересуваме от Язовир Студена .Всички виждаме че язовира е празен - кой е виновен е друга тема .Откъде ще дойде вода за да има въобще някакъв Режим ?Моето мнение е Кмета да Обяви Хуманитарана Криза (тя ще дойде след няколко дни ) , Държавата да се намеси с Ресурса си , и Прокурора на Република България да се Самосезира или Борисов да го Накара да се самосезира .
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в неделя.
19
2
 
5
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Няма какво да се мисли и обмисля. Бойко Борисов да им я пусне водата. Все пак, нали е премиер и на Перник, а не само на България. Ако не може да го направи, просто да си подае оставката. А представете си, че стане пожар в този град. Как ще бъде загасен, ако няма вода ?
18
3
 
12
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
За съжаление си в грешка! Има сателити, които пазят архивни снимки и минават през 5 дни през България и нагледно се вижда как последните 2 месеца язовирът се ИЗТОЧВА с брутално и умишлено!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
21 век сме. Това нормално ли е? Епидемия ли трябва да тръгне. И без това хигиената е ниска, а без вода.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България като цяло разчита на подпочвените води и това е огромна грешка, а там където има язовири не се стопанисват правилно! Има пряка връзка между високата заболяемост от рак и от консумацията на подпочвена вода! Докато не се стигне до извода, че трябва да се снабдяваме от централизирани вододайни източници, явно трябва много вода да изтече! Също така забрана на чугунени и азбестови тръби!
15
7
 
8
 
! Отговори
Гумен Гадев преди 4 години
Гербавите изпиха водата на Перник след като спряха валежите над цялата страна за няколко месеца.Партията майка закрилница никога нямаше да позволи да не вали толкова време.
14
26
 
2
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
БСП дойде на власт в Перник и докара режим на водата
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15През капитализма няма режим на тока, защото капиталистите източват язовирите за ток и докарват режим на водата.През капитализма има интервали от месеци без валежи, а през комунизма валежите се контролират и язовирите са пълни с вода.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През капитализма няма режим на тока, защото капиталистите източват язовирите за ток и докарват режим на водата.
11
3
 
7
 
! Отговори
Имам Баялдъ преди 4 години
Ихаа, ще корот рамазан. Без храна и вода от изгрев до залез!!!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето откъде изкочи заекът ... "разконсервиране за евентуална експлоатация на водохващане". Стъпка 1: Изпускане на питеен язовир, през ВЕЦСтъпка 2: Генериране на криза с водата Стъпка 3: Разконсервиране на водохващане спешно без ОВОССтъпка 4: Постоянна работа на ВЕЦ-а с водата от водохващането без ОВОС
9
5
 
9
 
! Отговори
съд, затвор, камшик преди 4 години
за гербавите мухоморки
8
1
 
10
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Да опънат една тръба до Венеция.Там вода бол
7
4
 
13
 
! Отговори
Цецо Цецов преди 4 години
До НаблюдателНе си давам апартаментите на перничани. Ще ми ги потрошат с винкелите си. И ще си вкарат гоуфа в хола.
6
4
 
25
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
затова герб дадоха перник на БСП за да обере тя парсата с безводието облуправител и бившият кмет на съд за безстопанственост сега кметът от БСП щевиди зор с водния режим 100 000 град да пострада така от безмозъчни индивиди
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 2,още 30 години ли. Перник е около 100 години назад, сега още 30, връщаме се в началото на 20 век. Ами...прави си да ти кажа.
4
5
 
12
 
! Отговори
дс преди 4 години
Затруднявам се да преценя, моля помагайте! Ако е виновен Путин, пишете ми "+", Ако е виновен Орешарски, пишете ми "-".