Обмислят нов вариант: Само нощем ще пускат вода в Перник

Окончателно решение ще вземе кметът на града
13 ное 2019 15:03, Анисия Иванова
27
Обмислят нов вариант: Само нощем ще пускат вода в Перник
Снимка: БТА

Предлагат нов вариант за режим на водата в Перник. Според него перничани ще имат вода само нощем във времето от 20.00 до 8.00 часа.

Около това се обединиха участниците в проведената днес работна среща във ВиК, сред които бяха кметът Станислав Владимиров и областният управител Ирена Соколова, съобщи БНР.

Окончателното решение ще вземе кметът.

Още по темата

На съвещанието днес е решено да се търсят и варианти за допълнително водоснабдяване като довеждането в язовир "Студена” на вода от язовир "Долна Диканя”, ако качеството на водата позволява това, увеличаване на водоподаването от Владайския канал, както и разконсервиране за евентуална експлоатация на водохващане, намиращо се в пернишкия квартал "Дараците“.

Кметът Станислав Владимиров заяви, че е проведен разговор с премиера, който е обещал съдействие за предотвратяване на евентуална хуманитарна криза, включително и със средства за доокомплектоване на ремонтираната в момента пречиствателна станция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Язовир Студна е източван системно през последните 4 години.Защо досега ГЕРБ криеха това и нещата станаха ясни, след като перничани биха шута на некомптентната калинка, назначена от Партията.
2
3
 
22
 
! Отговори
Потна перничанка преди 4 години
Тъкмо след мандръсане ке се баняме да не лепнем.
1
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А няма ли Прокуратура, която да разследва герберастка шайка на бившата кметица Церовска, която източи язовир Студена. Не е тайна, че водата бе отклонена за производство на ток, от продажбата на който спечели главно съпругът й, но не и перничани, които сега ГЕРБ връща 30 години назад.