Перничани ще протестират заради кризата с водата в града

Жителите на града искат оставки във ВиК дружеството
18 ное 2019 19:30,
38
Перничани ще протестират заради кризата с водата в града
Снимка: БТА

Община Перник е разрешила провеждането на граждански протест на 20 ноември, сряда от 9.00 ч. пред сградата на местното "В и К", съобщи общинският пресцентър.

Още по темата
Проявата е организирана от недоволни граждани. Те са подготвили писмо до кмета Станислав Владимиров с настояване да бъде сезирана прокуратурата относно ситуацията с водната криза.

Инициаторите обявиха, че по време на протеста ще бъде поискана оставката на сегашното ръководство на ВиК дружеството. Гражданите също настояват да бъде потърсена отговорност на бившия кмет Вяра Церовска и на областния управител Ирена Соколова.

В сряда ще започне подписка в подкрепа на тези искания. С нея целим да заявим решителността си за търсене на отговорност от всички виновни за кризата с водата, заявяват организаторите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВИК ПЕРНИК ВЕЧЕ Е ОКРАДЕНО И ИЗТОЧЕНО !! ТЪЙ, ЧЕ ВЕЧЕ Е КЪСНО ЛИБЕ ЗА КИТКА!!!ГЕРБ ВИНАГИ Е БИЛ СИМВОЛ НА ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ И НЕ СЛУЧАЙНО ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ОТ ГЕРБ ДАДЕ 4.2 МИЛИОНА НОВ ЗАЕМ НА ВИК ПЕРНИК НАПЪЛНО НЕНУЖЕН ЗА ДА ГО ИЗТОЧИ ШЕФА ИМ А ТЕ ДА ПОЛУЧАТ ПО НЕЩИЧКО!!!ГЕРБ И ПРЕСТЪПНОСТ Е ЕДНО И СЪЩО НЕЩО ОСОБЕНО ВАЖИ ЗА БОРИСОВ ТАРТОРА НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ГЕРБ!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перник, ако идвате към София вземете широките лопати за въглища. Има много *** за разчистване.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kato protestirat pred nachalnika i Mu praviat molebeni za voda, da ne se prestaravat v molitvite i da ne dokarat potop..
11
2
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПЕРНИЧАНИ НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖАВАТ УЧАСТТА СЛЕД КАТО СА СИ ИЗБРАЛИ КМЕТ ОТ ГЕРБ КОЙТО ГИ СМАЧКА!!!И КМЕТА НА ВАРНА СЕГА ЩЕ УДЪЛБОЧИ ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА ЗА ДА ЗАВЪРСИ ТОТАЛНО ПЛАЖА ИМ С ЦЕЛ ДА СЕ ДОСТАВЯТ ВЪГЛИЩА НА ТЕЦА ИМ !!И В СОФИЯ ЦЕНТЪРА Е НАПЪЛНО СЪСИПАН ОТ ГРОЗНИТЕ РЕМОНТИ НЕКА НИ Е И НА НАС ЩОМ КМЕТ Е ОТ ГЕРБ А БЮДЖЕТА ОКРАДЕН ЩОТО БОРИСОВ ГО ИЗТОЧВА !! СОФИЙСКА ОБЩИНА ПОЕМА РАЗНОСКИ КОИТО СА ЗА ДЪРЖАВАТА А НЕ ЗА ОБЩИНАТА ТАКА ГО ИЗТОЧВАТ!
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вонящ граувец - летопис!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
I kato imate voda nestastie li e?
8
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НЕ САМО ОСТАВКА АМИ СЪД!!!ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ГЕРБ Е РАЗРЕШИЛ ЗАЕМ ОТ 4.2 МИЛИОНА ЛЕВА НАПЪЛНО НЕНУЖЕН НА ВИК ПЕРНИК А НАД 1 МИЛИОН ОТ ТЯХ СА ИЗТОЧЕНИ ОТ УПРАВИТЕЛЯ МУ!!!ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ИЗТОЧЕНАТА ВОДА ОТ ЯЗОВИРА ЗА ДА СИ ПРАВЯТ ТОК ОТ ВЕЦ ЩОТО СЕ СТРАХУВАЛИ , ЧЕ ПРИ ЕДИН КМЕТ РАЗЛИЧЕН ОТ ГЕРБ НЯМАЛО ДА МОЖЕ ДА КРАДАТ КАКТО ДОСЕГА!
7
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Не виждам какъвто и да е смисъл от.."протести"!..Впрочем,вместо да "протестират" срещу нещо,което и те незнаят какво е,да поискат твърдо да се установи:-Има ли "човешки фактор" в тая трагедия?..-За какво се е използвала водата на язовира?..-КОЙ СТОПАНИСВА това съоръжение и до каква степен е вината му?..И нещо важно:..-Срещу Природата не може да се рита!!!!..Можем само да се приспособяваме към капризите й!..За това и са оцеляли некои видове..
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4защо пишеш на латиница, бе? Като си такъв отворко и не те е страх да изказваш мнение защо не го напишеш свястно, че да не се тормозим? И недей да пророкуваш. Все пак в Пловдив все още има вода. Да не ставаме като черните гарги пророкуващи нещастие. Защото така сами ще си го извикаме.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Da si prenesat malko po malko vodata ot devin, dospat, rilskite esera, iskar, mesta, struma, bankia...tam e mnogo eftina hem toplata voda
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kato niamat voda v pernik, da otivat v drugi sela i gradove, deto imat voda, a nemat takiva hubavi pernishki hora...naprimer venecia, skoro i plovdiv taka...
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за какво ще протестират в Перник? За това че язовирът им е пресъхнал, така ли? Не мисля, че това е човешка грешка. С водоноски ли да им носят вода? Или да отклоняват речни корита? И за чия сметка ще е това? Не ви ли звучи нелепо? Този проблем стои пред Перник от години и не му намерен колая. Просто там е равно и е суша. Трябва да се търси решение но най - вече дано да има сняг че да напълни язовира.
2
2
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Да оставиш цял глад без вода си е 100% престъпление, което заслужава най-строго наказание.Сегашният кмет на Перник е нов. Кой беше предишният ?Проспал е източването на язовира.Шефовете на ВиК Перник също са за затвора !
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво и само така, и нито дума за протеста срещу гешефта, най-можещия в галактиката, единствения сред милионите кандидати. Да не вземе някой да разкрие истината за липсата на вода в Перник и вец-а на мъжа на бившата кметица, работещ с питейна вода. И за безобразията с коритото на реката, разрушено при строежа на магистралата МУ.