Семейството в Кардам ползвало забранена за продажба отрова?

Неквалифицирани хора сами приготвят отрови за гризачи
22 ное 2019 09:00,
43
Семейството в Кардам ползвало забранена за продажба отрова?
Снимка: bTV

Вероятно забранена за продажба отрова за мишки е използвана в дома на семейството от Кардам, смята Явор Гечев от "Четири лапи". Властите вчера разкриха, че това е основната версия за смъртта на 9-годишния Стефан.

Според Явор Гечев не е единичен случай, а подобен препарат може да убие човек, дори той да не е в пряк досег с него.

"Проблемът е комплексен, дължи се на липсата на контрол при придобиването на такива препарати и употребата им. Всеки човек има достъп до подобни препарати", уточни Гечев пред bTV.

Още по темата

Експертът обясни, че подобни отровни вещества се продават "под масата" в аптеки и фирми, които се занимават с растителна защита.

"Хора, които са неквалифицирани, сами си приготвят отровите, въпреки че законът е много строг. Масово обаче този проблем се неглижира от институциите, защото винаги жертвата е животно, а когато в животно някак си има едно отношение, че е прекалено скъпо да се разследва", допълни той.

Гечев каза, че са очаквали подобна трагедия да се случи, защото все по-често хора са използвали забранените препарати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
21
 
! Отговори
БгЛекар преди 4 години
До До 1 АнонименДеган се прилага във всички спешни и неотложни кабинети в София,във всички ДКЦ та при деца над 7 годишна възраст без никакви изследвания,защото има добър антиеметичен ефект,единственото което може да причини при деца е екстрапирамидна симптоматика-няма да ти казвам какво е това,-преди да пишете нещо тук първо учете 6 години медицина и после още 4 специализирайте,аман
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който сее вятър, жъне бури.Не случайно има забрана за тези отрови. Това не са правила, измислени само да ви дразнят... Правилата са за да има ред - те гарантират вашето здраве и сигурност! Както на пътя, така и вкъщи... НЕ МОЖЕ ДА НЕ СПАЗВАТЕ ПРАВИЛАТА, НЕ МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИТЕ ТОВА! САМОУБИЙСТВЕНО Е
14
12
 
21
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Откриха виновника-семейството ! А къде бяха социалните да открият,че това семейство е бедно и да ги подпомогнат? Появиха се сега да стачкуват за високи заплати.Винаги ,след дъжд качулка.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименпрофесионализъм по руски. Не е важно да си умен, важно е да си силовак и да се налагаш._______________Седемдесет и пет години (45+ 30) все така сме ! Ама така е ,като и от изток и запад е оставена културата и законите да се коват от
12
7
 
18
 
! Отговори
До 1 Анонимен преди 4 години
"Както и предположих - отрова за мишки!Разбира се "виновни" били лекарите (същите, спасили другите им две деца)!"И кога ги транспортираха в болницата? Когато Стефчо yмpя! И двете момиченца не са били зле и си играели на двора. А защо са ги хоспитализирали те си знаят. За Стефчо общо три инжекции Деган при първото и второто посещение на екип от Спешна помощ. Деган се прилага само в болнична обстановка само на лица над 18 г след необходимите изследвания.Деган може да предизвика сърдечна аритмия.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 11,професионализъм по руски. Не е важно да си умен, важно е да си силовак и да се налагаш.
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато тече разследване главният прокурор издава хипотези по телевията ,това е нарушение . Тоя грухан не за пръв път говори неща които са забранени от закона.Ясно е що за прокурор е тоя по действията му . Не защитавам семейството,но това да излезеш и да издаваш информация по разследване течащо в момента ... И това става от най- висшият пост НА ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНАТА СИСТЕМА ,що за професионализъм става въпрос????
9
6
 
22
 
! Отговори
Явор Гечев??? преди 4 години
В България всеки разбира от всичко. Трябваше да питате "Четири лапи" за Брекзит и за АЕЦ Белене...
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо няма официална версия,а се изкарава някаква ,която е от теорията на вероятностите?
7
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото искат да им е ефтинко. Не са учили, щото не е ефтинко, живеят на село щото пак е ефтинко, в градовете наемите са скъпи. И ракията е ефтинка, нищо че махмурлука ги държи по два дни и външно видимо западат, не могат да намерят никаква работа, щото работодателя вижда. И с отровата така, сами си бъркат че да е пак ефтинко.
6
3
 
25
 
! Отговори
Вероятна вероятност преди 4 години
А защо полицията работи с "вероятности" ? Не са ли го установили със сигурност ? Аутопсия му направихте на детенцето . Как пък не разбрахте нещо със сигурност . Какви са ви такива следователите ? Може би .... вероятно ... предполагаме ... имаме 15-16 теории по случая върху които работим ... някъде някой продава някаква отрова дето ние не знаем каква е и кой я продава , ама предполагаме той ще да е ... Време е "Родната полиция" дето ни пази да си наеме врачки в екипите за по точни експертизи
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам усещането, че законните отрови за гризачи не "вършат работа" на следствието...
4
5
 
22
 
! Отговори
поредната дивотия преди 4 години
Тез направо се усират.Смятайте какъв главен прокурор имаме и какъв идва и какъв им е екипа.За слабоумни ли ни имат да ни пробутват тази версия и то официално по Телвизора.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно!?А дали е така кой,кой ще ми каже?
2
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно забранена за продажба отрова за мишки е използвана в дома на семейството от Кардам, смята Явор Гечев от "Четири лапи". ------ Каква работа има някакъв си неправителствен кучкар да взима отношение по това дело... Кой му е снесъл информация... Какво значи "вероятно".... А според мене твърде вероятно това влечуго с нула лапи е взело малко кинти, за да подпомогне налудничавата версия на Прокуратурата.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо, ама абсолютно нищо не разбрах от този труд, вкл. и причината за въпросителната в заглавието!