Аврамова: Воден апокалипсис няма! Но може да има режим в Софийско

Непочтено е да се всява страх за липса на вода, рече тя
Обновена: 3 яну 2020 13:26 | 3 яну 2020 12:54, Веселина Йорданова
113

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Воден апокалипсис" в България не се задава, увери регионалният министър Петя Аврамова на пресконференция.
Още по темата
Ако някой се опитва да всее страх в хората за липсата на вода, за мен това е абсолютно непочтено, каза още Аврамова, която обяви информация за състоянието на язовирите за питейно-битово водоснабдяване в страната.

От думите й обаче стана ясно, че има вероятност воден режим да бъде въведен в по-малки населени места в София област. На места вече има режим - в Габровско, Пазарджишко и Ловешко, предаде БНР.

Министърът увери, че в язовирите, за които бяха изнесени данни, че са проблемни, има вода. В язовир “Тича“ вода има за 30 месеца, в язовир “Камчия“ за 10, в “Асеновец“ - за близо 5 месеца.

Язовир “Бебреш“, който снабдява Ботевград, се следи всекидневно и там има вода за три месеца.

За язовир “Студена“ Аврамова каза, че откакто е въведен едноразов режим, е имало близо 500 аварии по мрежата или по 14 аварии на ден. В момента вече са шест.

Министерството е подготвило доклад във връзка с развитието на ВиК сектора, като целта е създаването на холдингова структура, която да обедини всички ВиК дружества. Така ще има и единна цена на водата.

Според нея в криза темата се използва политически и БСП вероятно се готви за дебатите в парламента.

Смятам, че е некоректно това да става със заиграване със страха на хората, коментира министърът.

С един час по- малко ще имат вода перничани от днес. Във всички населени места в общината, които са с режим на водоснабдяване, водата ще се пуска само следобед.

От ВиК - Перник обявиха официално, че цената на водата и в шестте общини в областта остава същата и няма да бъде увеличена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛЪЖЕ !!!
23
0
 
33
 
! Отговори
Калинчо преди 4 години
С велики специалисти като Аврамова и Нанков съм спокоен.
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В другата статия пише за хората с деменция, т.е. за гласуващите за Боко харам. Намерили лек за вашата чума
21
0
 
26
 
! Отговори
2 преди 4 години
Кмeтoвeтe нямa дa мoгaт дa прoтecтирaт, зaщoтo дружecтвoтo щe e държaвнo. - Чужд инвecтитoр щe oбяви, чe e гoтoв дa влoжи нeoбхoдимoтo, нo щe иcкa и дългoгoдишнa кoнцecия върху извoритe и вoдoизтoчницитe. Зa дa нe ocтaнe cъмнeниe в нeoбхoдимocттa oт бързa привaтизaция, тук-тaм щe гръмнaт oщe някoлкo вoдни кризи кaтo пeрнишкaтa.
20
1
 
32
 
! Отговори
1 преди 4 години
Aфрикaнcкият cцeнaрий за източване нa вoдaтa нa Бългaрия.Пo тoзи cцeнaрии ca прeвзeти извoритe и вoдoизтoчницитe нa мнoгo aфрикaнcки държaви. - Щял дa oбeдинявa вcички ВиК дружecтвa в eднo - държaвнo. - Cлeд тoвa щe ce oплaчe, чe нe мoжe дa гo упрaвлявa, зaщoтo държaвaтa билa лoш cтoпaнин. - Пocлe щe излeзe, чe трябвaт милиaрди инвecтиции, кaквитo бюджeтът нямa. - Cвeтoвнaтa бaнкa щe дaдe пaри зa зaкърпвaнe нa тeчoвeтe, нo щe иcкa дружecтвoтo дa бъдe привaтизирaнo.
19
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така ни развиха и благоустроиха, че ни върнаха в пещерната ера.
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВОДЕН НЯМА, ИМА БЕЗВОДЕН.
17
0
 
35
 
! Отговори
1 преди 4 години
Искам да запитам,другарката министер от герб-комунисти,режима за вода,най-необходимото нещо за човека ако не е апокалипсис, рай за човека ли е,нека дойде в Перник,три дена да остане,и като няма вода,да видим как ще се подмива,за да отиде на заседание в министерския съвет,вмирисана.
16
1
 
36
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Воден апокалипсис има , и тепърва ще се разбира за това. Перник просто се оказаха първи. Цялата водна мрежа в България е остаряла. Фирмите само прибират пари и нищо не се прави. Масово по малки градове и села са с инсталация от над 50 години , а където е сменяна е правено частично с цел кражба. А тиквата сега ще налее пари на данъкоплатците за да се справя с проблема и както винаги виновни няма да има.
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Това беше тестът за "назначението Гешев", заедно с кризата с италианския боклък. Резултатите бяха предрешени.
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом гербер казва, че няма криза значи има.
13
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брутално престъпление среще националната сигурност, чиста форма на тероризъм, а няма нито обвиняеми, нито заподозрени, нито въобще се разследва. А това ще рече, че терористите са самите управляващи. Офтсе!
12
2
 
30
 
! Отговори
Val преди 4 години
Воден апокалипсис няма! Защо не попиташ тези без вода и чакащите режим? Просто предлагам - неспекулативно.
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Управляват ни непочтени хора без срама.
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аврамова, още в първата минута, в която щедрите ти обещания, отправени днес по отношение на водната криза, не се изпълнят, си обирай крушите и напускай държавата завинаги!
9
0
 
34
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Непочтено е тази да е министър, а Бойко да е министър-председател!
8
0
 
36
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Управляващите са анти-българи, това е ясно и на малките деца! Нагли крадци!
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На двете "дами" от фотото защо още не са им поискани оставките най-малката причина е лъжата която перхидролената е изрекла, че едва ли не няма опасност от режим на водата.
6
2
 
35
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Хем няма проблем , хем ще има режим... Кой ги назначава тези некадърници?!! Време е да изринем бо.клука от България! За предпочитане към бесилото! Нещастници! Страната с най-голям брой езера и водни източници ще я превърнете в пустиня! Нямате ли срам ?!! Кога ще видим нечия оставка не наглеци долни!
5
1
 
45
 
! Отговори
ikar преди 4 години
След като всичко е голкова розово с водата, защо не преместят правителството да заседава временно в Перник?