Отново дишаме отровен въздух, най-зле е в София, Видин, Русе

Над 10 станции отчитат концентрация на фините прахови частици над нормите
Обновена: 16 яну 2020 09:44 | 16 яну 2020 08:20, Камелия Цветанова
170

Мръсен въздух заради липсата на вятър и мъглите ще има и през днешния ден. Над 10 са станциите, които рано тази сутрин отчитат концентрация на фините прахови частици над нормите.

Най-тежко се диша във Видин, Русе, Горна Оряховица, София и Варна. В Перник през нощта отново има висока концентрация на серен диоксид.

Данните на Столичната община показват превишаване на нормите в кварталите "Павлово" и "Хиподрума".

Условия за мъгли и ниска облачност в равнините ще има до събота. Видимостта ще се подобри в неделя. Минималните температури през днешния ден ще са от минус 4 до 1 градус. В планинските райони ще бъде слънчево. По поречието на Дунав сутрешните мъгли ще бъдат доста силни.

Следобед в югозападните райони видимостта ще се подобрява и се очакват повече слънчеви часове. Вятърът ще бъде слаб от изток. Това прогнозира синоптикът на  Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Максималните температури ще бъдат от 5 до 11 градуса. Над Черноморието ще се стелят мъгли и ниски облаци. Температурата на въздуха ще бъде от 9 до 11 градуса.

Над планините в ниските места под 1200 метра облачността ще значителна, а над 2200 метра ще бъде слънчево.

Температурата на височина 2500 метра ще достигне минус 2 градуса. На 1500 метра ще бъде около плюс 2 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
5
 
! Отговори
До 93 преди 4 години
Спирай ТЕЦ-а да умират перничани от студ- така се прави, питай Грета.
82
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВСИЧКИ ПРЕДПРИЯТИЯ В ПЕРНИК РАБОТЯТ НА МИНИМАЛНО КОЛИЧЕСТВО ВОДА, ЧЕ И БЕЗ ВОДА!!!ТОВА ВОДИ ДО ОГРОМНО ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА ОСОБЕНО СЕГА КОГАТО И ТЕЦА Е ПУСНАТ И ТОЙ ЯКО ЗАМЪРСЯВА СЪЩО!!!НИЩО ЧУДНО ПЕРНИК ДА ТРОВИ ВЪЗДУХА И НА СОФИЯ !! НО НАЙ-ВАЖНОТО Е, ЧЕ ПЕРНИК ТРОВИ ВЪЗДУХА НА БАНКЯ!! ДАНО СЕ ИЗДУШИ БУДА!!!
81
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наблюдавайки живота около себе си достигнах до извода, че българите за разлика от западните общества не страда от синдрома на сварената жаба. Тук директно те хвърлят във врялата вода. Ако успееш да избягаш се спасяват, ако не умираш много бързо. Никой не се опитва да поддържа бавен огън. Всичко е от раз. И пак сме недоволни.
80
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие в София само от това, че дишате се образува СО2 смог при толкова население. Няма никакво движение на въздушните маси.
79
3
 
16
 
! Отговори
До 84 преди 4 години
Не им дреме приянелю, това са полирани мозъци, прочели писаниците на накакви манипулатори и ментално вредни и вече повели кръстоносен поход срещу автомобилите. Простотията днес е модерна, колкото повече простотия бълваш толкова си по-интересен. Наука, разум, логическа мисъл и т.н., са забранени, изразлиш ли аргументирано мнение ставаш неудобен и те заливат помия. Въздуха бил отровен и *** *** са ужасени, но иначе пушат цигари като невиждали.
78
2
 
17
 
! Отговори
някой преди 4 години
Както други отбелязаха тук, улиците на София са целите потънали в прах при хубаво и сухо време. Завали ли дъжд, сняг, дори да ръми леко или както сега е паднала мъгла, прахолякът става на кал. Мия си колата на автомивка и на следващия ден е същата - все едно се връщам от сафари в Африка!И да имам милиони евро, пак ще си купя кола втора употреба, може и без никакъв стандарт Евро и ще си плащам по-скъпия данък, защото ще ме боли сърцето да си мърлям новата кола и да чупя шарнири по дyпките!!!
77
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До плевенчанинКогато отпадъци се изгарят при определена температура и дима се филтрира, няма никаква опастност за хората. Вместо да взимаме пример от страни като Швеция и Швейцария, ние отново залагаме на простотията и отричането на всичко.
76
4
 
5
 
! Отговори
БЛАГАДАРИМ преди 4 години
НА ББ ЗА ИЗТРЕБЕНИТЕ ***, ***, ВОДНИЯ РЕЖИМ И МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ!ТОВА ПОСТИЖЕНИЕ Е ЗА 1-2 Г.! ТИПИЧЕН КОМУНИСТ - ЕКО КАТАСТРОФА, КРИЗА!
75
2
 
14
 
! Отговори
До 69 преди 4 години
Казвал движещите се в града тровели всички ни. В София единственото наднормено замърсяване в София е с фини прахови частици през зимата главно заради отоплението и донякъде заради неизмитите улици. Изгарянето на една гума имаш ли си на идея колко и с какво замърсява? Знаеш ли, че една цигара замърсява с ФПЧ повече от работещ на място дизелов двигател на автомобил с Евро 3 за същото време?
74
1
 
7
 
! Отговори
плевенчанин преди 4 години
тва нищо не е! ще видите кво ще става като вземаът да горят мафиотския бо,лук от Италия...
73
0
 
17
 
! Отговори
аз преди 4 години
днес да не ден за защита на герб и фандъкова , много *** бе .... Комунистите до кога ще са виновни за всичко бе *** , 30 години минаха.. въздуха в софия е мръсен заради ПЛАТЕНИЯ електорат на Фандъкова и ГЕРБ ОТ ФАКУЛТЕТА . ТОВА ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
едно време нямаше лош въздух! Хем бяхме 8.5 млн., заводите бълваха отрови постоянно...Абе само разлайваме кучетата- захапем 1 тема и я въртим постоянно с още 2- 3 теми...
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден се надъхвате с разни простотии, една лъжа повторена сто пъти става истина - ето го примера. Отровен въздух? Вече всичко стана отровно, как сте живи след толкова отрови, ми е безкрайно интересно?
70
0
 
14
 
! Отговори
До 69 преди 4 години
Прахолякът от неизмитите улици се вдига във въздуха от вятъра и всичко, което се движи - автомобили с ДВГ, електрически автомобили, трамваи, тролеи, тротинетки, велосипеди и т.н. и т.н. Един тролей замърсява при движението си, почти колкото автобус с ДВГ със същите размери. Проблемът е, че от години ни манипулират, че автомобилите са голям замърсител на въздуха, а в България това не е така по лесно обясними причини. За съжаление много хора повярваха на тази лъжа.
69
1
 
8
 
! Отговори
До 69 преди 4 години
Първо, данните да от едно изследване по поръчка на Столична община с предварително поръчани резултати, които да докажат, че автомобилите са замърсителя. След малка преработка на базата на публикацията, се стига до цитираните от мен данни. Второ, това, че при движението си автомобилите вдигат прахоляк от неизмитите улици е вярно и според същото това изследване този прахолякбе 24 пъти повече от ФПЧ от ауспусите, но прахоляка от улиците се вдига във въздуха не само от автомобилите, а и от вятъра и
68
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 години
При безплатен и редовен градски транспорт малко ще са тези ,които ще ползват лични автомобили.
67
1
 
21
 
! Отговори
TEЦ преди 4 години
В Тецовете горим бо/клуци всякакъви. Те не са на газ а бълват във въздуха това, което изхвърляме в кофата. Новия бизнес на Ковачки е да внася бо/лук от европа и да му плащат за това, да го гори и да прави ток и парно и да му плащат за това. Суровината без пари :)Схемата има само един минус. ЯКО ЗАМЪРСЯВА ВЪЗДУХА, но за това Ковачки не плаща. Плащат малките деца и техните дробчета. А родителите им овце белят по форумите...Блейте блейте и се чудете що децата са болни и ходете по доктори.
66
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като в България се разреши производството на "ИМИТИРАЩИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ" които са на химична основа и увреждат фатално много човешки органи, защо да не се проведе "акция" за "МОР ОТ СТУД" на българинът, така ще се ускори умишленото унищожаване на българският род замислено от комунистическите партии управляващи България от 09.09.1944 г. до днес в лицето на ГЕРБ ! Айде усетете се най-после бе племе овче, че ви мамят от покрилата се БКП ! Дойде времето за плашене и с въздухът !
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Количка на газ, 1.3 мотор, газчица на 90 стотинки литъра, возя още петима, с които си делим горивото, говорете ми за екология и за политика на опзване на околната среда...Масово по гетата се горят гуми и пластмаси, от това е всичката гняз, но властта не закача хъхрещия електорат, идат избори.
64
2
 
21
 
! Отговори
дядо Пенс преди 4 години
Нито дървата,нито въглищата замърсяват фатално въздуха !!! Замърсяват го изгорелите газове и изгорелите италиански отпадъци !