Отново дишаме отровен въздух, най-зле е в София, Видин, Русе

Над 10 станции отчитат концентрация на фините прахови частици над нормите
Обновена: 16 яну 2020 09:44 | 16 яну 2020 08:20, Камелия Цветанова
170

Мръсен въздух заради липсата на вятър и мъглите ще има и през днешния ден. Над 10 са станциите, които рано тази сутрин отчитат концентрация на фините прахови частици над нормите.

Най-тежко се диша във Видин, Русе, Горна Оряховица, София и Варна. В Перник през нощта отново има висока концентрация на серен диоксид.

Данните на Столичната община показват превишаване на нормите в кварталите "Павлово" и "Хиподрума".

Условия за мъгли и ниска облачност в равнините ще има до събота. Видимостта ще се подобри в неделя. Минималните температури през днешния ден ще са от минус 4 до 1 градус. В планинските райони ще бъде слънчево. По поречието на Дунав сутрешните мъгли ще бъдат доста силни.

Следобед в югозападните райони видимостта ще се подобрява и се очакват повече слънчеви часове. Вятърът ще бъде слаб от изток. Това прогнозира синоптикът на  Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Максималните температури ще бъдат от 5 до 11 градуса. Над Черноморието ще се стелят мъгли и ниски облаци. Температурата на въздуха ще бъде от 9 до 11 градуса.

Над планините в ниските места под 1200 метра облачността ще значителна, а над 2200 метра ще бъде слънчево.

Температурата на височина 2500 метра ще достигне минус 2 градуса. На 1500 метра ще бъде около плюс 2 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къф зелен билет на мен на 1 юни ми взеха 8лв. За карти на децата ми само гледат да дерат народа тая година ще бръмчим с колата 3 пъти по-евтинон е.
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
62, ама "хич" не си прав ! Не бъркай уредите с манипулация, опитай се разбереш тази "сложна" за българинът дума "манипулация" ! Живея на Запад и тук никой не се и опитва да убеди народите, че дървата и въглищата замърсяват въздухът ! Не разбирам как дървото замърсява въздухът а дървените пелети - НЕ, след като в производството им са употребени лепила на химическа основа ? Много сте заблудени в България, затова и си избирате все *** скрили се под израза "НЕ СЪМ КОМУНИСТ" !
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 59: Първо, не става ясно как реши кое колко замърсява - всеки може да нахвърля някаква разбивка, както му хрумне. Второ, автомобилите са най-гадният замърсител, защото вдигат във въздуха прахоляка от всички други източници, все пак са по няколко тона всеки. И последно, шофиращите в града тровят всички ни и трябва да носят отговорност за това злодеяние.
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За геноцид и умишлено тровене на цели градове с химически оръжия, екзекутирайте всички гербери.
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 66Не разбирам защо се цензурират думи, които са употребени в статията, що за наглост?Все едно кафе-автомат да ти върне ресто, което после да откаже да приеме.Това ако не е лицемерие и фалш пък на...
58
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По белите европейски столици хората пускат зелен билет - безплатен градски транспорт, у нас гербаджиите и Баце вдигнаха цената на билетчето в София.Отделно черните гласопРодаватели на ГЕРБ горят гуми и бокл..уци в Овча Купел и Красна Поляна...Суджука да не се прави на дръж ми шапката, много добре знае защо въздухът е говнясан.
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цензурата с пълна сила! Щото има много тънкообидни.
56
1
 
15
 
! Отговори
бай Спиро преди 4 години
Мъдрия Тончо Жечев казваше: В тази страна най-страшен е селянина, който е станал гражданин и гражданина, който си е останал селянин !По селата сметосъбиране няма. Селянина си гори отпадъците, а които не може изхвърля в дерето. Като продаде дядовите си ниви и си купи къща в града продължава по същия начин. Фасове, торбички, дамски превръзки стари дрехи...всичко се гори в печката...а през лятото, ако живее в блок отпадъка излита през прозореца...
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът със замърсяването в София е от прекомерно многото автомобили и стои от години.Във Видин всичко живо се отоплява с Брекети, защото е най-евтино.От трите града само Русенци нямат вина. Там замърсяването идва предимно от завод без филтърна система който е на отсрещния бряг на дунава в Румъния.
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
преди стотици години целият свят се е топлил с дърва и въглища как тогава въздухът не е бил замърсенЗамърсен е бил, ама тогава е нямало измервателни уреди и служби по чистотата на въздуха и на никой не му е пукало за това. Иначе глобално за цялата планета е бил по-чист, защото индустрията е била в пъти по-малка и хората и автомобилите са били по-малко.
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все мръсен въздуха, а ОБЕЩАНИЕТО ЗА "ЗЕЛЕН БИТЕЛ" е само мечта."Зелен Билет" - само по празници като се по родните си места за да не печатим 2 мил. хартийки - Фандъкова. 10 000 борйки чак на ВЕЛИКДЕН! хахахаха
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И с въздухът е манипулация!Дървата и въглищата били причина за замърсяването?Айде бе,преди стотици години целият свят се е топлил с дърва и въглища как тогава въздухът не е бил замърсен,напротив бил е кристално чист!Измамата на продължава сега и с въздухът,от саниране,през асфалт се стигна и до въздухът докато дойде момента да го отровят напълно с *** и химия и народът т'ъп да мре като им вярва от студ и мизерия!А защо Боко се топли с дърва пред камината има го на снимка тук в Дн
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средноднвната норма на замърсяване с фини прахови частици е 50 мкг/м3. Тези дни нивата на замърсяване с ФПЧ стигаха и до над 200 мкг/м3 и то измерени от официалните измерители. От 200 мкг/м3, отоплението и тецовете замърсяват 166 мкг/м3, неизмитите улици - 30 мкг/м3, автомобилите - под 1 мкг/м3, други - около 3 мкг/м3.
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измерителите на замърсяването на въздуха на Столична община, не би трябвало да се вливат от влажността на въздуха, т.е. от мъглата. В последните дни всичките измерители без този на Копитото, показват огромни нива на замърсяване с фини прахови частици през нощта и относително ниски нива през деня, т.е. съвсем ясно се вижда, че автомобилите не са замърсителя, а отоплението.
49
0
 
13
 
! Отговори
Защо? преди 4 години
Вярно е ! Като се напише коментар за вноса на отпадъци и се трие!
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е, че нищо не се прави против единственият голям замърсител с фини прахови частици - отоплението, а само се говори против автомобилите, които са пренебрежимо малък замърсител, за да се имитира дейност. Не знам изгарянето на отпадъците в тецовете с какво и колко замърсяват, но вероятно сегашното замърсяване в Перник е от това.
47
0
 
13
 
! Отговори
Столична община. преди 4 години
7 пъти над нормата е малко. Трябва поне 100 пъти над нормата да стане въздуха, с ръце да загребвате мъглата и тогава ще пуснем зелен билет.
46
8
 
2
 
! Отговори
Селянин преди 4 години
Ко ми пука...
45
6
 
10
 
! Отговори
сф преди 4 години
Значи, аз, който на месец изгарям по 50 литра бензин с колата за да ходя на работа, трябва да имам катализатор, а баровеца от Бояна, които на ден лъха през комина на камината си по кубик дърва, ей така за разкош не трябва да има неутрализатор на ФПЧ на комина си ?!?
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужасна новина... Веднага купете още 1000 ламарини по 4 бона...