Официално: Отменят се тържествата на Шипка за 3 март утре

Достъпът на граждани остава свободен, промени на движението остават в сила
Обновена: 2 мар 2020 15:13 | 2 мар 2020 15:13, Анисия Иванова
438
Официално: Отменят се тържествата на Шипка за 3 март утре
Снимка: БГНЕС

Отменя се планираният официален ритуал за 3 март по повод честването на 142 години от Освобождението на България, който трябваше да бъде утре на връх Шипка, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Стара Загора.

Препоръката за отмяната беше направена от Националния оперативен щаб заради COVID-19.

Още по темата

Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен, допълват от Областната администрация. Въведените временни промени на движението в района остават в сила.

В мотивите си от Националния оперативен щаб за координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19 посочват:

- Нова грипна вълна от вирус тип “Б“ в областите: Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София – област и др.
- Усложняване на епидемичната ситуация в страната от активирането на други инфекциозни заболявания.

От Националния оперативен щаб за коронавирус предупреждават, че "струпването на големи групи хора на едно място съдзава предпоставки за епидемиологични рискове относно активиране на горепосочените инфекции“ и на базата на експертните становища препоръчват отмяна на планираните тържествени мероприятия на връх Шипка за 3 март.

Препоръката е адресирана до президента на Република България Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателя Бойко Борисов, областния управител на област Стара Загора Гергана Микова и кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Велика БългарияПредател,чужденецо,разкарай се и не се меси в нашата история,Берлинския договор е СТРАШНА ТРАГЕДИЯ за България и жестоко озрязване на българските територии,а Бисмарк да гори в ада ,знаем му дяволските номера!Ние си искаме Сан Стефанския договор,където е живяло българското население.Да живее България и Русия,която ни освободи от кървавите турски калнета!
319
15
 
0
 
! Отговори
Велика България преди 4 години
Берлинския договор ни спасява от руските планове за унищожение на България.Бисмарк отхвърля руския план за севрна и южна България на религиозен раздел.
318
1
 
11
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Ми това е прелиминарен военен договор между две воюващи държави. Чий имена да пише в него освен техните ,бе Даниело?????До анонимен336: " била искала Русия нефта на Баку и проливите, та затова ни освободила"Ами защо не го поиска Англия и да беше тя ни освободила???? Или тя няма апетит към нефта и по това време не е индистриална държава,. Нито Австро-унгария, нито Германия, нито Франция....Къде бяха те да *** за нашата свобода, докато ни колеше башибозука?????
317
0
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Да има някой с коронна хрема? Да не би да има нещо затворено , та ще отменяме нац си празник? Даниела и другите небългари - моля празнувайте си 4 юли или Хелоуин или каквото намерите за добре и ни оставете българите да си отбележим датата без да ни я обиждате. Или не сте толерантни ?
316
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДаниелаМного държите да натъртите на Берлинския конгрес,който ОРЯЗВА ЖЕСТОКО българските територи и територии с българско население,предатели!Дано горите в ада заедно с вашия жесток Берлински договор,който предизвиква масови кланета на българи и асимилация на българите в териториите останали извън официална България!Да живее България и Сан Стефанския мирен договор и СМЪРТ за Берлинския отвратителен,кървав договор за България!
315
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Даниелке,много си права-да,това е ОСВОБОЖДЕНИЕ.И то се случи благодарение на Русия.По думите на Стефан Стамболов-"Е,ние си платихме,братушки"което е вярно,но това не омаловажава значението на освободителната за България война.Каквото и да пишете,на когото и да служите,истината е една-Русия освободи България от петвековното турско робство.
314
0
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
договори...с кой договор султана изнася дИмокрация в Сирия...по същият може да изнесе и в Родопите...кои лидер единствен в света отиде да го моли и да му вика "аго",къде са 300 мил.евро дадени от ЕС за защита на границата ни,доплащаме и през данъците си и то нечовешки...те апартаменти,цецомобили и къщи...офшорки...божковци...договори...майнат. ви...елате на Шипка да се разберем,Бог да пази Народа ни
313
13
 
0
 
! Отговори
Даниела преди 4 години
До АнонименЯ, прочети Сан Стефанския мирен договор и провери има ли поне на едно място написано България??? Не, няма, защото е договор между Русия и Османската империя, с който РУСИЯ получава ТЕРИТОРИИ.. При Берлинския конгрес за първи път се споменава България. При съединението на княжество България с Източна Румелия/06-09./ единствената държава, която протестира е Русия, и изисква абдикацията на княз Батенберг. Отделно, ясно колко тона злато сме броили на Русия за т.н. освобождение.
312
1
 
9
 
! Отговори
ББ преди 4 години
аз ще почета Освобождението на Народа ни от турско пък ви елате и ме спрете...ще съм готов,Бог да пази България...това не е насочено срещу етносите и религиите в Родината ни,ние сме толерантен Народ,ще почета саможертвата на стотиците хиляди загинали за да имам Родина...Дом..Дом за децата на България
311
2
 
12
 
! Отговори
Поредна преди 4 години
Подигравка с нашите празници да се махат тия евроатлантически нехранимайковци.
310
1
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Защо не затворите моловете/каквото и да означава тази дума/,кауфланд,лидл,?Нима там струпването на хора е по-малко?Друго си е да затвориш кранчето на чуждите лапачи,по-лесно е да окаляш националния празник.
309
0
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
от 30 г. политическата ни класа се опитва да ни превърне в дървета без корени...в случаен сбор от зооекземпляри...много се поддадоха,колкото и да си откраднал,колкото и да си убил от алчност и глупост,колкото и да ти обещават господарите ти...ще се върнеш...ще молиш да те положим в земята на дедите ни...пропита с кръвта им...апартаменти...къщи за сметка на животите на хиляди мои братя,вън предателите и чуждопоклонниците,Бог да пази България
308
2
 
9
 
! Отговори
Jo преди 4 години
Интересно, защо трябваше да отменят тържествата, а не да спрат събирането на хората? Така сега хората пак ще се струпат на едно място, макар и без тържества. По-добре беше да оставят тържествата, които да излъчват по телевизията...
307
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слава Царю Освободителю!
306
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия ни е "овободила" за да превземе нефтените полета около Баку. Отделно си плащаме като попове за това освобождение.Със тонове злато, Санстефанска Б. въобще не оцелява, има предварителни договори с Австро-Унгария за това. Отделно тя е далече от границите на Екзархията. 3 3.1878 е проруска пропаганда, мирен договор м/у две воюващи империи.Единственият успех за Б. е въстановяването на българската държавност, с цената на страшно етнографско разпокъсване.
305
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 години
До АнонименОсманските турци са чуждо тяло в България,а и въобще в Европа!По принцип самият ислям няма място в Европа-той си е религия подходяща само за азиатци и африканци.
304
1
 
20
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Гербавите посегнаха и на 3-ти март!Нормално-те си мислят,че българската история започва от тях.Обаче ако останат на власт,по-скоро българската история ще свърши с тях под камара отпадъци-битови и други....
303
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гадове мръсни,умишлено съсипвате свещения ни празника ,само защото Русия ни е освобидила и е положила възстановяване на България, толкова сте подли!И картата на България уредена чрез Сан Стефанския договор сте смалили публично в нета,гадове!Надявам се,Русия да ни освободи от предателите и чуждопоклонниците в България!Бог да благослови Сан Стефанска България и нашите руски братя освободители!
302
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С таа лъжа ще изкарате че България е била Колония на Османска Империя За тва по скоро да се промени всичко коренноето защо няма освобождение щото България не е била Колония на Османците
301
3
 
7
 
! Отговори
СРАМ преди 4 години
Жалко, че ни управлява човек, който не е националис, патриот. Срамота