В ситуация с риск от зараза - самосъзнание и без паника!

Медик: Някой не е спазил карантина и е донесъл инфекцията
Обновена: 8 мар 2020 01:54 | 8 мар 2020 01:46, Веселина Йорданова
51
В ситуация с риск от зараза - самосъзнание и без паника!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В ситуация с риск от зараза с коронавирус хората трябва да демонстрират по-високо самосъзнание и да осъзнават, че пазят всички околни. Това подчерта председателят на Асоциацията на общопрактикуващите лекари д-р Гергана Николова пред bTV.

Още по темата
"Тези двама души, които са се заразили и за които няма информация, че са пътували, те са били с някой, който им е донесъл инфекцията. Това са хора, които не са спазили карантинния период и не са останали 14 дни вкъщи под наблюдение", категорична беше тя.

Д-р Николова напомни, че по предписание на кризисния щаб пациентите със съмнения за COVID-19 не трябва да ходят в кабинетите на личните си лекари.

"Не е необходима паника, с нищо няма да помогне. Напротив, страхът винаги нарушава трезвата преценка", посочи специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Абсурдност! преди 4 години
До Анонимен Пич ти си много зле .. Оди на 4-ти километър да се прегледаш... или на село от де са ти мама и тате ...безумец си пич...Туй що е родено да пълзи - нЕма как да полети ...
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега всички медици в България могат да изразят задружно несъгласието си със здравната ни система и да си вземат 1 месец неплатен отпуск или да напуснат.Да видим министъра и националния оперативен щаб как ще се справят със ситуацията, а харизмата на Бочко дали ще свърши работа?!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МиАми като ти се е набило в главата и твърдо си решил да кашляш, ще кашляш и без да си болен. Без самонавивки, моля. И болнични щели да взимат - я си взимайте отпуските - като бай ***, все да ударим келепира,дори и от такива ситуации. Ето това ме плаши най - много - наред с вируса ще изригне и човешката простотия. Не знам за мен и двете неща са опасни.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УжасЕто такива като тебе са вредни, защото се самонавиват и навиват и другите. Така стана и с много други неща в тази държава. Съветвам те да си купиш маска и малко да се успокоиш. А и останалите малко да се осъзнаят - никой в такава ситуация не може да се лекува сам. Може единствено да вземе предпазни мерки което изисква дисциплина, а не истерии. Едва ли някой би могъл да се барикадира в къщи и да не излиза с дни. Това е вирус той отива навсякъде. Така че не ставайте абсурдни.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗАТВОРТи да не си излязъл скоро от затвора, че си толкова злобен? корона вирусът не пита кой червен кой пембен - всички сме в кюпа. Така че нека политиканстването остане някъде встрани. То не помага срещу инфекциозни болести.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОСТАВКА !!!Глупости.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КалчоГлупави въпроси. Ще се запасиш за две седмици, колкото е максималния инкубационен период и съответно карантината. А карантина е вероятно да има, защото герберастите не могат да се справят с нищо и ще прехвърлят цялата отговорност на матряла, т.е. "стойте си вкъщи". Друго да питаш имаш ли, мозък?
33
0
 
0
 
! Отговори
Вуте преди 4 години
Язека си пием нещо в ситуация с риск. Поне не се плашим от риска.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самосъзнание е непознато за българите. Племето е от той ще ми каже, аз знам всичко, аз да съм добре ...Простият човек няма самосъзнание и примери колкото искаш
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА се чудиш откъде е хванала СПИН баба на 75 е едно !Короната не е венерическо заболяване
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо КАТ не организират Акция срещу корона вируса?Всяка вечер КАТ бори престъпниците шофьори в Новините
29
1
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Леле ке се мореме.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тези,които помнят Чернобил.Бодряшките приказки са същите.Запасявайте се и се паникьосвайте.Паниката може и да помогне.Лафовете на нищонеможещи и неправещи държавнибезхаберници не!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""те са били с някой, който им е донесъл инфекцията." Били са с Бойко. Бойко е Спасител и Покръстител на нацията, неговата аура пази България! Господ Бойко! Да се молим за нашето Спасение: Спаси ни, Господи Бойко, нас грешните, на тучни и злачни пасбища ни води!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И пак да повторя писах и снощи под друга статия. В Англия са направени 26000 теста при 70 милиона население и тестват и "случайни без симптоми" хора на летището идващи от опасни страни (например италия) и са установили над 200 за седмица.При нас се тестват по 30-40 на ден. Пропорциите в населението показват че би трябвало да се тестват по 200-300 в БГ на ден за да сме в същото темпо
25
0
 
10
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
За да спре да се разпространява още и още и още ОБАЧЕ трябва да се намали омешването на хора и прекаленото (пак повтарям прекаленото) пътуване!!!!
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе, как тази 75 годишна баба от Габрово е хванала короната, като не е излизала от къщи и е нямала контакт с носители на вируса? май, май понамирисва на нещо друго !?
23
0
 
12
 
! Отговори
Калчо преди 4 години
В цял свят има, остана тука да няма. Ай стига с тоя истеричен вирус. Предпазваме се до колкото мжем и това е. Здравият организъм преборва болестта. Най-*** е да повторим грешките на другите държяви. Презапасяване с продукти и лекарства. Единственото което ще постигнем така, ще бъде да блокираме пазара и магазинната мрежа. както и здравната система. Колко ще се запасиш?!? За една, две, три седмици??? Тва чудо ще продължи месеци може и години. И квото ихда си накупиш пак ще се разболееш така, че трябва да сме дисциплинирани и разумни. Паниката и страха са лоши съветници в 99% от случаите. #ос
22
0
 
5
 
! Отговори
До Ал пачино преди 4 години
То и от глупост се умира, както и от самонадеяност.СПИНът ние въздушно-капкова инфекция.
21
0
 
7
 
! Отговори
Ал Пачино преди 4 години
Извинете колко хора умират от СПИН в рамките на една година?!? А от катастрофи по пътищата?!