Расте броят на заразените с COVID-19, в България вече са 190

Домовете за възрастни хора са Ахилесовата пета
Обновена: 23 мар 2020 08:26 | 23 мар 2020 08:10, Камелия Цветанова
281
Расте броят на заразените с COVID-19, в България вече са 190
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на заразени с коронавирус у нас са 190, съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

"Лекарят от Велико Търново винаги е бил в болница. Той е от тази група млади хора, които са с тежка клинична картина, те са общо 8 човека. Той е с двустранна бронхепневмония. Приет е със симптоми за бронхепневмония. Изследван е и е пуснат за домашно лечение, след това отново е приет в болница", обясни още той.

Състоянието на повечето от заболелите е подобряващо се. В "Пирогов" остава критично състоянието на двамата пациенти. Приетият вчера от друга болница е интубиран, а за другия критичен се правят опити да бъде екстубиран", каза шефът на ВМА.

Основната тежест в контролирането на хората под карантина е на МВР и на РЗИ, допълни Метафчийски.

Според него Домовете за възрастни хора са Ахилесовата пета и там са спрени посещенията още преди седмици.

Във всички областни градове има зали, които могат да се оборудват за един ден в болници, увери той.

Такива учения като това в София ще се проведат в Русе, Варна и Пловдив.

Дарение от защитни облекла и консумативи има заявени от много хора. Сред тях е и депутатът от ДПС Делян Пеевски, който ще купи медицински изделия на стойност 300 000 лева.

Общият брой като сума на даренията е 800 000 лева, обясни Мутафчийски.

По думите му доста от лекарите в Китай и Италия са болни и работят, а у нас няма пациент, който да не е обгрижван от лекар и сестра.

Кметът на Карнобат Георги Димитров е един от първите проявил разбиране към съгражданите си истинска загриженост, похвали го Мутафчийски, след като градът беше дезинфекциран с хеликоптер.

Той увери, че няма нищо против да има масово тестване, стига да има възможности за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Усетиха се от щаба да казват числа, които не са кратни на 5, че почна да става съмнително:D
191
9
 
5
 
! Отговори
f преди 4 години
Никой не иска магнитното поле да е в него, добрите магнити вадят полето навън и затова ви става добре, магнитът е за атака, само на границите на бг да има положителни магнити, антимагнитете я тая държава, че много ни дойдоха тия зли из-роди! Я помислете магнитното поле като е във вас и привличате отрицателните енергии, а отблъсквате положителните и се изправите сами срещу толкова много зло какво е? Графит!
190
6
 
7
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Анонимен 193Ма, естествено, че Световната здравна организация не може дса каже нищо на нашия щаб! Кои са те, че ще ни кажат какво да правим! Ние сме велики! Тази теза, дето трябвало да се заразят 70% от кой правителствен доклад я взе? И ако е така, защо сме под карантина?! Пълни кре*тени в това правителство! И техните глашатаи!
189
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докладват само заразените. Не се споменават оздравелите.
188
5
 
3
 
! Отговори
f преди 4 години
ВАЖНО!!!Пробвайте с качествена колона басов звук допряна до белега да заличите хирургически белег, за няколко дена че и за по-кратко ще се заличи, зависи от колоната!
187
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
190 - глу-пако никой не знае как се лекува коронавирус и шефът на Световната здравна организация не може да ти каже нищо. Съществува теза, че трябв 70 процента от населението да преболедува болесттаа, но ние нямаме легова база (а и доктори) ако изведнъж започнат да падат толкова хора като в Италия, затов задържаме болестт надявйки се тя да премине по-бавно и на етапи-.
186
9
 
3
 
! Отговори
f преди 4 години
ВАЖНО!Басовият звук в близост лекува всичко и зъби и крака растат, но качествен бас, има и фалшив бас, който дори пречи!А руснаците ако са толкова човечни и братски народ, защо не са ни казали на нас българите за тая работа?За зъбите, всеки ден по един час допрян бас или повече, за няколко седмици растат.
185
3
 
4
 
! Отговори
Неграмотност преди 4 години
ИСТИНАТА Е ТУК: ...Цифрите са за последното денонощие. ...*Цифра (0,1,2,3,4,5,6,7,8,9) или число, но истината била тук. Как да вярвам на неграмотност?!
184
4
 
11
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Анонимен 188Защо бавно? Никой не се заразява "бавно". Хората си се заразяват с еднакъв темп! Тези, които в момента се "лекуват" по къщите, очевидно не трябва да са в болница. НЕизследването води единствено до разпространяване на заразата, защото заразените НЕ се изолират и заразяват нови! Не случайно шефът на Световната здравна организацзия призова: "Тестове, тестове, тестове". Ама нашия щаб естествено са по-големи експерти! А правителстевните глашатаи като теб ни вкарват в епидемия!
183
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дженералчето си бърбори, стадото си блее, вирусът си върви...
182
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ви ли стана ясно, че всички ще се заразят. ?Целта е да стане бавно,а не изведнъж. На друг език да ви го напиша ли?То бива т'ъпоумие ,но толкова пък...
181
0
 
20
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е ТУК преди 4 години
границите са затворени за чужденци, но всеки ден влизат със самолети и рейсове по над 23 хиляди на ДЕН , 8 000 българи са се завърнали у нас със самолети, а други 15 000 - със сухоземен транспорт. Цифрите са за последното денонощие. Това съобщи на редовната си пресконференция днес сутринта председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски.
180
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До просто статистикаПрибави и корона вируса сега към другите истатистиката ти ще изглежда по-различно...Аман от "умници"...
179
9
 
4
 
! Отговори
просто статистика преди 4 години
Испански грип - 20 -100 млнАзиатски грип - 1-4 млнХонконгски грип - 1-4 млнСвински грип (2009) - 151 700 - 575 400Типичен сезонен грип - 290 000 - 650 000 годишно
178
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Расте броя на заразените,защото не спряхте полетите от критичните точки и не затворихте навреме границите.
177
11
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Няма да е скоро пикът. Според математически изчисления, той ще е зимата на следващата година.
176
4
 
11
 
! Отговори
А преди 4 години
В други медии са ползвали безпристрастнен език, тук явно не е така... И този сайт го блокирам
175
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро очаквайте да изкарат ваксината, в момента отлежава да стане по блага. И няма да питат дали искаш или имаш нужда. Ако не се събудите дотогава де.
174
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ги е откраднал,бе.Някой карал ли те е насила да си купуваш билетчета?А сега държавата като ти взема парите по същия начин не те ли краде.Оня поне направи богати много хора,а държавата тук-там по някой.
173
1
 
22
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
на онзи *** на заден план, лъжите му идват в повече и го засърбява нослето. ах езикът на тялото, изключвайте звука като им гледате цирковете. ще чуете доста повече.