Расте броят на заразените с COVID-19, в България вече са 190

Домовете за възрастни хора са Ахилесовата пета
Обновена: 23 мар 2020 08:26 | 23 мар 2020 08:10, Камелия Цветанова
281
Расте броят на заразените с COVID-19, в България вече са 190
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на заразени с коронавирус у нас са 190, съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

"Лекарят от Велико Търново винаги е бил в болница. Той е от тази група млади хора, които са с тежка клинична картина, те са общо 8 човека. Той е с двустранна бронхепневмония. Приет е със симптоми за бронхепневмония. Изследван е и е пуснат за домашно лечение, след това отново е приет в болница", обясни още той.

Състоянието на повечето от заболелите е подобряващо се. В "Пирогов" остава критично състоянието на двамата пациенти. Приетият вчера от друга болница е интубиран, а за другия критичен се правят опити да бъде екстубиран", каза шефът на ВМА.

Основната тежест в контролирането на хората под карантина е на МВР и на РЗИ, допълни Метафчийски.

Според него Домовете за възрастни хора са Ахилесовата пета и там са спрени посещенията още преди седмици.

Във всички областни градове има зали, които могат да се оборудват за един ден в болници, увери той.

Такива учения като това в София ще се проведат в Русе, Варна и Пловдив.

Дарение от защитни облекла и консумативи има заявени от много хора. Сред тях е и депутатът от ДПС Делян Пеевски, който ще купи медицински изделия на стойност 300 000 лева.

Общият брой като сума на даренията е 800 000 лева, обясни Мутафчийски.

По думите му доста от лекарите в Китай и Италия са болни и работят, а у нас няма пациент, който да не е обгрижван от лекар и сестра.

Кметът на Карнобат Георги Димитров е един от първите проявил разбиране към съгражданите си истинска загриженост, похвали го Мутафчийски, след като градът беше дезинфекциран с хеликоптер.

Той увери, че няма нищо против да има масово тестване, стига да има възможности за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
типично за журрналята, теябва стрес да има в новината. Толкива ли е сложно да се каже, новозаразените са примерно 18. Ясно стана и на новородените че има все още нарастване.
151
0
 
5
 
! Отговори
виц на деня преди 4 години
До Атова е нормално това им е работата ,но принципа е един лабилните психически хора влизат веднага в ролята не е време за паника и политизация време е да се борим заедно за съжаление българите сме куче влачи рейс
150
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако така борим разпространението на вируса! Търновска болница,карантина и домашно лечение,Софийска болница! Тежко ни! Да не забравяме,че става дума за семейство от Медици-лекари!
149
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера бяха 187, днес са 190 - т.е. 3 /трима/ души новорегистирани. Трима. Обаче заглавието ви :" РАСТЕ броя на заразените..." , да се ужасиш отново, ако случайно си се поуспокоил... И така се поднасят навсякъде новините по сайтове предавания. И нито дума, че вчера рязко е намалял броят както на заразените, така и на починалите в Италия. Странно.
148
1
 
10
 
! Отговори
А преди 4 години
Пичове, а да намалява ли? Баси новината, баси чудото, ето това е хвърляне в паника, за което всеки носи морална отговорност и няма закон който да ви спре вас журналята, ама не си давате сметка какво правите всъщност...
147
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В една кихавица имало материал да се заразят 40000 човека. Ако е вярно това и ако живее 9 дни на повърхност, ще се озорим да го овладеем с полвинчати мерки
146
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 152Обикновен вирус поразяващ старчоци!Иска ти се,в Италия съобщиха за починал младеж на 18год.!
145
0
 
2
 
! Отговори
тип топ преди 4 години
До КЕЦАНДО ГРАТДОда не си доказан вирусулог че коментираш
144
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да забранят дишането. НЯМА НАЧИН ДА ГО ХВАНЕШ ТОГАВА. КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН ЩЕ СЪЖАЛЯВА КАТО СЕ СЪБУДИ НЯКОЙ ДЕН С КАШЛИЦА.
143
0
 
4
 
! Отговори
тип топ преди 4 години
До Анонименполитически *** си не е момента за политика бе *** *** ли си какъв си
142
19
 
1
 
! Отговори
КЕЦАНДО ГРАТДО преди 4 години
До КОРОНА ВИРУСГРАНДИОЗНАТА ЛЪЖА - ОБИКОЛИ СВЕТА. Обикновен вирус вреден за старчоци!
141
0
 
12
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Делянчо е разбрал, след като Домовчиев влезна в болница, че той също е смъртен и човек!Казах ви, че най-добре е вируса да поразява в България повече богати стиснати хора, защото тогава разбират каква стойнбост имат парите и човешкия живот!Парите могат да спасят човешки животи, като се купят средства, но не ти дават имунитет , че ти няма да заболееш и да си отидешАко е останало някаква човещина в теб, нещо може да ти светне, и да си нсправиш равносметка на живота!Агент Уолис Карнабал!ЦРУ!!!
140
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокопиев, къде се скри мишко лукава и подмолна?
139
4
 
8
 
! Отговори
виц на деня преди 4 години
общо взето и тук е пълно с политически *** пишешти тъпотии на килограм ,то не са конспирации то не са фейк глупости я се осъзнайте най накрая нацията ни също е засеганта както и цяла европа мислите ли че е редно да хейтвате наред престанете с този ориенталски манталитет на първо място бъдете хора
138
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, де го Прокопиев ? Май стиска мангизите само за отровни лаборанти, фейкаджии и шо рошоиди-саботьори...?!
137
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уплаши един човек и може да го моделираш и манипулираш както искаш. То тва не е от вчера. Има литература, четете докато стоите заключени.
136
2
 
9
 
! Отговори
ЧИЧО СКРУДЖ преди 4 години
ПЕЕВСКИ ЦЕПИ СТОТИНКАТА НА ОСЕМНЕ КАТО МЕН САМО НА 4
135
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е да има"мерки"за о'фцете като тотална карантина и затвор за тия които не я спазват! Но това че гаулайтерите и отрочетата на местните велможи могат да се движат и лекуват при наложена карантина където решат са ПОДРОБНОСТИ!
134
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия вече пристигат самолети с лекари техника и медикаменти отНормално, за някои държави показността винаги е била по-важна от собствения народ :) Ние при бай ти Тодар капачки за буркани нямахме, ама на Африка що кредити раздадохме, ехееее...
133
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БАНкоМного късно се сетиха да помагат... Подир дъжд... качулка...