Расте броят на заразените с COVID-19, в България вече са 190

Домовете за възрастни хора са Ахилесовата пета
Обновена: 23 мар 2020 08:26 | 23 мар 2020 08:10, Камелия Цветанова
281
Расте броят на заразените с COVID-19, в България вече са 190
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на заразени с коронавирус у нас са 190, съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

"Лекарят от Велико Търново винаги е бил в болница. Той е от тази група млади хора, които са с тежка клинична картина, те са общо 8 човека. Той е с двустранна бронхепневмония. Приет е със симптоми за бронхепневмония. Изследван е и е пуснат за домашно лечение, след това отново е приет в болница", обясни още той.

Състоянието на повечето от заболелите е подобряващо се. В "Пирогов" остава критично състоянието на двамата пациенти. Приетият вчера от друга болница е интубиран, а за другия критичен се правят опити да бъде екстубиран", каза шефът на ВМА.

Основната тежест в контролирането на хората под карантина е на МВР и на РЗИ, допълни Метафчийски.

Според него Домовете за възрастни хора са Ахилесовата пета и там са спрени посещенията още преди седмици.

Във всички областни градове има зали, които могат да се оборудват за един ден в болници, увери той.

Такива учения като това в София ще се проведат в Русе, Варна и Пловдив.

Дарение от защитни облекла и консумативи има заявени от много хора. Сред тях е и депутатът от ДПС Делян Пеевски, който ще купи медицински изделия на стойност 300 000 лева.

Общият брой като сума на даренията е 800 000 лева, обясни Мутафчийски.

По думите му доста от лекарите в Китай и Италия са болни и работят, а у нас няма пациент, който да не е обгрижван от лекар и сестра.

Кметът на Карнобат Георги Димитров е един от първите проявил разбиране към съгражданите си истинска загриженост, похвали го Мутафчийски, след като градът беше дезинфекциран с хеликоптер.

Той увери, че няма нищо против да има масово тестване, стига да има възможности за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!!!КОМУНИСТИТЕ В КИТАЙРУСОФИЛИТЕ В МОСКВА.
111
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой знае да каже какви други превантивни мерки държавата освен отнемане права на хората. По два пъти на ден чувам само колко нови случая има и какво още се забранява.
110
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще приложим закона за невярна информация? 1.Цитирам Мутафчийски:"само за последното денонощие в страната със самолети са се завърнали около 8000 българи, а през сухоземните граници - около 15 000"2.Цитирам Маринов:"14-дневната карантина се контролира от МВР"3.Изобщо не съм убеден, просто защото е невъзможно да се контролират 24000(това са само последните 24ч.) и ми сеструва, че това е "невярна" информация.
109
2
 
0
 
! Отговори
до 177 преди 4 години
30 дни е карантината им. Не 14..
108
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОМУНИСТИТЕ В КИТАЙ, РУСОФИЛИТЕ В СИБИР! БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ! САМО ГЕРБ!
107
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нова болест причинена от вируса - "бронхепневмония"
106
1
 
13
 
! Отговори
Аха... преди 4 години
Пеевски можеше да остане анонимен. Така личи на кого какви са мотивите. Жалко.
105
3
 
16
 
! Отговори
34 годишен преди 4 години
Нямам навика да се запасявам с храна и отварям хладилника преди малко, а то само едно мляко, половин хляб една бутилка вино и зелена салата и парченце кашкавал. И вече се обличам да ходя до магазина и се сещам че чак в 10. 30 ще ме пуснат вътре. Ми на вино я подкарах и замезвам кашкавал. Наздраве, ще удържим още 3 месеца, ако не изпукаме дотогава.
104
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 114Има 3ма човека оздравяли ,но са поставени под домашна карантина за 14 дни!
103
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калиннките от ГЕРБ, които драпат за Диктатура и военно положение са толкова некадърни, че дори не са си направили труда да прочетат Конституцията.А там е записано ясно - при Военно положение, цялата власт се поема от Главнокомандващия армията и това, пак по същата тази Конституция, която калинкните не четат, е Президентът на Републиката.
102
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирус който причиняват SARS (тежък остър респираторен синдром) и MERS (Близкоизточен респираторен синдром), той може да оцелее на повърхности - като метал, стъкло или пластмаса - за девет дни, сочи ново проучване.Справка в nauka.offnews.bgЗатова и мерките трябва се спазват...
101
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата трябва да затвори границата за българите идващи от чужбина!Ето в Пловдив доктор се върнал от Англия заразен ,със сигурност се знае ,че в Пловдив е заразил 3ма човека ,а може и да са повече.Не ни дават да излизаме от градовете ,а власта прибира заразени от чужбина!
100
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли оздравя ли?
99
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен110Иди ти да береш ягоди и да миеш тоалатни щом тези хора са излишни.
98
8
 
10
 
! Отговори
Zlatena преди 4 години
За всичко са виновни алчните бизнесмени безмозъчните безотговорни безсъвестни българи и хората с тъмен цвят на кожата които не спазват законите на нашата държава България правят си каквото си искат ходят по улиците на всички градове на България не осъзнават че така заразяват друг човек и му отнемат живота за тях трябва да се приложи най строгата мярка без излизане от вкъщи жалко че заради хората които са над закона България и не го спазват страдаме ние нормалните
97
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оздравелите?
96
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, дано спрат да растат... Притеснява ме всичките тия гастарбайтери, които ги изгониха като плюнки от ЕС... 200к души се върнали. За какво ги пускат?! И без това там са мили тоалетни и са брали ягоди- това са хора, ненужни на никоя икономика. Едни слуги. Всеки знае каква хигиена имат. Не покриват санитарния минимум. Кой знае какви зарази ще донесат. Говоря, базирано на картинката, която спретнаха събратята им от Лом, симпатягата, заразил по пътя си с кола от Бегамо 1000 души и подобни.
95
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питане? Защо Търновският лекар не се лекува във Велико Търново, защо не се спазват разпоредбите,болният да се лекува в болницата по регион? На 18.03.2020 година,генерал Мутафчийски обяви за първият случай в град Велико Търново,болният е под наблюдение в инфекциозното отделение на Мобал "Стефан Черкезов " Велико Търново! На 19.03.2020 година д-р Филев шеф на Търновската болница обяви,че болният е под домашна карантина и лечение! Днес научаваме,че болният се лекува в частна болница в София!
94
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снощи бяха 189 сега са 190. Какво ни казвате?
93
3
 
5
 
! Отговори
до к.80 преди 4 години
До АнонименСтрува ми се, че правилно не споменахте прокурорите. Тази безконтролна и брутална каста чрез онзи с каскета поиска от Кризисния щаб всеки ден да им праща отчет за ситуацията в държавата, неизпълнения на нареждания, спекула, неспазване на заповедта на мин.Ананиев и др. Раздвижете си задните части, г-да прокурори! Професорите от Кризисния щаб изнемогват, а вие искате да вършат и вашата работа! Засрамете се!