Расте броят на заразените с COVID-19, в България вече са 190

Домовете за възрастни хора са Ахилесовата пета
Обновена: 23 мар 2020 08:26 | 23 мар 2020 08:10, Камелия Цветанова
281
Расте броят на заразените с COVID-19, в България вече са 190
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на заразени с коронавирус у нас са 190, съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

"Лекарят от Велико Търново винаги е бил в болница. Той е от тази група млади хора, които са с тежка клинична картина, те са общо 8 човека. Той е с двустранна бронхепневмония. Приет е със симптоми за бронхепневмония. Изследван е и е пуснат за домашно лечение, след това отново е приет в болница", обясни още той.

Състоянието на повечето от заболелите е подобряващо се. В "Пирогов" остава критично състоянието на двамата пациенти. Приетият вчера от друга болница е интубиран, а за другия критичен се правят опити да бъде екстубиран", каза шефът на ВМА.

Основната тежест в контролирането на хората под карантина е на МВР и на РЗИ, допълни Метафчийски.

Според него Домовете за възрастни хора са Ахилесовата пета и там са спрени посещенията още преди седмици.

Във всички областни градове има зали, които могат да се оборудват за един ден в болници, увери той.

Такива учения като това в София ще се проведат в Русе, Варна и Пловдив.

Дарение от защитни облекла и консумативи има заявени от много хора. Сред тях е и депутатът от ДПС Делян Пеевски, който ще купи медицински изделия на стойност 300 000 лева.

Общият брой като сума на даренията е 800 000 лева, обясни Мутафчийски.

По думите му доста от лекарите в Китай и Италия са болни и работят, а у нас няма пациент, който да не е обгрижван от лекар и сестра.

Кметът на Карнобат Георги Димитров е един от първите проявил разбиране към съгражданите си истинска загриженост, похвали го Мутафчийски, след като градът беше дезинфекциран с хеликоптер.

Той увери, че няма нищо против да има масово тестване, стига да има възможности за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
7
 
! Отговори
ГЛЕЙ преди 4 години
ГО ТОЯ ПЕЕВСКИ КВА Е СКРЪНДЗА
131
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия вече пристигат самолети с лекари техника и медикаменти отКОМУНИСТИЧЕСКИ ......КИТАЙКОМУНИСТИЧЕСКА .......КУБАКОМУНИСТИЧЕСКА .....РУСИЯ!!!!!ТУКА НЕКВИ ОСМИСЛЯТ ЧЕ ЖИВЕЕМ НА ЕДНА ПЛАНЕТА.....ХАХАХАХАХАХАВИИ МЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ ИСТИНСКИ БЕ
130
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОМУНИСТИЧЕСКА .....РУСИЯ!!!!!Ей, най-накрая някой да си го напише черно на бяло, че Русия е комунистическа държава :)
129
4
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 4 години
Изтрихте всички мнения, които разкриват грандиозната манипулация, която извършва властта в момента ?Нейни съучастници ли сте ?
128
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЕЛЯНЧО НЕ СЕ СТИСКАЙ БЕ САМО 300 000 ЩО СЕ ИЗЛАГАШ С ПАРИ ЗА СЕМКИ
127
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Могат да регистрират толкова случаи колкото решат. Вероятно половината хора са вече заразени. Но ако го обявят ще отпадне нуждата от ограничаване на свободата. По удобно е да регистрират по малко и на всеки едиколкоси нови следват нови ограничения. Така докато хората останат без права.
126
4
 
17
 
! Отговори
- преди 4 години
Нещата са мноооого по-сериозни! Двучасовата пледоярия не постигна ефект срещу дест минутните слова на Президента! А в нея са казани много истини, за които ние нямаме готовност. Света икономиката населението - всичко ще бъде РАЗЛИЧНО! Предстоят предизвикателства с които сегашната власт няма капацитет да се справи. Необходимо е умните и можещите да се мобилизират и да поведат народа си в правилна посока, защото както казах в началото - нещата които предстоят са мнооого по сложни и трудни за решав
125
3
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
В Италия вече пристигат самолети с лекари техника и медикаменти от КОМУНИСТИЧЕСКИ ......КИТАЙКОМУНИСТИЧЕСКА .......КУБАКОМУНИСТИЧЕСКА .....РУСИЯ!!!!!
124
3
 
4
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
ВИЕ ЛЕКУВАХТЕ ГЕЙОВЕТЕ И ПОДДЪРЖАХТЕ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ЖИВОТА НА СПИН БОЛНИТЕ С ЛЕКАРСТВА. ДРЕВЕН ВИРУС, КОЙТО ЖИВЕЕ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА ОТ ХИЛЯДИ ГОД. МУТИРА В ТЯЛОТО НА АВСТРИЙСКИ ГЕЙ И СЕГА ТОЗИ МУТИРАЛ ВИРУС НАРИЧАТЕ КОВИД-19.ВСИЧКИ, ВИЕ, КОИТО СЕ БОРИХТЕ СРЕЩУ МЕН. ВСИЧКИ, ВИЕ, КОИТО ЗАЩИТАВАХТЕ ПРАВАТА НА ЗАРАЗЕНИТЕ СЪС СПИН ГЕЙОВЕ. ВСИЧКИ МЪЖЕЯДЦИ ЩЕ ПАДНЕТЕ СКОРО ПРЕД МОЯ СВЕТИ ОЛТАР НА КОЛЕНЕ.ЗАЩО ИМПЕРИЯТА ВИ РЕШИ ДА ОТНЕМА ДЕЦА? НИМА СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ НЕ ЧУВАМ ДЕТСКИЯ ПЛАЧ?ЩЕ ВИ УНИЩОЖА!
123
1
 
2
 
! Отговори
до 130 преди 4 години
колкото помагат на Италия ли!!
122
1
 
21
 
! Отговори
До132 преди 4 години
Защо е прехвърлен Търновският доктор! Прехвърлен е защото Тати е първа регионална подложка на ГЕРБ във Търново,а пък младежът е част от свитата на Домусчиев!
121
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 129Не са 200 души върнали се от ЕС,а много повече.Мутафчийски каза ,че са 10 000 ,цяло чудо е ,че не сме пламнали като в Италия!
120
2
 
16
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Има ли такава статистика в света , колко хора останали вкъщи под карантина със симптоматика, като са им предписали да се лекуват сами, после са развили двойна бронхопневмония и са предали богу дух!!!Животът е жесток селянои прости, пазете живота на другите, ако искате идете в гората и се гръмнете, но пазете чуждия живот!Агент Уорън Кентърбридж!ЦРУ!!!
119
6
 
2
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
Бог, онзи Яхве, Вседържител, този Бог, който унищожи цяла една египетска армия, докато Моисей бягаше със евреите-роби. Този същия Бог иска да попита лидерите в ЕВРОПА, АНГЛИЯ, АМЕРИКА, АВСТРАЛИЯ следния въпрос:Кво, става с правата на гейовете болни от СПИН? Защото, АЗ-БОГ знам, кой е нулевия корона-пациент. Това е гей, който беше болен от СПИН. ВИЕ ЛЕКУВАХТЕ ГЕЙОВЕТЕ И ПОДЪРЖАХТЕ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ЖИВОТА НА СПИН БОЛНИТЕ С ЛЕКАРСТВА. ДРЕВНА БОЛЕСТ, КОЯТО ЖИВЕЕ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА ОТ ХИЛЯДИ ГОД. МУТИРА
118
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски се възмути защо докторите в Лом са пратили заразен в София и прокуратурата се самосезира и сега нищо чудно лекарите и да влезнат в затвора!Нямаше ли някой журналист да попита генерала защо заразеният лекар във В.Търново е прехвърлен в София?Май за някой ще се прави изключение и ще бъде обгрижван от светилата на медицината в София!Простолюдието ще бъде оставено на местните доктори от изостаналата провинция!
117
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО И ЕДИНСТВЕНО ЕС И НАТО ЩЕ НИ ПОМОГНЕ. НИЩО ДРУГО. СЪЮЗ МЕЖДУ ЕС И САЩ!
116
1
 
12
 
! Отговори
До анонимен 123 преди 4 години
КОнтролира се и в съседна статия - луд купон в Сливен. Да се обявява който тепърва тръгва да се прибира, че ще се прибират в изоставените сгради на граничен контрол - застави, всички. И ще се контролира от армията. Но вече е късно де. Казваха ми че току-що прибиращи от Италия, Испания, Англия по селата, веднага излизали и си пазарели от околните градове - Кауфланди, магазини облекла ... Абе нищо няма да излезе. Просто е неизбежно колкото и да се пазим. За нарушил карантина - никаква болница.
115
1
 
16
 
! Отговори
мимоходом преди 4 години
до коментар 109"Притеснява ме всичките тия гастарбайтери, които ги изгониха като плюнки от ЕС... 200к души се върнали. За какво ги пускат?..."Защо ли?Защото така са наредили умниците от ЕС, сега е прекрасният момент да ги върнат у нас.Лошото е, че вече няма да допуснат да отидат пак при тях.Ние ще си ги отглеждаме и размножаваме..
114
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кои от използваните в различните страни лекарствени средства да борба с вируса се спряхте, това е най важния върпрос. Нормално е да няма точно и конкретно лекарство за новия вирус, но има много други които добре се справят с лечението му, та НИЕ с кои комбенации ще експериментираме????? колко средства държавата отдели за тях и поръчани ли са, умеличат ли се още по света бройките със зарадени съвсем няма да имаме шанс да купим каквото и да било!!!!!
113
4
 
6
 
! Отговори
ПОЗИТАНСКИ ТРОЛ преди 4 години
Другаре, малко сме защото сме всички на пазар. Аз пазарувах по-рано. След 10.30 ще се включат активно и другите.