"Столипиново" под карантина заради продължаващите нарушения

Ще бъдат взети още по-рестриктивни мерки, обяви областният управител на Пловдив
23 мар 2020 10:14, Ния Христова
63

Ромската махала "Столипиново" в Пловдив може да бъде поставена под карантина, ако нарушенията там продължат. Това обяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"В "Столипиново" се взеха по-засилени мерки, много е силно присъствието на полицията там. Има нарушения, но МВР реагира незабавно. Още по-рестриктивни мерки ще бъдат взети там, ако продължат нарушенията", заяви тя.
 
"Още на 16 март беше създаден медицински специализиран щаб. Частните болници също са в пълна готовност. Най-важният въпрос е правилната организация на работа в болниците. В Пловдив всички болници преструктурират отделения за работа и приемане на пациенти с коронавирус. Общият брой легла за поетапно заемане е 592", обясни Каназирева. 
 
Областният управител добави, че болница "Св. Георги" пуска нов корпус с 37 легла с възможност да се увеличат до 60. А графикът за постъпване на пациенти е предаден на Спешна медицинска помощ.
Карлово е един от градовете, в които има доказан случай на коронавирус. Дани Каназирева отбеляза, че в местната болница има инфекциозно отделение. Там са отделени още 10 легла, има двама инфекционисти. 
 
"Колегите от Карлово са заявили преструктуриране на още 12 легла за работа с пациенти с коронавирус. Ежедневно заседаваме, в денонощна връзка сме с болниците.  Пътят на заразения в Карлово е установен", посочи областният управител на Пловдив.
 
В Асеновград леглата са 24. Те ще бъдат преструктурирани за лечение на болни от коронавирус. Болницата в града разполага с 3 респираторни апарата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Сериозно си се взел на сериозно!Най много да си заработиш досие в ДАНС, но и за това, да се правиш на умен по форуми, не е достстъчно. Иска се не регламентирани парични потоци, с външен произход. А в общите доклади за настроението всред народа, коефициента на кръжочници в форум, е отчетен.Ни са хаби, щото има и възпитатели беседи, като кротка мярка, за форумни генерали.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието "под карантина" и после "може да се окаже под карантина". Последно? Тия с една *** махала не могат да се оправят, та цял град са тръгнали да се занимават.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама нали има медиатори??? как е възможно това
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще, Ще, Ще... Направете нещо наистина или ние не можем и на работа идем биз бележки и проверки, а те си правят каквото си искат. И тая кукла областната управителка, където се продаде на ГЕРБ и излъга хорагта, да вземе да направи нещо съществено. Дотук само думи и стойки и то отнасяме рабогещите българи. Стига сте галили иликтората с перци. Страхливци или да пламне Пловдив.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХристоАми, има една теория, че просто няма данни оттам. Дано да не е вярно, защото ако е така, може да се окаже, че там е най-голямото огнище. Но изглежда, че от тази гадост боледуват повече префинените цивилизовани общества, където е понамалял имунитета от презадоволяване и липса на връзка с природата.
30
0
 
13
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Мислиш ли, че някой ги изследва в Индия тея ***?
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромите не ги мислете. Те имат по-добра имунна система от всички ни, защото постоянно са заровени в бактерии. Няма да напълнят болниците. За справка вижте колко случая има в Индия, където мизерията е ужасяваща.
28
3
 
10
 
! Отговори
костадинова преди 4 години
До ФАКТВсички там гласуват за ГЕРП - партията наша на Бойко. Там не е нужно да се робват другите.
27
1
 
10
 
! Отговори
Смъртта преди 4 години
Стига сте ревали бе а благодарете на бога че вие сте по добре вище света какво става не благодарни хора
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Столипиново - 25000 гласа за греб. Десет процента смъртност, означава две хиляди и петстотин гласа загуба. Лошо бойко, лошо.
25
1
 
10
 
! Отговори
Веско преди 4 години
И ква файда от карантина като пак ще се изпоразболеят и напълнят болницата?
24
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие спазвайте ли бе окото вие само в СТОЛИПИНОВО благодарете на бога че в България има роми щяхте да сте като Италия
23
1
 
15
 
! Отговори
kory преди 4 години
и в Казанлък мерките не вършат работа,тъмните се дБоъко,това ли ви е реда,за еди може пак за други невижат на стада,а аз стоя и спазвам карантина.Алоооо
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
има карантина в държавата със забрана за ползване на детски площадки.живея в т.н.затворен комплекс.майки с деца кърмачета и по-гореми се люлеят на люлките.пипат пейките.други играят футбол и после прибират топката в хола и това са лекари МИКРОБИОЛОЗИ от Варна безобразие.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нали не можехте да ги поставите под карантина?Добре,че не изчакахте целия град да се зарази,та тогава да вземете мерки.
20
2
 
42
 
! Отговори
Задължително преди 4 години
Карантина на цялото гето. Не пускайте заразата в Пловдив
19
0
 
33
 
! Отговори
Пращайте армията преди 4 години
В Столипиново. Полицията няма никакъв контрол там.
18
5
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
До До 4 тиНаписаното в коментарите в новинарските сайтове се следи от най-различни институции, информацията се обработва и анализира. Това е един от начините на проучването на общественото мнение.Мисли преди да правиш обобщения.
17
0
 
27
 
! Отговори
1 преди 4 години
***, какво сте ревнали всички?! Те и преди епид. не спазваха законите?
16
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли изненадани?А в 25-хилядния ромски квартал на Сливен има ли карантина.София я затвориха,а гетата в цялата страна защо не са под такава карантина?Много от тях се върнаха от чужбина защото там "бизнеса" им замря.И сега пируват по места,без да изпълняват препоръките на щаба.За тях никога не е имало правила,затова трябва много строг контрол.