"Столипиново" под карантина заради продължаващите нарушения

Ще бъдат взети още по-рестриктивни мерки, обяви областният управител на Пловдив
23 мар 2020 10:14, Ния Христова
63

Ромската махала "Столипиново" в Пловдив може да бъде поставена под карантина, ако нарушенията там продължат. Това обяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"В "Столипиново" се взеха по-засилени мерки, много е силно присъствието на полицията там. Има нарушения, но МВР реагира незабавно. Още по-рестриктивни мерки ще бъдат взети там, ако продължат нарушенията", заяви тя.
 
"Още на 16 март беше създаден медицински специализиран щаб. Частните болници също са в пълна готовност. Най-важният въпрос е правилната организация на работа в болниците. В Пловдив всички болници преструктурират отделения за работа и приемане на пациенти с коронавирус. Общият брой легла за поетапно заемане е 592", обясни Каназирева. 
 
Областният управител добави, че болница "Св. Георги" пуска нов корпус с 37 легла с възможност да се увеличат до 60. А графикът за постъпване на пациенти е предаден на Спешна медицинска помощ.
Карлово е един от градовете, в които има доказан случай на коронавирус. Дани Каназирева отбеляза, че в местната болница има инфекциозно отделение. Там са отделени още 10 легла, има двама инфекционисти. 
 
"Колегите от Карлово са заявили преструктуриране на още 12 легла за работа с пациенти с коронавирус. Ежедневно заседаваме, в денонощна връзка сме с болниците.  Пътят на заразения в Карлово е установен", посочи областният управител на Пловдив.
 
В Асеновград леглата са 24. Те ще бъдат преструктурирани за лечение на болни от коронавирус. Болницата в града разполага с 3 респираторни апарата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не закачайте избирателите на радеФ
14
1
 
37
 
! Отговори
Жо преди 4 години
НАЙ-СТРОГИ ограничения трябва да се въведат в махали, където 90% от населението няма здравни осигуровки. Дълги години обитателите на тези махали само искаха от държавата, без да дават. Те живееха в своя паралелна, консуматорска държава.Сега е моментът да се блокират хората от тези махали, които не се подчиняват и не спазват законите. Мнозина от тях наскоро се завърнаха от Италия и Испания.Колкото по-строги мерки се приложат за махалите, толкова по-скоро ще се избавим от короно-вируса.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Власта можеше да постъпи по практично,за всяко първо нарушение минимални глоби от 20-30лева!Никой не може да се оправдае ,че няма тези пари и поне малки разходи по тази криза щяха да се покрият.
12
21
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
Столипиново е под закрилата на президента!!!
11
0
 
32
 
! Отговори
Правозащитник преди 4 години
След като група от хора не иска да спазва карантина и явно иска да се самоубие,ние сме длъжни да се съобразяваме с техните желания!Единствено трябва да се забрани излизането от квартала.Като дойде юли месец може да се влезе и помогне в погребението на жертвите!
10
0
 
9
 
! Отговори
Язе преди 4 години
Важното е сега да се дезинфекцира както трябва. Да се научат ромите как да поддържат ред, чистота и хигиена.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нарушителите да плащат лечението на заразените.
8
1
 
33
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Тея пак ли ще ги лекуват ако се налага? Нещо осигуровки имат ли? Или за тях може аванта?
7
7
 
2
 
! Отговори
До 4 ти преди 4 години
На кого предлагаш?Форумен паникьор! Предлагат поканените консултанти в щаба. А ти само вдигаш вярва.!
6
1
 
30
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Почнахте ли да триете и да пазите електората на Баце и подопчените на Сорос ;)
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като първа мярка на всеки от бенгалците който не спазва разпоредбите да се спрат помощите. Това е най-лесно и се усеща веднага, а иначе района да се отцепи и излизане само, ако няма симптоми като се мери температурата на всеки мераклия.
4
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не "МОЖЕ да бъде поставена под карантина", а ТРЯБВАШЕ отдавна да е под карантина въпросната махала. Пламне ли заразата там, вече ще е късно.Във връзка с това предлагам:Там, където бъде установена ромска вакханалия (събиране на повече от двама човека на обществено място, неспазване на дистанция от 2 м), нарушителите да бъдат регистрирани в специална картотека, в която да се включват данните на онези, които НЯМАТ ПРАВО на медицинска помощ от държавно здравно заведение докато премине епидемията!
3
1
 
13
 
! Отговори
Татул преди 4 години
В няколко да може би. Но я си представи, ако не бяха взети мерки дали щяха да са само няколко?
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предполагам многото нарушители са санкционирани до един с по 5000 лева.
1
1
 
23
 
! Отговори
33740 преди 4 години
Само да не се окаже като карантината на Банско - разнесоха заразата в няколко града и села, в които я нямаше