Бързите тестове - за хора с грипоподобни симптоми и от рискови страни

Според проф. Аргирова пикът на заразата у нас ще бъде в началото на май
25 мар 2020 13:25, Петя Славова
9
Бързите тестове - за хора с грипоподобни симптоми и от рискови страни
Снимка: БГНЕС

Ако вчера си се заразил с коронавирус, не може на другия ден да имаш антитела, за да се установи наличието на инфекцията. Бързите тестове могат да изследват хора с грипоподбни симптоми, върнали се от рискови страни или  контактни на други заразени, заяви пред Нова тв професор Радка Аргирова - вирусолог, член на Медицинския съвет към МС.

Още по темата

"Предполагам, че тестовете, които се продават в интернет от анонимни търговци, имитират един от бързите, който се прави с взимане на кръв от пръстта. Там резултатът излиза до 5 минути. Цялата работа не е в извършването на теста, а в  неговата интерпретация. Този тест изследва и потвърждава наличие на антитела. На тях им трябва време, за да се образуват. Поне 6-7 дни са нужни. На бързите тестове за коронавирус можем да се доверяваме с "известна уговорка за интерпретация", смята Аргирова. По думите й пикът на заразата ще е в първите дни на месец май.

Професорът коментира и препоръката за масов скрининг за коронавирус. "Алгоритъмът вече е написан. Днес той ще бъде в компютрите на всички членове на съвета", каза тя.

Тя  сподели и мнението си за фалшивата новина с нурофена. "Няма данни дали лекарството има влияние върху заразените с коронавирус ", поясни професорът.

По думите й ваксината ще е готова след повече от година и половина.  И заключи, че е хубаво да се правят разходки, но трябва да се спазва разстояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Може и да е вярно това за нулевия пациент във всеки град. Но това е така, защото само тях изследват. Междувпрочем първите двама пациенти - от Плевен ли, от Габрово ли бяха, май все пак не отговаряха на този профил. Освен това - ако го няма това "дъно" и остане само покрив, няма да има кой да ти продава в магазина, да ти мете улиците, да ти прибира реколтата, буклука, да ти сервира в заведението, да ти смени плочките в банята и пр. Айде кротни се малко - за всеки има място под слънцето.
7
0
 
0
 
! Отговори
Good Catch преди 4 години
Начи парадигмата е следната. Слагат те на два метра под земята, чакат 4-5 дена вирусът за се инфилтрира в пръстта и вземат пробата.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Взема се кръв от пръстта? От пръсТТа се взема кръв???Хм. Много странен тест. Много чуден метод за вземане на кръв.Значи, интересно ми е как се прави на практика?Сигурно в кита има кофичка и лопатка, бодваш лопатката в земята примерно зад блока в който живееш, в междублоковото пространство, слагаш изкопаното в кофичката, прибираш се в къщи, и о, чудо! От земята извира кръв!!!???
5
0
 
1
 
! Отговори
Тъпо Менте преди 4 години
Дайте го тоя алгоритъм на всенародно обсъждане. Няма как да не сте генерирали някоя щуротия вътре.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Захапали са темата като добермани и няма да мирясат. Не е ясно с каква цел, но вероятно комерсиална и лобистка.
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо пуснахте гастарбайтерите? Да си стоят там, където животът е много хубав. Оп, забравихме, че са тотално дъно и слугинаж там и нямат пари да изкарат и месец. Защо масово всичките се върнаха?! Защото са толкова "ценни" на тамошната икономика, че ги изгониха с лека ръка. Именно тия с нулевата си култура донесоха заразата. За момента във всеки град нулевият пациент е гастарбайтер с ниска квалификация и ниско заплащане.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ли не сте разбрали че идеята на бързия тест е да покаже дали има инфекция в организма а не точно с какво си се заразил.Ако теста покаже инфекция тогава да се прави тест за короната.
1
4
 
1
 
! Отговори
.. преди 4 години
какъв е смисъла от тест, който не е достоверен? Нали така каза генерал Годжи, не са верни... как да вчрваш на такъв тест.