Нови 8 души са заразени от COVID-19 у нас, общият брой на болните е 346

От заразените 125 са в болница, 13 души са в интензивен сектор
Обновена: 29 мар 2020 17:44 | 29 мар 2020 17:09, Анисия Иванова
284
Нови 8 души са заразени от COVID-19 у нас, общият брой на болните е 346
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Броят на болните от коронавирус в България е 346, новите случаи от днес са 8, съобщи на традиционния брифинг председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Всичките заразени са от София, общият брой на болните от коронавирус в столицата е 214 души.

От общия брой на заразените 125 са в болница, 13 души са в интензивен сектор и са интубирани. Има нови два случая на изписани.  Общо 14 души са излекувани след болнично лечение. От болните 17 души са медицински персонал.

Той припомни, че общият брой на починалите е 8 души. По думите му средната възраст на починалите се е снижила - вече е 66 години.

"Болестта протича тежко при всички възрастови групи. Специално за тези по-млади, които са починали, имаме логично обяснение - те са със странични заболявания -  хипертония или с астма", каза той

Генерал Мутафчийски предупреди, че има и млад мъж на 37 години, който е интубиран в болница "Света Ана", не е известно да е имал придружаващи заболявания и да не се изгражда в обществото мнение, че младите не се разболяват.
Той предупреди, че заразата се разпространява лесно и лекарите трябва да мислят за всеки пациент като потенциално заразен.

"Четох скоро статия, в която се изследва смъртността в Италия и се прокарва идеята, че там си умират по толкова и без коронавируса. Това обаче не е така. Връзка между коронавируса и смъртта е съвсем ясна. COVID-19 създава такива усложнения, които водят до смърт", обясни Мутафчийски.

Допускаме, че броят на заразените е по-голям, в момента действаме по американската методика, хващаме всеки 2 от 12 болни, обясни шефът на ВМА.

Общият брой на направените проби досега е 7000.

Тези, които са преболедували, се предполага, че са изградили имунитет,  въпреки тревожните съобщения в научни списания за презаразени, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
3
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Хайде "нинджи" треперете за животите си, КУРОнаВИРУСА иде за вас, а като си отиде няма да потърсите сметка на куклите на конци които ви създадоха хаоса с неработещите мерки. Пак ще ми се самозапалвате по улиците от глад. Хайде със здраве #ОстанетеСивКъщи!
56
4
 
6
 
! Отговори
,,,,, преди 4 години
За жалост може би е желателно да се затворят църквите ......
55
7
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 4 години
И кой какво точно ще спечели от намаляване броя на населението ?Глупости от рода,че някои е загрижен какво ще стане след 300 години,не ми се слушат !
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*до 60
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е зле за сега, в сравнние с други държави...Ръстът на болните у нас расте плавно, без да пренатоварва здравната и с-***.Но за тази цел карантината трябва да се спазва стриктно, в противен случай ще стане страшно.Болшинството от населението ни живее в градовете в жилищни блокове, тоест, имаме силна концентрация на хора в една сграда.Например в един вход на един осем етажен блок има 24 семейства по 3 човека = 72 души, по 4 входа = 288 човека = на едно село в една сграда.
52
1
 
2
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
Абсолютно точно изказване !Браво !
51
7
 
3
 
! Отговори
до МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
45 години си траехте, че даже и докладвахте съседите и колегите си, сега се сетихте за гражданските си права. След 2 седмици карантина. Ако стане месец ще се затъжите и за затворените граници, а?
50
8
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Ограничаването на разпространението на тоя вирус е безпредметно. С тия мерки ще ни докарат до статут на крепостни селяни.. Някой държави вече разбраха това и не се занимават с глупости. При така устроен свят няма начин да спреш вирус.. Те стотици хиляди мигранти не могат да спрат вирус щели да спрат ай стига бе!
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Модата на талибанските бради в Европа ще бъде последвана от модата на медицинските маски и медицинските бурки.
48
5
 
6
 
! Отговори
Еереите преди 4 години
по плана Калерги искат да намалят населението на света до 500-600 млн, е започна се
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марешки влезе с бурка в паламента. Хората не смеят да слагат маски и фереджета, защото е забранено по закон.
46
6
 
4
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Излизам до магазина, бреей гледам нинджи. Отивам на работа- по тротоарите още нинджи. У градския транспорт и там. Шофьорите на рейсове, тролейбуси и т.н. и те нинджи. Викам си, гътнал съм се и съм се преродил в средновековна Япония. Да, ама не. Оказа се че Годжи от Шоуто на Слави е станал генерал във ВМА и му отпускат ТВ време по телевизията да разказва "Приказките на Шехерезада", но явно по сюжета на "Кунгфу Панда". Нищо скоро мисля да си пусна филма "Клетниците" след като мине модата с нинджит
45
8
 
8
 
! Отговори
Русофоб, ром, гей преди 4 години
Пипнах вируса, преди около три седмици ме *** в г ъ з а група от 6 братчеди роми и 7 бежанци, после ми с р а х а директно в устата, явнп тогаеа е станало..
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приберете тези слабоумни мотористчета за да може да си отворим поне прозорците си спокойно.
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ли време разбиращи хора да задават адекватни въпроси на щабът, вместо ***, които нищо не разбират от медицина?
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карантината или се спазва от всички или не е ефективна просто.
41
2
 
7
 
! Отговори
До маймунски грип преди 4 години
Можеш ли да посочиш държава,в която няма мерки ?!
40
11
 
5
 
! Отговори
HoHo преди 4 години
Червените заедно с умните и красивите които никой не харесва така плюят по щабът и правителството че чак се давят в собствената си слюнка. Но това дава нулев резултат. Би могло да доведе до обединение между тях :) в борбата срещу Герб. Нещо като БСП(клон ДСБ) или подобно.
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е страшния съд. Пожари, наводнения, урагани, земетресения, болести. Който е живял в грях и е нарушил десетте Божи заповеди ще бъде погълнат от вечния огън. В Църквата пази Бог. Там лукавия няма власт и проказа няма. Оцелелите ще станат свидетели как Бог ще слезе на земята и ще я превърне в райска градина. Покайте се! Вършете добро, пречистете си душите и се молете за спасението си. Съдбата ви е в ръцете на Бога, нашия Спасител.
38
3
 
0
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Кои са те ? Кои му възложи ? Хайде,обясни,защото със същия успех аз мога да ти кажа,че съм Том Круз !