Нови 8 души са заразени от COVID-19 у нас, общият брой на болните е 346

От заразените 125 са в болница, 13 души са в интензивен сектор
Обновена: 29 мар 2020 17:44 | 29 мар 2020 17:09, Анисия Иванова
284
Нови 8 души са заразени от COVID-19 у нас, общият брой на болните е 346
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Броят на болните от коронавирус в България е 346, новите случаи от днес са 8, съобщи на традиционния брифинг председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Всичките заразени са от София, общият брой на болните от коронавирус в столицата е 214 души.

От общия брой на заразените 125 са в болница, 13 души са в интензивен сектор и са интубирани. Има нови два случая на изписани.  Общо 14 души са излекувани след болнично лечение. От болните 17 души са медицински персонал.

Той припомни, че общият брой на починалите е 8 души. По думите му средната възраст на починалите се е снижила - вече е 66 години.

"Болестта протича тежко при всички възрастови групи. Специално за тези по-млади, които са починали, имаме логично обяснение - те са със странични заболявания -  хипертония или с астма", каза той

Генерал Мутафчийски предупреди, че има и млад мъж на 37 години, който е интубиран в болница "Света Ана", не е известно да е имал придружаващи заболявания и да не се изгражда в обществото мнение, че младите не се разболяват.
Той предупреди, че заразата се разпространява лесно и лекарите трябва да мислят за всеки пациент като потенциално заразен.

"Четох скоро статия, в която се изследва смъртността в Италия и се прокарва идеята, че там си умират по толкова и без коронавируса. Това обаче не е така. Връзка между коронавируса и смъртта е съвсем ясна. COVID-19 създава такива усложнения, които водят до смърт", обясни Мутафчийски.

Допускаме, че броят на заразените е по-голям, в момента действаме по американската методика, хващаме всеки 2 от 12 болни, обясни шефът на ВМА.

Общият брой на направените проби досега е 7000.

Тези, които са преболедували, се предполага, че са изградили имунитет,  въпреки тревожните съобщения в научни списания за презаразени, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
6
 
! Отговори
торбалан преди 4 години
нека някой ми каже колко дариха депутатските кратуни и защо нед са 40 % от заплатата си
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление последните години останаха с по 300 легла бившите окръжни болници, които преди бяха с по около 1500. При 300 легла какъв контрол на инфекциите. Да се нароят стотици болнички със 100-200 легла, е много изгодно за частния бизнес. Кой не иска да има договор с касата.
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди малко пиша,че е редно да поздравим Борисов за цената на бензина,ей така,да видя реакции.Веднага,разбира се,се появиха и казаха той няма нищо общо.После след упреците,че им затворил държавата попитах,а какво му е общото с отлагането на Олимпиадата,Ерво20,ШЛ,Евровизия,Карнавал на модата,свалянето на самолетите,отпуската на Русия,боят с пръчките в Индия,затварянето на Африка- никои не се намери да ми обясни ! Жалко племе ! Оплакване,мрънкане,критики,реване! Всезнаещи и всеможещи,а все чакат !
74
0
 
14
 
! Отговори
аз съм тъп преди 4 години
От болните 17 души са медицински персонал.абе никой ли не вижда ,че 240 кратуни са с маски с висока степен на защита ,а медицинския персонал с маски за по 20 ст. не знам вас ама се срамуавам от вас *** депутатски кратуни срам сте за цяла българия .....
73
2
 
3
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
Страшна работа, цели 346 заразени и 6 починали...тц тц тц.Ами господа Оправляващи, да бяхте проверявали на летищата с поне един тест а не да ги пускате без никаква проверка. Аз лично не виждам никакъв смисъл от тази карантина, щом всеки българин зад граница се прибира и няма тест ,няма карантина.Явно и Оправляващите знаят че е цялата работа е дестибилизация на сегашното статукво, което мен ме устройва.
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, че нещо ама в САЩ правят безплатни тестове и по светофарите, а у нас май само когато едва мърдаш, ако се доредиш до болница.
71
2
 
10
 
! Отговори
Muddy Muddeff преди 4 години
Да сведем глава пред МИЛИОНИТЕ мъже, които са затворени НАСИЛСТВЕНО при жените си и нямат дори ден от уикенда на разположение, за по "една-две" бири с баджанаците си...Сведете глава за 1 минута!Mъди Mъдев,Washington DC, USA
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масовите тестове стрували милиони, нямало да се правят масови тестове, а държавата губи дневно сега при тези мерки средно 250-300 милиона, да не говорим другия месец колко хора ще бъдат уволнени (пардон, пратени във временнна безработица) и ще останат без доходи, но банките, топлофикация и частните съдии изпълнители не ги интересува карантината.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се направят масови тестове ще се окаже, че половин България е заразена или го е изкарала, и тогава какво правим с тези няколко жертви, лека им пръст, най-голямо уважеине към тях, но тогава процента на смъртност на този вирус ще се окаже 0.000000001%.
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 75Еми накрая на народът ще му писне и карантина, не карантина, всичкото човек ще е пред Министерски Съвет с викове за оставка. Гладът е по-силен от всичко.
67
1
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Общият брой на направените проби досега е 7000."Преди няколко дена бяха пак 7000. Как ги намирате новите болни- незная.
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз мисля, че вируса е създаден в САЩ, за да ударят Китай и Италия---------------Имаш предвид Китай и Европа (особено ЕС). Но пък отдруга страна, ситуацията в САЩ е критична, в момента те са на първо място по заболели и броят им с всеки изминат ден расте в геометрична прогресия.Нещо не пасва...
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия - заразени 64 на 100 хил.Швеция - където не се спазват мерките - заразени 35 на 100 хил.
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам ипотека, този месец-март, банката ми е взела две вноски?!Април месец трябва изкарам с 400лв., ако това продължи ще направя големи панаири и ще хвърчат глави.Държавата е мащеха и не може да ми диктува дали да ходя с маска или не!Б.а.х.т.и и държавата!!!!
63
6
 
5
 
! Отговори
До 71 преди 4 години
Кои фирми бе ? Защо всяваш паника и страх ? Какво целиш ? 80% от бизнеса в България работи !!!!Хайде ,дръжте се малко по-отговорно !
62
4
 
4
 
! Отговори
Математик преди 4 години
Над 10,000 са реално заразените.Към Гергьовден ще са над 500,000. Смъртните случаи ще са над 300.Изчислено с математически модели.
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фирмите са приготвили уволненията, другата седмица в началото на месеца много хора ще ги получат.
60
1
 
3
 
! Отговори
До 68 преди 4 години
А къде живота си продължава както преди?Би ли ми казал ?
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още малко да се стопли и хукват навън - майки, бащи, деца.По Великден ще е чудо. Тепърва се почва.
58
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В страните в които се спазва карантина броят е по-голям отколкоте в другите кудето животът си продължава нормално.Италия, Германия, Испания доказаха, че мерките с карантината не действат и са напълно безсмислени.