Жена почина от перитонит, била лекувана по телефона

Личният лекар се усъмнил, че тя може да е болна от COVID-19
2 апр 2020 13:33, Нели Христова
70
Жена почина от перитонит, била лекувана по телефона
Снимка: Pixabay

Във Враца 52-годишна жена почина от перитонит, след като в продължение на дни е лекувана от личния си лекар по телефона, съобщават от местният сайт zovnews.com.

Вчера жената е приета по спешност в МБАЛ "Христо Ботев". Тя е имала оплаквания - болки в корема и температура, но когато позвънила на личния си лекар, той се усъмнил, че има коронавирус и я е лекувал по телефона в продължение на няколко дни.

Заради това жената е оставена за домашно лечение, но след дни състоянието й се усложнява и тя е приета в частна болница във Враца със съмнение за бъбречна криза.

Там пациентката припада, поради което е извикан реаниматор, който е установил, че има липсваща перисталтика и други симптоми, характерни за перитонит.

В Първа частна болница няма хирургично отделение и затова пациентката е била интубирана и транспортирана в Спешния център на МБАЛ "Христо Ботев"- Враца. След направен рентген, а после и скенер в болницата е установена диагнозата - перфорация на тънките черва на четири места.

Жената е била оперирана по спешност, но състоянието й било много тежко и късно снощи тя е починала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
19
 
! Отговори
защо ги биели преди 4 години
До Vipна доктора да му взимат лиценза и да се явява пак на практикаи изпити за доктор,както биха направили с мен при гаф в моята професияВсеки да си носи отговорност за работата
44
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Личните лекари масово лекуват по телефона, такава беше заръката на щаба и генерала. Докторите изписват рецепти и ги изпращат по телефона. Аптекарите се чудят дали да изпълняват рецепти снимани на телефона което е грубо нарушение според генерала наказващо се с хиляди левове глоба. Изобщо щаба и генерала с противоричивите си заповеди създадоха хаос в който няма да се мине без жертви. Щаба и генерала трябва да поемат отговорността за тези жертви.
43
1
 
38
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
До ВаняАми перитонитът може да е със слаба болка в корема, изпотяване, температура, втрисане... Колко му е някой паникьор да го вземе за вирус! То не е ли да му пипнеш корема, да усетиш, че е твърд като дъска...Жертва на указанията на Щаба за дистанционно лечение.
42
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жертва на приятелски огън. Всички други болести изчезнаха и всички се борят само с коронавируса.
41
2
 
15
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
Къде е перитонит, къде е Коронавирус...
40
1
 
47
 
! Отговори
Жертва преди 4 години
Жертвите на мерките надминаха жертвите на корона вируса!
39
0
 
32
 
! Отговори
мак преди 4 години
Как да не се вбесиш заради двойните стандарти и специално отношение към властимащите. Лекарите консултират по телефона и хората ще умират. А 240 хран.тутника защо не са консултирали по телефона? Да бяха изчакали вкъщи, докато евентуално се появят оплаквания, но те са богоизбрани. Жалко за жената, трагедията е голяма. Какво ли ще отговори шефа на щаба, ако някой посмее да го пита, как така са довели до такова положение, че хората се страхуват да отидат при личния.
38
1
 
24
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
Такива случаи не са интересни на погребалния агент с генералска униформа който дудне по няколко пъти по телевизора. Защото ако се сметнат всички - може да излезе че са повече отколкото тези за които неговия "Щаб" се чувства 'отговорен'!
37
1
 
26
 
! Отговори
Vip преди 4 години
Как болката в корема се връзва с корона вирус, без да я пита дали има кашлица или проблеми с дишането. Този случай е по-скоро случай на некъдърност или неглижиране от страна на джипито. Дано тази истерия не доведе до по-вече смъртни случаи от неглижиране и страх от лекарите от колкото от самата зарараза...
36
1
 
16
 
! Отговори
РОКИ преди 4 години
Я на личните лекари грам не вяра нямам.Може и без тях.
35
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още много жертви на този вирус ще има,но умрели НЕ от самия вирус...
34
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Първа частна болница" е като "Първа частна банка".
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да де,ама тогава кой ще те лекува?
32
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още една жена жертва на "лекарите". А лекарят които я е убил дори няма да отговаря пред съда. То пък и един съд. Всички са мaфия
31
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От това се опасяваха, сега доста хора ще си заминат, защото короната блокира останалите части на здравеопазването.
30
3
 
17
 
! Отговори
Абе преди 4 години
До само да вметнаАми като парите са им по-важни да напускат и да си търсят по-платена работа, защо трябва да умират хора щот им били малки заплатите.
29
0
 
51
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Това е ситуацията в цялата страна! Всеки сериозно болен си заминава, защото е без личен лекар, без болнично лечение, без изследвания и т.н.!Забележете - лекарят се е усъмнил, че тя е заразена с короната, но НЕ я е пратил за изследавне. Утре, Мутафчийски пак да излезе и да ми каже колко са заразените у нас!
28
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите забравиха Хипократовата си клетва. Едни поради алчност( гледат да източват от здравната каса), други щото ги е страх да лекуват. Все едно автомонтьор да каже, че ще ти оправи колата по телефона.
27
1
 
38
 
! Отговори
Визионер преди 4 години
Този погубен живот ще тежи на съвестта на управляващите, на неадекватниците от така нарещения щаб, на лекарите, които са отказали да прегледат жената и на заблуждение сектанти които са се барикадирали в тях, чакайки да умрят. Вижте се хубаво, какво причинявате на малкото останали нормални хора.
26
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафиотите в бели престилки умряха от страх пред този коронавирус. Не ни остава нищо друго освен да се моли на Бог, да пием билки и да мрем по домовете си!