Безплатна разходка в Морската градина? Не, струва 600 лева

Семейство отнесе глоба, защото извело кучетата си в парка
63
Безплатна разходка в Морската градина? Не, струва 600 лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Семейство от Бургас се сдоби с два акта от по 300 лева заради това, че разхожда домашните си любимци в Морската градина.

Според семейството, от полицията им било обяснено, че разхождането на домашни любимци в парковете е забранено по време на извънредното положение.

"Полицаите ми обясниха, че според наредбата нямаме право да разхождаме кучета в паркове и градинки", разказва ощетеният Пламен, който живее на метри от Морската градина в Бургас.

"На сайта на Министерство на здравеопазването е написано, че имаме право. Получава се парадокс. Кой е прав - министър Ананиев или полицията?", пита той пред Нова тв.

Семейството увери, че спазват дистанция, както и всички останали мерки за сигурност, които са препоръчани от Министерство на здравеопазването. Разходката на домашните им любимци обикновено трае 15 минути.

Пламен и Вяра възнамеряват да обжалват глобите, защото се чувстват подведени, и апелират за по-голяма точност на наредбите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доко, аз тоя кмет на Бургас го имах за разумен човек, а той се оакалл тотално с тая наредба. Та в София, Варна... не само с кучета не можеш да минаваш през паркове и спортни площадки, а ти самият и да си САМ, пак нямаш право да минаваш!
33
3
 
14
 
! Отговори
До З. преди 4 години
А в Сев. Ирландия виждал ли си кучешки л.айна из парковете и детските площадки? Нямаме нищо против кучетата, но те сами не могат да си събират фекалиите, трябва стопанинът им да го прави, но тук не сме виждали това да става. Затова е тази ненавис към кучкарите, защото не спазват правилата и елементарна култура при отглеждането на кучета. Пускат огромни кучета без намордници и поводи, и се кефят ако някой се изплаши от техните зверове, такива ли да уважаваме?
32
7
 
13
 
! Отговори
Доко преди 4 години
Подобни статии ме карат още повече да намразя кучелюбците. Значи аз трябва да си държа децата(едното на 7, а другото на година и половина) вкъщи да полудяват и като излязат на балкона не искат да се приберат вътре, а тия с масттиите лично министъра да им дава разрешение чрез наредба да ги извеждат навън. И да пукна ако съм виждал веднъж дори някой от полюцията да глобява кучкар за дето масстията се е изцвъкала в парка, дето играя децата.
31
3
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
Кои са тези повечето места в Европа? АФранция, Италия и Испания?
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво разхождане на кучета, бе? Във Варна в Морската да се разхождаш сам пак ти лепват глоба. Кучета казаха...
29
3
 
6
 
! Отговори
До Хемус преди 4 години
Какъв Хемус си ти? Чист Бай ***! Цял свят си стои вкъщи, също са си платили данъците, теб те "източват". Как се източва нещо, което го нямаш?! (като сиво вещество)"Моя милост ще прави каквото си иска,понеже съм свободна личност и не съм страхливец!Платил съм си данъците за тази година,така че искам да получа насреща!Оляхте се с този вирус,които не съществува!Източиха държавата нам-нагло пред очите ви,като ви поставиха заънчета"
28
4
 
13
 
! Отговори
з. преди 4 години
Живея в Севрна Ирландия и тук хората са видни кучкари, поне 80% от населението има поне едно куче. Съответно парковете са пълни с хора, разхождащи кучета, някак си липсва тази злоба и полицейщина у обикновените хора, за разлика от българия, където *** се радва че някой е изгорял с 300 лева заради нещо толкова дребно. *** се радва че държавата глобява и наказва, но някак си игнорира факта че същата тази държава не помага на нуждаещите се а глобата ще потъне в нечии джоб. *** е справедлив.
27
5
 
13
 
! Отговори
27, преди 4 години
Въобще не си наясно. Напротив, на повечето места точно в Европа хората си ходят навсякъде, само че спазват дистанция.Не всички сме се заровили в лъжливи бг новини и сме се панирали от ужас, понеже някакви бръснати глави така ни разпореждат.
26
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглите кучкари срам нямат! Не се замислят, че можеше да е 2 х 5000лв, и пак настояват, че парка е само за тях. Деца не може, но кучета да може! Наглост!
25
20
 
7
 
! Отговори
Хемусеее преди 4 години
Ами те и във Франция , Италия, Испания са свободни хора, които си плащат данъците, ама са си вкъщи. Ама не... *** е пръв сред първите
24
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъде в евпопа не дават да се разхождаш докато не премине чумата, защо в бугаристан да е различно? Тука са по умни ли хората, много съмнително, по скоро са по *** и нагли. Не трябваше да отмени глобата от 5000 лева за ***
23
2
 
11
 
! Отговори
T преди 4 години
По-лесно и евтино щеше да им излезе да си бяха хванали самолета до някоя държава с много заразени, да си разходят там кучетата и после да се върнат. Подобно нещо явно е разрешено и нямаш никакви проблеми. Важното за "експертите" е тук да сме като затворници. Иначе всякакви може да си джиткат безконтролно из Европата. Самолетите не са спирали. Има ли истински журналисти в тази държава, които да зададат важните въпроси?! Защо са тези гаври с гражданите?!
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата в Бьлгария и Чужбина ече кучетата в чужбина са като бебенца а в Бьл.... 60% агресивни като тиквата.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"20 Март 2020 Министерството на здравеопазването информира, във връзка с издадената днесзаповед на здравния министър за въвеждане на нови противоепидемични мерки, коитовлизат в сила от 00.00 на 21 март, че домашни любимци може да бъдат разхождани впаркове и градинки. Не трябва обаче да се предизвикват струпвания на граждани,като за целта следва да се спазва дистанция от минимум един метър междусобствениците на домашните животни."Това обаче в заповедта липсва...
20
2
 
6
 
! Отговори
До хемус преди 4 години
Значи в САЩ умират от въздуха
19
12
 
18
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
Моя милост ще прави каквото си иска,понеже съм свободна личност и не съм страхливец!Платил съм си данъците за тази година,така че искам да получа насреща!Оляхте се с този вирус,които не съществува!Източиха държавата нам-нагло пред очите ви,като ви поставиха заънчета
18
19
 
20
 
! Отговори
Snorky преди 4 години
*** все се мъчи да заобиколи системата. Какъв беше проблемът да си разходят кучетата пред входа на блока, в който живеят? Отговорът е, че после ще се хвалят наляво и надясно как са надхитрили системата и във време на пандемия са се разхождали из морската градина. Този път обаче не са познали.
17
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
*** държава сме.Всеки тълкува забраните както си иска.
16
15
 
33
 
! Отговори
Много добра вест! преди 4 години
Трябва всеки кучкар да се глобява, не със 600, а с 1000 лв. Парка е за хора, а не *** за кучешки л.айна. После децата ни играят в този парк. Нали има разпоредба къде да се разхождат кучетата. Кучкарите трябва да плащат голям данък за песовете си, и тези пари да отиват в здравната каса!
15
8
 
17
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Абе пич, те по телевизиите им пресъхнаха устите да обясняват,че в парковете НЕ МОЖЕ. Какво предупреждение искаш. Да не говорим че първата седмица не глобяваха а предупреждаваха. Не мога да разбера какъв трябва са си за да не разбереш. Може би оня беше прав за 80 те%.