Борисов умолява, скоро и заповед: Да не се излиза без маски!

Няма да ни се размине, отсече премиерът
Обновена: 11 апр 2020 10:03 | 11 апр 2020 09:52, Петя Славова
691
Борисов умолява, скоро и заповед: Да не се излиза без маски!
Снимка: БГНЕС

Всички да излизат навън с маски, призова премиерът Бойко Борисов. Очаква се подобна заповед да издаде и здравният министър Кирил Ананиев по-късно днес, която да влезе в сила от утре.

"Усащането ми е, че си мислим, че това ще свърши, че е шега. Огромната част от българите разбират, че трябва да се спази единственото доказано правилно действие - дистанцията и задължителното носене на маските. "Който излиза навън, да не се движи без маска", категоричен бе Борисов и допълни, че вече сме поръчали 1 милион маски.

По думите му 60-70% заразяване се очаква в страните по целия свят.

"Има много непознати неща, които този коронавирус носи със себе си и науката не може да даде точна рецепта. Стреляме с различни оръжия по невидим противник", заяви той.

По думите му, вчера държавата е платила 30 000 PCR тестове на Южна Корея и 600 000 PCR от европейската комисия. "В Южна Корея веднъж заболели пак заболяват", каза той.

Според него с количествата тестове, с които разполага страната може да се понесе първата вълна за масово тестуване.

"Всичко което сме направили, го правят и в другите държави", категоричен бе премиерът и уточни, че България ще възобнови производството на тестове. "Няма да стават за 10-20 дни, но за няколко месеца ще станат. "

Премиерът обърна внимание и на факта, че вече има данни за няколко разновидности на новия коронавирус - мутации. "Няма да ни се размине. Щом е навлязло в организмите по света", каза още той.

Борисов отсече, че както сме започнали да произвеждаме облекла, шлемове и маски, ще произвеждаме и тестове.

"Към момента имаме резерв от 15 хиляди PCR теста има с какво да се работи.",отбеляза премиерът. Според него сега се радваме на ниска заболяемост и смъртност и това успокоява хората.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


691
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
548
2
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
"Каза, категоричен бе, отсече и т.н." Само не разбрах кого е помолил и за какво.Да командва като полицейски началник - това Бойко го може. Но да се справя с управлението на държавата по време на икономическата криза, която се задава - едва ли. Това не е работа за бивш полицай с пожарникарско образование.
547
2
 
10
 
! Отговори
Все още не изтрезнял преди 4 години
Искам да видя как Б.Б. се реди на опашка в аптеката и казва на аптекарката -Дай ми ся тука на мене 5 маски. Айде бря *** кво стана с ПР-а, дайте,бе, дайте нещо за пример на оскотелия народец. Той плаща ли си маските като ни ги продава?
546
2
 
13
 
! Отговори
Цирк Банкя преди 4 години
Смешната мутра, която е била "фазан" в ШЗО-Плевен, не може една елементарна маска да си сложи правилно.Представям си какъв шут е бил, когато си е слагал противогаза по ОМП и Химическа защита.
545
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отворете ми молчито не се издържа вече в къщи всичките клибчета за разкръсяване и ногти дуй ит иур селфи си ги изпонаправих *** няма кой да ме види а другите майки на децката не искам да ги гледам така ме дразнат много са прозти само некакви глупости говорат
544
3
 
17
 
! Отговори
Хохо преди 4 години
Споко другари, експериментът продължава. Сега всички като надянат послушно маските, ще дойде друга заповед отгоре. Може би масова ваксинация, може би имплантиране на чип, кой знае какво са ни приготвили.
543
3
 
14
 
! Отговори
Хохо преди 4 години
Въпрос до Б.Б: А мога ли да се облека като Спайдърмен? Някак си по-секси е.
542
3
 
5
 
! Отговори
Дъртата свекърва преди 4 години
Аз ще ви кажа дали е хубаво да сте с маски,но ще изчакам пак 3-4 дена да видя накъде духа вятъра и ще проверя в Гугъл за някоя и друга умна мисъл . Тогава ще се опитам да се правя на умен.
541
2
 
3
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 4 години
До излизай тиКво плащаш ве, ***!някаква дребна сума! а искаш цял екип лекари да те обгрижват и всичко да ти се осигярува!
540
10
 
5
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 4 години
Не без МАСКА!Да не се излиза ВЪОБЩЕ!Щото се показа малко слънце и стадото се юрна навън!Тва е стадо, тва не са разумни хора, дето да разбират от дума!
539
2
 
17
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
Не може един полуобразован и самовлюбен нарцис да управлява дър.жавата. Тоз *** дори не изтълкува правилно това което му каза доказания вирусолог доц.Мангъров, а побърза да го унижи в нац.ефир.Така е, когато егото надделява над знанието!
538
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не маски ше нося, нинжда ще стана и с кеф ще дочакам 15 май, когато стадото започне да пита какво ще ядеме и какво ще работим, и зимата, когато започнат истинския глад и болести.Тогава като ме питат, какво да ядем, ще им кажа да ядат оя на другарите МУФТАвчийски и БюрисоФ.
537
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки с каишка и наморник ,бау бау . На кучета ви направиха ,срам за Левски,Ботев и Вазов сте !
536
3
 
9
 
! Отговори
излизай ти преди 4 години
стига съм стоял в къщи да пазя тази система на балата мафия няма ли легла а всеки месец ми взимаш здравните
535
9
 
4
 
! Отговори
Мила преди 4 години
Много,обичам да влизам тук и да погледна колко простака си чешат езиците.
534
4
 
3
 
! Отговори
вижте какво преди 4 години
Или оставете да стигнем докрая,или още утре излИзайте навън да лаете.НЕ ТУКА!
533
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей тия *** не знаят какво отричат
532
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори кучето ми е по-умно от тука пишещите индивиди.
531
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи опасенията ми, че човечеството тотално губи връзката си с мозъка, се оправдаха.Като мине това и ако, ни чакат много по-опасни неща.Но как ли ще го разберете?Нямате орган за това............0_0
530
5
 
1
 
! Отговори
Трол преди 4 години
Хората искат първо да видят България като в "Walking Dead", след което вече да се вземат мерки. Иначе не е интересно, каква е тази карантина като никой не умира по улиците. Скука.
529
9
 
4
 
! Отговори
пун-дьовци преди 4 години
А като не искате да пазите старите си роднини.защо не ги зас-тре-ляте, а???