Борисов умолява, скоро и заповед: Да не се излиза без маски!

Няма да ни се размине, отсече премиерът
Обновена: 11 апр 2020 10:03 | 11 апр 2020 09:52, Петя Славова
691
Борисов умолява, скоро и заповед: Да не се излиза без маски!
Снимка: БГНЕС

Всички да излизат навън с маски, призова премиерът Бойко Борисов. Очаква се подобна заповед да издаде и здравният министър Кирил Ананиев по-късно днес, която да влезе в сила от утре.

"Усащането ми е, че си мислим, че това ще свърши, че е шега. Огромната част от българите разбират, че трябва да се спази единственото доказано правилно действие - дистанцията и задължителното носене на маските. "Който излиза навън, да не се движи без маска", категоричен бе Борисов и допълни, че вече сме поръчали 1 милион маски.

По думите му 60-70% заразяване се очаква в страните по целия свят.

"Има много непознати неща, които този коронавирус носи със себе си и науката не може да даде точна рецепта. Стреляме с различни оръжия по невидим противник", заяви той.

По думите му, вчера държавата е платила 30 000 PCR тестове на Южна Корея и 600 000 PCR от европейската комисия. "В Южна Корея веднъж заболели пак заболяват", каза той.

Според него с количествата тестове, с които разполага страната може да се понесе първата вълна за масово тестуване.

"Всичко което сме направили, го правят и в другите държави", категоричен бе премиерът и уточни, че България ще възобнови производството на тестове. "Няма да стават за 10-20 дни, но за няколко месеца ще станат. "

Премиерът обърна внимание и на факта, че вече има данни за няколко разновидности на новия коронавирус - мутации. "Няма да ни се размине. Щом е навлязло в организмите по света", каза още той.

Борисов отсече, че както сме започнали да произвеждаме облекла, шлемове и маски, ще произвеждаме и тестове.

"Към момента имаме резерв от 15 хиляди PCR теста има с какво да се работи.",отбеляза премиерът. Според него сега се радваме на ниска заболяемост и смъртност и това успокоява хората.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


691
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
508
3
 
8
 
! Отговори
ДОПЪЛВАМ преди 4 години
ОПЕРЕТНО ЧУ ЧЕЛО!
507
2
 
10
 
! Отговори
Я,СЕ РАЗКАРАЙ ББ преди 4 години
ИНТЕРЕСНО ДОКЪДЕ ЩЕ СТИГНЕ В БЕЗУМИЕТО СИ МУТРАТА? ДНЕСКА С МАСКИ, УТРЕ С КАЧУЛКИ, ВДРУГИДЕН - САМИ ДА СИ СЛАГАМЕ БЕЛЕЗНИЦИТЕ! ТОЗИ ГЕНЕРАЛ ЛЕЙТЕНАНТ,/С ИЗВИНЕНИЕ/КАК ОТ КАПИТАН СТАНА ГЕНЕРАЛ, А ПО МИЛОСТТА НА ДОГАН С АКТИВНОТО ПОСРЕДНИЧЕСТВО НА ПРЕЗИДЕНТА ПЪРВАНОВ СЛОЖИ И ДРУГИТЕ ЗВЕЗДИЧКИ НА ПАГОНА. ТА ТОЯ НИКОГА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ МУТРЕНСКО *** СИ МАНТАЛИТЕТ, ДА КОМАНДВА, ДА СОЧИ И РАЗМАХВА ПРЪСТ.И ТУК Е ОГРОМНАТА РАЗЛИКА М/У ИСТИНСКИЯ ГЕНЕРАЛ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ И ТОВА ОПЕРЕТНО ***
506
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама тук наистина важи клишето:"ТИ ЛИ ШЪ МИ КАЖЕШ!"
505
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз вече 1 месец нося маска...
504
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимката в статията е показателна - за n-ти път виждаме тиквата да не носи маската си правилно.
503
2
 
4
 
! Отговори
вили преди 4 години
Когато свикнете с тези безсмислени заповеди от щабове,вождове и министри,много молядалеч сме още от онази заповед!След спасението-гласувайте за нас!
502
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е щом не искаш маска, остани си в бърлогата мир-излива!!!
501
0
 
7
 
! Отговори
Демокрация преди 4 години
Нас ни лъжат, братя. Нас ни лъжат.Лъжат със загрижени очи.,пише в стихотворението Видовден изключителния поет Валери Станков. А когато не лъжат, просто си траят гузно. Никой от хунтата и никоя българска масмедия не информира обществеността за вчерашното изключително остро изявление на заместник председателя на Европейския парламент Катарина Барли, член на ГСДП, която поиска незабавни твърди мерки срещу страни-членки на ЕС заради поведението им в периода на кризата с коронавируса. Понастоящем правителствата в някои държави правят сериозни опити под прикритието на борба с пандемията д
500
2
 
8
 
! Отговори
точка преди 4 години
Носете маски, за вас тестове няма!
499
4
 
16
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Имам чувството ,че 2-3 мата герберасти пишещи във форума ,са пълни мазохисти.Няма друго обяснение за техните робски стремежи.Явно обичат да ги командват, газят ,мачкат ,обиждат и ругаят.При това , от един изключително примитивен и нагъл тип.
498
4
 
7
 
! Отговори
РАЗУМЕН преди 4 години
АКО СИ НА УЛИЦАТА И НА 5 М НЯМА НИКОЙ -= ДРЪПНИ МАСКАТА.НО В ЗАТВОРЕНИ ПОМЕЩЕНИЯ - МАГАЗИН, АПТЕКА, ОФИС - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С МАСКА.
497
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как 21век с тази медицина и свят на технологиите,борим вируси с методи от,, преди Христа" ?!В Италия си умират средно на ден около 1500 човека ,без коронавируса! Като спреш целият социален и икономически живот е нормално да виждаш само ковчезите и колите който ги изнасят,то друго навън няма!Парите са движещата сила ,кой каквото иска да приказва ,на краят винаги става въпрос за пари! Раждат се рая и умират рая,винаги искат някой да ги управлява !
496
6
 
4
 
! Отговори
ОХ преди 4 години
САМО, КОЙТО НЕ ПОНАСЯ СОБСТВЕНИЯ СИ ДЪХНЕ НОСИ МАСКА!
495
6
 
10
 
! Отговори
One Man Gang преди 4 години
*** противопоставя егото си на седем милиона българи
494
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тия фашаги прекалиха !!!!! Ако ми подарят маски ще нося инсд си *** !!!
493
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това умолявам. Или се спазва или не забраната. Борисов не смее, пък и поповете не желаят, да затворят храмовете. А това е най- разумното, к. следва да се направи в тази ситуация. Ясно е, че много хора ще предпочетат да се разходят до черквите, за разнообразие.
492
3
 
8
 
! Отговори
Хе хе хе преди 4 години
До Добре Значи хирург ,ръководи епидемиологично разузнаване ??? ......СЪЧИНЕНИЯ ,СИРЕЧ ЛЪЖИ.....ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ ,ДА НЯМА СЕРТИФИЦИРАНИ МАСКИ ПО АПТЕКИТЕ И ДЕЗИНФИКЦИОННИ СРЕДСТВА ..... А другият тъпан ,гасил ХИЛЯДИ пожари ,при дадени 300 дежурства ,докато е работил в пожарната ,преди чичо му ,К Войнов да го прибере в Симеоново . Я СЕ СКРИИ , ВАКСАДЖИЯ !
491
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз умолявам н.пр.Боко Тикфуций-Моля те Боко ,*** си!Моля те ,скрий се!Просто изчезни от живота ми!Не съм гласувал за теб ,нита за платените пАтреоте ,нито за другите от твоята Хунта!Не ми натрапвай всеки божи ден по няколко пъти противната си мутра и глупостта си .Уверявам те Боко ,това ще е най-правилното нещо ,което си свършил в твоя жалък живот.Няма да липсваш на никого.
490
6
 
10
 
! Отговори
Годжи преди 4 години
Стига с тия глупости.Кой ви заповядва да държите това измислено положение.Какъв вирус кви 5 лв
489
3
 
11
 
! Отговори
aaa преди 4 години
Този лъжец и крадец откровено се гаври с тебе българино,докога ще го търпиш!