От МВР с призив да останем у дома: Не рискувайте заради едната софра!

"Може би на някои им писна да гледат жена си, но нека се съобразим"
Обновена: 16 апр 2020 10:38 | 16 апр 2020 10:24, Веселина Йорданова
192
От МВР с призив да останем у дома: Не рискувайте заради едната софра!
Снимка: БГНЕС

"Останете си вкъщи за празниците, не пътувайте", призова професионалното ръководство на МВР на брифинг, на който стана ясно, че софиянци масово искат да напуснат града. Столицата обаче е най-голямото огнище на зараза от коронавирус в страната.

"Не трябва да пътуват тези хора (с постоянен адрес другаде - бел. ред.). Защо трябва да използвам - не, няма да пътуват! Винаги можем да излъжем полицаите на КПП-та, но кого сме излъгали, полицаите или самите себе си, попита главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Още по темата
Той напомни, че има случаи, когато човек е болен, но няма симптоми и не знае това. 

"Защо си мислите, че аз не искам да видя майка ми и баща ми, искам, но съм длъжен да ги предпазя, така е и с останалите. Защо трябва да рискуваме да го кажа жаргонно - заради едната софра, заради едното ядене и пиене? Ще има време. Типично по български, защото са 4 почивни дни. Да, но обърнете внимание на близките до вас, обърнете внимание на семейството си. Може би на някои им писна да гледат жена си толкова често, но нека да се съобразим, това е за всички нас", настоя той.

Иванов подчерта, че всички мерки в сила до този момент продължават да дeйстват, няма нови, но те трябва да се спазват.

След като обявиха, че има декларации с невярно съдържание за преминаване през образуваните над 200 КПП-та, от полицията увериха, че проверките по документите ще продължат.

Досега 9312 декларации са проверени на случаен принцип и е установено, че 641 души изобщо нямат трудови договори. 80 са "отишли на работа", а всъщност са регистрирани безработни. До момента има образувани 789 досъдебни производства, а актовете са 5889 по Закона за здравето, от които 2 534 за това, че не се носи маска.

По разпореждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов е била извършена проверка по случая с кадъра, на който се вижда, че вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов седи на пейка в градинка пред сградата на МО със свой подчинен.

Днес ще стане ясно дали ще му бъде съставен акт по Закона за здравето, проверката е била извършена по две преписки. На брифинга беше уточнено, че за момента не се налага военни да участват в охраната на реда.

От полицията признаха, че има ромски квартали, в които очаквали проблеми, но такива нямало и мерките се спазвали. Имало и други обаче, където се случвало точно обратното. Всичко се решава на момента, понякога с повече полицейски ресурс, но нещата се случват, посочи Иванов. Близо 30 КПП-та има в софийските кв. "Факултета" и "Филиповци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
5
 
! Отговори
абв, преди 4 години
Ама те истински работещите и учещите в чужбина въобще нямат и намереншие да се връщаш. Много им трябва - държава, в която правителството панира населението, забранява му да диша чист въздух даже и затваря парковете. Имаме познати и роднини в цяла Европа - директно се информираме от чуждите новини. Съжалявам, че не вярвам на нашите, но с годините се доказаха като ненадеждни.
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всички с по 2 гънки от ГЕРБ явно си бръснат главите, че да им се виждат по-лесно, ама мъкаа. Пак не се виждат!
71
8
 
5
 
! Отговори
абв преди 4 години
До 76, Всеки, който ходи без да спазва мерките е убиец при евентуален умисъл!
70
1
 
10
 
! Отговори
aaa преди 4 години
Малко и остава на престъпната и антинародната ви власт ,из,роди долни ......
69
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко, че тук се трият коментари. Така се размества номерацията.Не трийте, господа, няма нужда вече. Когато човек има какво да каже, ще си го каже, ако не тук - то по другите медии, които не трият.Не, няма да си останем вкъщи на Великден!Друго да искате, господа полицаи?
68
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все още не съм виидял болен от/със коронавирус, но видях много други неща които не ми харесват. Една жена ви каза от телевизора, че има пандемия и вие се съгласихте. Няма нужда от повече тестове, населението на планетата е оглупяло до степен тотал щета. Закривай!
67
3
 
3
 
! Отговори
абв преди 4 години
До вълнения Изцяло подкрепям и предлатам: да не се връщат докато за своя сметка не направят два отрицателни теста! А за българските земеделци няма работници, защото не им плащат, а не им плащат защото мутрите -прекупвачи, които владеят и диктуват пазара изкупуват за дребни стотинки!
66
3
 
4
 
! Отговори
76, преди 4 години
Гледай си твоята манджа, щом това те вълнува и питай полицията дали и какво можеш да ядеш. Таман ще си хортувате - на едно ниво сте.
65
5
 
9
 
! Отговори
76, преди 4 години
Ако твоя господ е оня от екрана, който постоянно плаши хората и лъже в прав текст, то вярващите не са на неговото мнение.Вие си стойте по къщята - никой не ви е спрял. Болестта я изкараха купища познати и роднини в чужбина и никой не се разболя тежко, нито умря.А вие си се кланяйте сутрин и вечер на вашия господ и треперете. Но не искайте всички останали да са като мишоци. Защото не сме.
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 72,Аз те питах каква ти е храната за Великден, нещо ти е трудно да ми отговориш ли?
63
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе! И от кога Великден е деня в който от любов към ближния му поднасяме болест, която може да го убие? Или в провинцията старците нямат съпътстващи заболявания? Питам се като вие нямате съвест пред старците си и не ви пука че ще ги избиете, защо ние да имаме такава? Ами вървете! Това което носите като дарове, ще ви се върне!
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
софра.
61
3
 
8
 
! Отговори
72, преди 4 години
Вече казах, на хора с акъл на полицай няма какво да се разказва. То само за дофра мисли, та затова и за нея говори.
60
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 68На кой ги разправяш тия? Я кажи, каква ще ти е храната на Великден?
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не всички живеем на нулево интелектуално и духовно ниво.Великден не е празник по ядене, но вярващите хора ще си го отпразнуват именно защото са вярващи, а не за да ядат.Но *** го обяснявай на хора, живеещи само на материално ниво. То не схваща, затова и няма нужда.
58
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия да бъдат приравнени на био терористи. Това да знаеш, че идваш от огнище, съзнателно да пътуваш, да спираш на бензиностанции, да отиваш в села при възрастните си роднини е чиста форма на био тероризъм! Моля да им се търси правилната отговорност.
57
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично полицейско "мислене".Ниска топка.Великден е преди всичко религиозен празник, а не състезание по надяждане. Него и с вас, господинчовци, и без вас истински вярващите хора ще ги отпразнуват на църква, както и комунистите дори не са забранявали. Може и с намордници. Но хората ще отидат.Ако за вас празникът е ядене и пиене, то за истински православният християнин той не е това!
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама милиционера бил и хуморист любител! Браво, направо не мога да се нарадвам на интелекта, струящ от него.
55
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много болна, изкривена и лабилна психика на тук пишущите, другари.Ама не спазвайте нищо бе, от арматуробетонни глави, това е.Направо е изкуство да те възпитат от малък в злоба.
54
5
 
8
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Диктатурата и полицейската държава са опасни неща!!!!!Кой ти харесва начина на живот в Северна Корея или Венецуела и много други африкански и южноамерикански държави!!!! България е тръгнала по много лошо път,но повечето не могат да го разберат,заради "притъпените" си сетива!!!!Много жалкоооооо