От МВР с призив да останем у дома: Не рискувайте заради едната софра!

"Може би на някои им писна да гледат жена си, но нека се съобразим"
Обновена: 16 апр 2020 10:38 | 16 апр 2020 10:24, Веселина Йорданова
192
От МВР с призив да останем у дома: Не рискувайте заради едната софра!
Снимка: БГНЕС

"Останете си вкъщи за празниците, не пътувайте", призова професионалното ръководство на МВР на брифинг, на който стана ясно, че софиянци масово искат да напуснат града. Столицата обаче е най-голямото огнище на зараза от коронавирус в страната.

"Не трябва да пътуват тези хора (с постоянен адрес другаде - бел. ред.). Защо трябва да използвам - не, няма да пътуват! Винаги можем да излъжем полицаите на КПП-та, но кого сме излъгали, полицаите или самите себе си, попита главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Още по темата
Той напомни, че има случаи, когато човек е болен, но няма симптоми и не знае това. 

"Защо си мислите, че аз не искам да видя майка ми и баща ми, искам, но съм длъжен да ги предпазя, така е и с останалите. Защо трябва да рискуваме да го кажа жаргонно - заради едната софра, заради едното ядене и пиене? Ще има време. Типично по български, защото са 4 почивни дни. Да, но обърнете внимание на близките до вас, обърнете внимание на семейството си. Може би на някои им писна да гледат жена си толкова често, но нека да се съобразим, това е за всички нас", настоя той.

Иванов подчерта, че всички мерки в сила до този момент продължават да дeйстват, няма нови, но те трябва да се спазват.

След като обявиха, че има декларации с невярно съдържание за преминаване през образуваните над 200 КПП-та, от полицията увериха, че проверките по документите ще продължат.

Досега 9312 декларации са проверени на случаен принцип и е установено, че 641 души изобщо нямат трудови договори. 80 са "отишли на работа", а всъщност са регистрирани безработни. До момента има образувани 789 досъдебни производства, а актовете са 5889 по Закона за здравето, от които 2 534 за това, че не се носи маска.

По разпореждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов е била извършена проверка по случая с кадъра, на който се вижда, че вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов седи на пейка в градинка пред сградата на МО със свой подчинен.

Днес ще стане ясно дали ще му бъде съставен акт по Закона за здравето, проверката е била извършена по две преписки. На брифинга беше уточнено, че за момента не се налага военни да участват в охраната на реда.

От полицията признаха, че има ромски квартали, в които очаквали проблеми, но такива нямало и мерките се спазвали. Имало и други обаче, където се случвало точно обратното. Всичко се решава на момента, понякога с повече полицейски ресурс, но нещата се случват, посочи Иванов. Близо 30 КПП-та има в софийските кв. "Факултета" и "Филиповци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балканския селянин без йединйе и пийенйе не мои ве оу
52
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До И аз мисля че Герп 56А другарят Радвв да взима заплата в двоен размер.
51
4
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Аз съм един съвестен мъжкар и изпълнявам заповедите и спазвам законите като един бг гражданин - вчера ми казаха да нося маска - нося, днес ми казаха да не нося - не нося, и така си чакам заповедите ден за ден
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А министърчето говори за масово тестване, ама имали 20 000 теста. Всички телевизии така го отразиха, но масовото тестване щяло да е във Факултета и Филиповци ...
49
3
 
5
 
! Отговори
До 49 преди 4 години
Ами пусти са им парковете защото всички си имат големи къщи като паркове.
48
6
 
7
 
! Отговори
И аз мисля че Герп преди 4 години
Трябва да се лишат от софрата. Без заплати за калинките на Държавна хранилка
47
12
 
6
 
! Отговори
Тарикат преди 4 години
ЗА ДВАИСЕ ДЕНА ОРЕВАХТЕ ОРТАЛЪКА ЕИ И ТО ТЕЯ ДЕТ НЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА И СЕ ШМАТКАТ ПО ЦЯЛ ДЕН СЛУШАИТЕ КО ВИ НАРЕЖДА БОКАТА И ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ БЕ МИШКИ
46
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най обичам ***, които се освобождават на софра. Ей затова сме били под робство 5 века.
45
12
 
8
 
! Отговори
15ти преди 4 години
До 22 някоя_си.Точно заради мислене като вашето сме били пет века под робство. Значи всяка заповед от човек с униформа трябва да се спазва и следва безкритично? Честно да ви кажа презирам хора като вас, защото вие сте корена на всяко зло. Немислещи и покорни.
44
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отчаян съм от властващата некомпетентност - на правителството, на щаба, на полицията. Чакам да се стабилизират нещата и чао бамбини...
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- Призиви към Факултета и Филиповци
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е какво мислите за австийците? Те дали са бели хора, свободни граждани? Преди 2 дни им позволиха да се разхождат в парковете, но ги помолиха да не го правят често и парковете са пусти! Дали го правят защото нямат пари или защото им е скапано здравеопазването? Или чисто и просто имат съвест и отговорност! Е, българина никога не би се унижил да придобие качества като съвест и отговорност, те не са за балканци!
41
10
 
3
 
! Отговори
Тарикат преди 4 години
Ви само балъци пишат тука ейСмешковци
40
3
 
4
 
! Отговори
42 преди 4 години
Доразвий си мисълта за мъжкарското, като кажеш какво е женкарското
39
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2800 човека глобени за неносене на маски, само за 3 дена. Ех, до кога ще търпим това.... Никъде другаде в Европа го няма! Фалираха бизнеса и сега пълнят хазната с парите на хората.
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците си щъкаха по света по новата им година,и после из Европа,а ние всички масово под карантина на Великден. Затова плъзна тази зараза защото китайците не бяха крантинирани,само една провинция.
37
3
 
16
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Бе,хората да не са мизерници ,че да рискуват за една софра! Спазват мерките,но имат къщи ,вили и там ако отидат също спазват мерките! Не може да си отидат със семейството ли??? Да си видят къщата ??? Да прекарат изолирани там ,но на природа ! Вие наистина прекалявате! Еи си...!
36
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МВР:Добре де аз си седя вкъщи, изолирам се ама защо идват болни със самолети. Защо? Аз колко да седя затворен докато такива тарикатчета а също като онзи *** си обикалят ... Защо има мерки за едни а за други не? Защо?
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сакам безплатни куртизанки и не си седим у дома
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам нищо против да си седя в къщи,ама при условие,че тоя копой и обръсната гологлава мутра в униформа вземе да ми дава неговата заплата да си изхранвам детето.Хайде джандарино да се сменим,ти ми даваш заплатата си ,аз си стоя в къщи