Правят нови 50 проби на жители на Паничерево

Заразените са представители на три ромски фамилии
16 апр 2020 10:53, Красимир Ангелов
9
Правят нови 50 проби на жители на Паничерево
Снимка: БГНЕС

Първата нощ на блокадата премина спокойно в село Паничерево, заяви за БТА кметът Атанас Граматиков.

По думите му след 9.00 часа тази сутрин е започнало вземането на нови 50 проби на жителите на селото, в което през тази седмица бяха установени шестима заразени с COVID 19.

Това са представители на три ромски фамилии, девет техни роднини са под домашна карантина, уточни Граматиков. Нито един от заразените не е работил в чужбина.

Още по темата
Село Паничерево е едно своеобразно огнище на зараза, защото заразените живеят в къщи, разпръснати на различни места, а не в отделен квартал, коментира д-р Станимир Станков, директор на РЗИ- Стара Загора.

Тази сутрин са отворили врати и трите магазина за хранителни стоки. В здравната служба работят лекар и медицинска сестра. Жителите на Паничерево могат да излизат от домовете си единствено, за да си купят храна или поръчат лекарства. Няма забрана за селскостопанска дейност в селските дворове.

През следващите дни се очакват стотина жители на селото, които се завръщат от Англия, където са работили в селското стопанство. На всеки един от тях ще бъде обяснено, че ако влезе в селото, ще остане в дома си до края на 14-дневната блокада.

В Паничерево живеят сега около 1300 души, по регистрация са 2002, уточни кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
имат пари преди 4 години
И нека си платят тестовете, моля!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези около 50 човека, които се очаква да си дойдат за Великден, и те ли са от такива фамилии?Подкрепям предложението на 5 за оставането под карантина и принудителна изолация, независимо от коя етническа група са тези, които ще си идват. Става въпрос за здравето и живота на нацията и затова никой не е с предимство, нито пък някойима право на глезотии и претенции.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей много бе те ора не останаха
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези хора като са работили навън и си имат средства да се изолират някъде и да си плащат издръжката . Казано беше че срокът вече не е 14 дни а повече . Да са под наблюдение и когато мине този период тогава да се прибират в семействата . Почти всички заразени и починали са от такива среди ,после ще създаваме работа на полицаите да пазят по бариерите .Да се мисли адекватно защото държавата пламна от тези прииждащи .Имайте милост към медици и полиция като не мислите за нас !!!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те си идват заразени отвънка, в случая ще дойдат от Англия.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди малко щяха да се завърнат 50 души. Много желаещи да се заразят.