Кунчев очаква пик до седмица, ситуацията в Паничерево – овладяна

Шестима болни от ромския квартал на селото са в болницата в Стара Загора
15 апр 2020 18:30, Красимир Ангелов
23
Кунчев очаква пик до седмица, ситуацията в Паничерево – овладяна
Снимка: БГНЕС

Пик на заболелите от COVID-19 у нас до седмица очаква главният държавен здравен инспектор доц.д-р Ангел Кунчев. Той все пак уточни, че в различните области пикът ще е по различно време. По думите му колкото повече хора се изследват, толкова по-реална ще бъде ситуацията в страната.

Още по темата
Ситуацията в Паничерево е овладяна, коментира Кунчев пред журналисти, след като посети старозагорското село, в което от 00:00 часа на 15 април е въведена 14-дневна карантина.

През последните три дни шестима жители от ромския квартал, заразени с COVID-19, са приети за лечение в Университетската болница в Стара Загора.

Очаква се тази вечер да станат ясни резултатите от първите 80 проби на контактни хора, на които днес направиха с PCR тестове екипи на Регионална здравна инспекция - Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пикът ще е когато господата от щаба им изнася да бъде. Не разбрахте ли? Нищо от информацията не е обективно и се манипулира както им изнася. Знаят ли хората дали и колко са тествани, какво точно им е показал теста. Не! Могат да си изнасят бройки и без нито 1 реален тест.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
забранено е да се съобщават лични данни
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не нагнетявайте омраза
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не овладеят кризата с Вируса до Ноември (времето на гриповете) или ако Коронката вземе, че мутира, ще се появаят и "демократичните концлагери"!!!!!Много "весело" шъ стане!!!!!!!!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то тоя пик на заразата го очакваме и все не идва,дали вместо пика управляващите не очакват инструкций от Брюксел...
13
0
 
1
 
! Отговори
AZ преди 4 години
Пуснете ги тия тестове масово да се правят, който иска да се тества... Аз искам
12
0
 
3
 
! Отговори
AZ преди 4 години
Ми да няма как да знаеш кога е пика жез тестване. Хората си стоят вкъщи, карат някоя настинка и хрема, чудят се грип ли е, коронавируса ли е.... То и аз нещо изкарах... А да кажа млада съм, здрава съм...
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пикът ще е когато направят най-многото изследвания. Докато се правят по 200-300 на ден - няма да има пик
10
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
хем недисциплинирани хем сега ще им плащаме лечението оставете ги в махалатада ги лекува пастора
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този "пик" къде ще го чака КуРчеев та дойда и аз да го видя??На околовръстното ли??П.П. ДА, след около 3-4 дни ще има покачване на заразените (онези които ла-па-ха на Попа лъжицата на цветница но пик е съвсем друго нещо и той ще дойде след месеци. Когато отпуснат ограниченията и си помислите че е отминало.Само за инфо на опростачения пролетариат, заразените носят вируса по няколко месеца та да знаете че скоро няма отърваване от тая напаст.Не слушайте Боко и щабове-клоуни.Лошото предстои.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Тоя и той взе да говори за изследванеИзследване в рамките на компактни групи, които лесно подлежат на масово карантиниране.Като София постигне определена наситеност на разпространението, ще попадне в категорията "компактна група, подходяща за карантиниране".
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Вероятно е над 10% от населението да го е минал..."И това какво ни дава? Ползите какви ще са от знанието на една ли друга числова стойност?Докато има поток към болничните заведения, той трябва да бъде балансиран с възможностите им. Такъв баланс може да се постигне само при строга социална изолация с контролирани "изхвърляния" в компактни групи, подлежащи на стриктен карантинен контрол. Мангъров ли ще ги лекува на улицата или ще им прави обдишване уста в уста.Прав е, но без мисъл за ресурса
6
3
 
7
 
! Отговори
64196 преди 4 години
Повод да се запитаме кой плащаа за тези безотговорни лица? Едно е заразеният лекар, шофьор в градския транспорт, полицай, социален работник и коренно различно е самонадени типове да черпят ресурса на здравната система. Време е да пренаредим и тази схема в полза на почтените, дисиплинираните, плащащите в нашата страна.
5
4
 
13
 
! Отговори
Аматьори преди 4 години
Признайте че се провалихте.Извинете се първо публично на доц. Мангъров и след това го поканете да оглави щаба.
4
6
 
2
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
До Смях Точно на "тази безотговорна част от населението" и дойде нейното време, а прости байганьОВЦИ ще ги хранят до гроб.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СмяхИма смисъл да се лекува. Колкото и където се успее с лечението - толкова.Надявам се това да подейства възпитателно на другата, ужким разумната част от населението, която да започне малко по-активно да се стреми към спазване на установените правила, въведени чрез антикризисните мерки.Даже предлагам щабът да започне да продуцира научно-популярни филмчета. Как се провежда процесът на интубация, как изглежда рентгенова находка при двустранна пневмония. Как се аспирира бронхиален секрет.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя и той взе да говори за изследване, до оня ден плюха по доцент Мангъров, дето това им говори.. Само от днес справката сочи от 60 души в ромската махала 7 позитивни без симптоми... Тъй че какво говорим. Вероятно е над 10% от населението да го е минал тоя виру без да се усети, ама няма кой да ги тества
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А имат ли здравни осигуровки тия шестимата?