Незаконни кучешки боеве нажежиха мрежата

Имало ли е наистина такива боеве в село Динката?
Обновена: 20 апр 2020 12:13 | 20 апр 2020 12:13,
14
Незаконни кучешки боеве нажежиха мрежата
Снимка: БГНЕС

Национален клуб "Българско овчарско куче" сподели видеоклип, в който се вижда как се организират незаконни кучешки борби, съобщава bTV. Клипът е породил множество негативни коментари от страна на защитниците на животни в мрежата.

Още по темата

Клиповете са публикувани на 16 април, но вече са неактивни. Според текстове в блокираните видеа - Димитър Тодоров, по прякор Барзата от село Динката, е герой и автор на един от клиповете, а каракачанското куче на име Амиго е негово. Попов е член на клуба, а другите клипове са на хора от обкръжението му, наричани Мурат и Играта.

Самият Тодоров  отрече да е организирал кучешки боеве и предположи, че клиповете са отпреди 10 години. Той е показал десет от кучетата си, които гледа в селото.

“Ето вижте, – да виждате някъде по него следи от нахапване? Цяла, здрава хубава каракачнка. Въобще не мога да ви кажа откъде се взеха тези клипове. Който ги е пуснал, редно е да излезе и да каже кога са правени, кой е на тях, кои са кучетата, с лицето си и с името си. Кучето Амиго е мое, ама то умря 2007–ма на 1 годинa – ей това тука куче черното му е внук, смятайте. Аз Амиго съм го водил на изложби, но и други го водеха тогава без мене, тогава имаше едни тестови изпитания навремето за кучета и тия неща бяха разрешени“, разказва Димитър.

На въпрос дали човек от клипа е самият той, Димитър отговаря: „Е, те всички хора си приличат, а и не съм компютърен мениджър, знаете има техника, вземат ти тялото, слагат ти главата, не знам...“.

Колко са актуални публикуваните клипове с кучешки боеве засега никой не знае. Преди да изчезнат от „Фейсбук“ групата те станаха причина за стотици коментари на възмутени граждани срещу насилието над животни и садизма. Някои от тях вече са сигнализирали МВР за проверка на фактите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Ууууу преди 4 години
Кучкари обичам ви!!!Най вече л.......та дето ги *** навсякаде и детето ми ги маца с обувки!!!
12
2
 
3
 
! Отговори
Котки преди 4 години
До 11 Голям празЕто го идио7а и ето му простотията и ето му и плюсовете. Тези кучета се селектират на базата на това кое куче може по-ефективно да разкъса друго куче. Къде точно виждаш НЯКАКВО генетично предимство в това и за кого? За хората няма освен за психарите, които обичат да гледат такива неща), за кучетата със сигурност няма... Каракачанската овчарка за която говориш, за това се казва овчарка, селектирана е за овчарство, да дави вълци, не други кучета.
11
4
 
7
 
! Отговори
Голям праз преди 4 години
Това е добре за кучетата, шампионът ще се чифтоса с много женски и ще станат по-силни българските кучета. Това е добре за породата каракачанка, тя и безтуй като повечето български животни като магарета и овце изчезват, поне едно да ни остане. И те като стопаните са видели, че мрът, и те але-хоп у гроба. Изостанала работа.
10
2
 
8
 
! Отговори
Валери преди 4 години
Моля споделете има ли някакъв закон или Наредба с която да може да ограничим кучешкият лай в градовете. Вече не се трае непоносимо е в тази карантина сми по цял ден в дворовете си а наоколо лаят е брутален и нипрестанен. Моля за помощ не се издържа.
9
3
 
14
 
! Отговори
кинолог преди 4 години
Всички стопани на кучета, особено на отглеждани в населени места, трябва да имат документ за преминат курс по кинология. Защото у нас се получава като в САЩ - *** и Пульо с оръжие, респ. с куче ! Освен това трябват дебели глоби за "хора", които си пускат свободно животното на публични места, вместо да го водят на къс повод. И най-вече 15 дни принудителен труд в комунални служби за тези, които не прибират акитата на песовете.
8
0
 
12
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Ако и този път (както и други пъти се е случвало) в коментарите има хора които одобряват това отвратително нещо и други хора им слагат плюсове ще се почувствам много отчаян и безнадежден относно света, в който живея...
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от години нямам фейс, но до колкото знам , качените клипове няма как да са анонимни, ако е споделен пише " Х сподели клип на Y"
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Visosat
5
3
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
даже се организирват и женски боеве и гаври спрямо ДАМИ
4
2
 
12
 
! Отговори
ъъъ преди 4 години
А има ли законни кучешки боеве?
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само деградета могат да правят такива неща.
2
2
 
19
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
организаторите са мутри даже има и сводници изнасилвачи на жени и на мъже бртално е но е истина има го и в СЛЪНЧЕВ БРЯГ
1
1
 
25
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
организаторите са мутри