Още двама са починали, 39 са новите заразени с коронавирус

Общият брой на болните е 1387
Обновена: 28 апр 2020 08:25 | 28 апр 2020 08:04, Анисия Иванова
202
Още двама са починали, 39 са новите заразени с коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има двама нови починали от коронавирус през изминалото денонощие, те са от видинската болница. 58 души е общият брой на починалите досега.

39 са новите заразени с COVID-19 за изминалото денонощие, общият брой на болните е 1387, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб.

14 от новите заболели са настанени в болница.

"11 са активните области. 1107 са активните случаи в страната. От новите случаи в София има 11 нови случая, от които четирима са в болница, а амбулаторните са 7. Във Видин има 11, Пловдив - 4, Кюстендил - 4, Сливен - 2, Пазарджик - 2, Плевен - 1, Благоевград - 1, Габрово - 1, Хасково - 1 , Ямбол - 1. От децата до 18 години има два нови случая - момиче на 16 години от Благоевград и момче на 15 години от Хасково“, каза още той.

Двамата починали - 77-годишна жена и 72-годишен мъж, са от Неврологичната клиника във Видин. Те са имали инсулт, диабет и други придружаващи заболявания, обясни Мутафчийски

Сред медицинския персонал има 3 нови случая. Това са лекар, тестван в болница "Софиямед“, и двама санитари от „Пирогов“, посочи той.

301 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени в болница, 39 са пациентите, които са в интензивни отделения и клиники.

София остава най-голямото огнище на болестта - има 691 случая, от които 152 са в болница, а 21 в интензивни отделения.

"Направени са общо 5312 направени теста за миналата седмица. За денонощието 1128 са изследваните“, допълни Мутафчийски.

Общо 222 случая са излекувани, новите са 16 души.

По думите на генерала тенденцията у нас все още е възходяща, затова разхлабването на мерките трябва да е много внимателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на ГЕРБ, Бойко и на генерала Мутафчийски!Вършат си работата перфектно...
109
1
 
0
 
! Отговори
До 106 преди 4 години
Добро хайку. Искаме още.
108
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До фурматаСледващия път ще е камъни и пясък, имат в изобилие ...кви камъни само
107
2
 
4
 
! Отговори
Лойко преди 4 години
Кога ли да си измия ръцете с Мутафчийски...?
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По въпроса за предстоящия икономически колапс и неминуемата дефлация, преминаваща в хиперинфлация, отговорност ще носи Китай, а не ген. Мутафчийски. Така каза другаря Тръмп.
105
2
 
3
 
! Отговори
до варненец преди 4 години
айде гледай си измислените адмирали и не давай акъл на кой кво му ходило, всеки си гледа работата ит която разбира, нито полицая ще стане военнен лекар нито доктора ше стане полицай.
104
15
 
7
 
! Отговори
Апел до Щаба преди 4 години
Моля ви, умолявам ви, не разхлабвате мерките!Извънредното положение трябва да продължи поне до средата на юли! За маските да се наложи закон да се носят до пролетта на другата година и да се наложат още по-големи глоби!Не поддавайте на шепа мошеници които пищят по социалните мрежи! Това са съдържатели на заведения, фризьорници, маникюристи, хотелиери и всякакви други на които има спря далаверата и мошеничествата!Никакво махане на КПП-тата, спадна престъпността, крадците не могат да щъкат!
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До момента няма нито една жертва на коронавирс в България. Има 55 човека, които са починали от тежки хронични заболявания и старост. Няма как един вирус, който повечето хора го карат безсимптомно, да стане причина за смърт.
102
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До написалия: "Ниската заболеваемост в България е следствие на нещо и за сега единственото логично обяснение е карантината"--------Ами не. Единственото логично обяснение е, че НЕ Е карантината. Държави с по-строга карантина от нас имат много повече случаи. Обясненията може да са много - упоритото не-тестуване, масовото БЦЖ ваксиниране и то с българска, различна ваксина, специфичният геном... Така че в случая нещо друго ни пази и ще минем по-лесно не благодарение, а ВЪПРЕКИ грижите за нас.
101
1
 
10
 
! Отговори
Кучето Бъфи преди 4 години
Тази седмица:Мутафа: Имаме възходяща тенденция...Хората: Ама случаите падат всеки ден...Мутафа: На седмична база!--------------Следващата седмица:Мутафа: Имаме възходяща тенденция...Хората: Ама тази седмица са по-малко от предишната!Мутафа: На годишна база !
100
0
 
0
 
! Отговори
до 103 преди 4 години
Ей жребецо...
99
1
 
2
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Септември ще бъде Май.Ковид ще бъде безкрай.Мутирал ... ще бъде !
98
2
 
3
 
! Отговори
фурмата преди 4 години
не ме кефят конспиративните теории,обаче искам да попитам тук,диванните спецове,че много държа да чуя/прочета - на 17.03.2003 в новинарската емисия на много всетовни канали съобщават за много опасен вирус,като описват всички симптоми на сегашния ковид19,включително и силзната заразност.Та тогава СЗО казва, че до една седмица ще имат ваксина против този грип.Е аз искам да попитам дали тази ваксина я има и ако я има дали няма да помогне и сега?Или чакаме некой американец да получи нобеловата сега?
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе,торбаакъллии,кво сте зациклили с глупостите си в компа рано сабайле!?Толкова ли нямате някаква смилена работа,та трошите клавиатурите с простотиите си!?Айде,кон ви бръз,мързели нещастни!!!
96
3
 
2
 
! Отговори
до 94 преди 4 години
еййй голям експерт, стига с таз Швеция, кажи ми за ЮЕс Ей, За ЮКей. За Австралия, Н Заландия, ЮКорея. Те в Щвеция и тройки правят ама ако ти поискам жената и дъщерята за една тройка надали ще ми ги пуснеш.
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не само пият и шмъркат по навк
94
3
 
3
 
! Отговори
варненец преди 4 години
Доктор с генералско звание не е генерал! Този е мишка, пионка на боко и дразни и отчайва хората! Ей тоя шефа на софийската полиция е повече генерал от годжи. Кара мотор, винаги е на терен, сигурно се бие добре и най-вече вдъхва уважение към униформата и респектира! Вдъхва увереност и спокойствие на слабите. Годжи е докторче, казах.
93
1
 
10
 
! Отговори
до 97(87) преди 4 години
Пият белина в щатите щото са с твоя интелект, те за тва
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ли ги гледате тия паляци?
91
1
 
12
 
! Отговори
Като се замисля преди 4 години
Който мисли, че от щаба някой ще си признае грешките, със сигурност е голям наивник. А те, грешките вече и с просто око се виждат. Да не говорим за неимоверно странното обявяване на резултатите, такива абсурдни анализи и тенденции, каквито всеки ден ни съобщават, никъде няма. Верно, за много ограничени ни имат, иначе нямам обяснение.