Още двама са починали, 39 са новите заразени с коронавирус

Общият брой на болните е 1387
Обновена: 28 апр 2020 08:25 | 28 апр 2020 08:04, Анисия Иванова
202
Още двама са починали, 39 са новите заразени с коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има двама нови починали от коронавирус през изминалото денонощие, те са от видинската болница. 58 души е общият брой на починалите досега.

39 са новите заразени с COVID-19 за изминалото денонощие, общият брой на болните е 1387, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб.

14 от новите заболели са настанени в болница.

"11 са активните области. 1107 са активните случаи в страната. От новите случаи в София има 11 нови случая, от които четирима са в болница, а амбулаторните са 7. Във Видин има 11, Пловдив - 4, Кюстендил - 4, Сливен - 2, Пазарджик - 2, Плевен - 1, Благоевград - 1, Габрово - 1, Хасково - 1 , Ямбол - 1. От децата до 18 години има два нови случая - момиче на 16 години от Благоевград и момче на 15 години от Хасково“, каза още той.

Двамата починали - 77-годишна жена и 72-годишен мъж, са от Неврологичната клиника във Видин. Те са имали инсулт, диабет и други придружаващи заболявания, обясни Мутафчийски

Сред медицинския персонал има 3 нови случая. Това са лекар, тестван в болница "Софиямед“, и двама санитари от „Пирогов“, посочи той.

301 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени в болница, 39 са пациентите, които са в интензивни отделения и клиники.

София остава най-голямото огнище на болестта - има 691 случая, от които 152 са в болница, а 21 в интензивни отделения.

"Направени са общо 5312 направени теста за миналата седмица. За денонощието 1128 са изследваните“, допълни Мутафчийски.

Общо 222 случая са излекувани, новите са 16 души.

По думите на генерала тенденцията у нас все още е възходяща, затова разхлабването на мерките трябва да е много внимателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
8
 
! Отговори
Кви маски бе преди 4 години
Кви маски бе?Колко дълго да ви обясняват, че не действат тези маски?Ба си мисирките
129
1
 
2
 
! Отговори
така е преди 4 години
До Анонимен 132Ми да!На "Капитан Райчо" са на два ката!Като видях кво става,и вдигнах жената та си набрахме за зимата!Фризера е препълнен!
128
4
 
7
 
! Отговори
Точно така преди 4 години
До ти да видишНеспособността на правителството да осигури PCR тестове граничи с престъпление и геноцид.
127
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, кЪв е този тест, да ти бъркат в носа до мозъка? Това лоботомия ли е? Задавайте си малко въпроси, *** селяни. За живота ви става въпрос. Въртят, сучат, но ще ви бръкнат масово в носа. Това може и да е ваксина!
126
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** подготвя в момента декларациите и се чуди каква лъжа да напише, за да излезе и да отиде да пие ракия и бира с агнешко и чесън!:))))))
125
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събрали се учените от цял свят да установят кое е най-тъжното същество на земята. След проведените изследвания достигнали до еднозначен отговор - комунист в опозиция!
124
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Пловдив тая сутрин е пълно с трупове по улиците, няма чували, няма камиони
123
10
 
16
 
! Отговори
бай Ганьо преди 4 години
Бай *** се отпусна, замириса мина море и хвърли маските! Бай *** е велик вирусолог и микробиолог, той знае - вирус няма!Целия свят е обединен в заговор срещу бай ***!Бай *** мисли само за тумбака, как да го напълни с агнешко и ракия, той не мисли за последствия, отговорност и морал!Двете мозъчни клетки на бай *** стигат само ядене и тоалетна!
122
2
 
2
 
! Отговори
Лозенец преди 4 години
е особен вид биогеноценоза. Пренаселеността на ареала с нагли видове и подвидове, както и липсата на зелени площи води до постепенно измиране на популацията, вследствие на което хабитатът се заема от хетерогенни типове, с несвойствен за комунистическото възпитание етос. Уви, Радой Ралин грешеше - и от наш'те гени чисти ще се раждат само... Ама не е така.
121
9
 
4
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Форумния българин е едно хленчещо капризно ***,дето иска всичко,по много и на веднаж!Без грам самокритичност,но пък мнооого е умен!На него все някой му пречи!
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В хормона
119
1
 
8
 
! Отговори
ти да видиш преди 4 години
голяма забава... няма тестове, съответно се пести, отказват се масово да бъдат направени такива, сутрин се стъкмява някаква бройка и тва е. Инак, няма никаква логика в това, което изнасят като данни.
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 124Може би истината е вхормона на растежа!
117
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-рисковата група за грипни инфекции - децата, го карат на крак, някой направил ли е изледване защо е така? Ама серизно проучване! Или им забраниха, че току виж блеснала истината...
116
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма грешка е това отпускане и отваряне на паркове и градини! А това че ще отварят хотелите е безумие, ще стане страшна касапница и ще се превърнат в болници!
115
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1С кое точно неспазващата се карантина помогна? Очевидно действието на вируса тук не е същото както в другите страни. Карантина,дистанция,изолация... никой НЕ СПАЗВА. Хората си се събират по градинки, пред блока, вечер по къщите,гости, купони... И наблюдението ми е от Лозенец. Не ми се мисли по другите квартали какво е. До сега всички да сме измрели,ако се предаваше и действаше така,както се представя от НОЩ COVID-19. Стига вече!
114
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка зима сезонния грип тръшва децата на легло с температура, има грипни ваканции, този коронавирус дори и хрема не им докарва, как го изкараха "новата чума" не знам. И им се връзват хората!
113
1
 
1
 
! Отговори
До 94 преди 4 години
Жената ти я пускам веднага, че нещо много невротизирана ми се вижда... Дори може и пари да ти дам.
112
6
 
7
 
! Отговори
до 110 преди 4 години
ми отивай тогава ближи дръжките на в Пирогов, покажи ни кск ще го изкараш на крак. Колко твои роднини го изкараха. Тези 300000 в САЩ те и те ли на крак го карат. С 27000 умрели за 4 седмици.
111
7
 
22
 
! Отговори
Ако щаба преди 4 години
Тепърва идва пика, ще видите какво ще стане след 6 май! Затворете тези паркове и плажове, нищо добро не ни чака!