Как у нас се прибират хората от Нидерландия...

Само в петък четирима са с положителни тестове
3 май 2020 20:52, Петя Славова
113
Как у нас се прибират хората от Нидерландия...
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нови болни от COVID-19 пристигат у нас със самолети от Нидерландия. Само в петък четирима души с положителни тестове са кацнали с два самолета.

Две жени с положителни PCR тестове от Нидерландия са си дошли с таксита в хасковското село Брягово. Така общо пристигналите там за последната седмица от страната на лалетата стават близо 30.

Още по темата

"Там не им се обръщало внимание, нямат нужното доверие на лекарите, които са там, твърде много се чака, за да бъдат прегледани в болниците и затова са решили да се върнат", разказва пред Нова тв Делчо Митев, кмет на с. Брягово.

Случая коментира и премиерът Бойко Борисов. "Ние не можем да кажем: "Стойте си в Холандия, защото сте били там", каза премиерът. 

 В самолета с двете жени са пътували общо 54 души. Всички те са под карантина и предстои да бъдат тествани. Издирени са и 118 пътници от друг полет от Нидерландия в същия ден. С него в България се е прибрало семейство от димитровградското село Воден. Те са тествани с бързи тестове  на летището, след като личната им лекарка подала сигнал, че се прибират болни.

"Майката на момичето се обади и каза, че тя не се чувства добре, не може да диша, задушава се. Те са уплашени и се прибират, където са родени. Всеки си търси лек, където живее", коментира д-р Татяна Албанова.

Тя за втори път през последните десетина дни предупреждава за нейни пациенти, които се връщат болни от Нидерландия.

В селата всеки ден се прибират работници от Нидерландия. А хората са притеснени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
23
 
1
 
! Отговори
Gaga преди 4 години
Синът ми се прибира от САЩ с междинен полет в Амстердам, здрав е , от 50 дни не е излизал, но ме притесняват тези тестове , четох , че повечето тестове са си заразени и силно се притеснявам
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нидерландия е така наречената от нас Холандия. Говорят нидерландски език, който говорят и техните съседи от Белгия фламандците от Фландрия.
12
2
 
61
 
! Отговори
Мама Росо преди 4 години
Прибират се у дома ....от носталгия.Повечето работят на черно без осигуровки и адресна регистрация,там как ще се лекуват?Събраните пари нали ще се влеят не къде да е , а в Българската икономика!!!Другите хорица в самолета , трамвая , абтобуса ,таксито.....просто получават бонус зараза от гурбетчиите.Съжелявам много ,но софиянци ги пазите с КПП-та , пък истинските носители на СOVID19 се пускат само срещу хвърчаща декларациика!!И още едно въпросче :КОЛКО СА ВИ БЪРЗИ БЪРЗИТЕ ТЕСТОВЕ?
11
0
 
40
 
! Отговори
Ко преди 4 години
Никой не издирва пасажерите в самолета. Те попълват декларация в самолета или на летището за принудителна 14 дневна карантина и посочват адреса за карантина. От там на нататък РЗИ и личен лекар следят здравето им. А полицията прави проверки. Няма издирване!!!!. Издирват се таксизжии и тукашни ковтактни.
10
2
 
27
 
! Отговори
рОснакат преди 4 години
6-ти, не може да си чак толкова глупав! Нидерландия и Холандия са една страна, ***. И в нея не говорят на датски.
9
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случая коментира и премиерът Бойко Борисов. "Ние не можем да кажем: "Стойте си в Холандия, защото сте били там", каза премиерът.__________Е хубаво, ама какъв е проблема да заделите няколко от десетките почивни станции на разни министерства и от самолета в тях за карантина, какъв е проблема ?
8
3
 
55
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
Това не е първи случай! За нидерландците тези хора са "gypsy"! Не знаят език, нищо! Работят най-долната работа! Там ги тестват и толкова! Пари за лечение-откъде! Като се качат на самолета-още по-добре!
7
4
 
70
 
! Отговори
възмутен преди 4 години
Искам Правителството да каже за чия сметка се лекуват връщащите се гурбетчии. Освен това за чия сметка се лекуват заразените от тях, които са невинна жертва на същите тези, които не плащат никакви данъци и осигуровки в България. но ползват здравната система. Трябва такива сами да си платят лечението и лечението на техните жертви, щом като са отишли да печелят извън страната.
6
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааааа,спокойно си се прибират,нищо,че са заразени.Даже калинка Захариева ги издирва и връща,сакън някой заблуден да не е останал на някое летище или гара.Като ги излекуват и огладнеят,пак ще хукнат обратно и след 2-3 месеца историята ще се повтори.А вие си стойте по домовете,че ако излезете,не се знае някой подобен дали няма да ви натресе короната.Иначе мерките били много адекватни и четящия сводките бил герой.
5
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нали бяха от Холандия... Винаги съм се чудел защо в страни като Холандия и Нидерландия говорят на датски.
4
0
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прибират си се "по живо,по здраво" и никой не ги пита болни ли са или не.Никой не им прави тестове,а чакат сами да се обадят на лекарите,ако се почувстват зле.После се качват на таксита,автобуси и трамваи и носят заразата из цялата страна.Накрая ние сме виновни,че вместо у дома,сме излезли в парка,където не можем да седнем на пейките,но в рейса може.
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
у нас е по-евтино лечението, ще плати за 5 години към 2 хиляди лева, а там сумата е многократно повече, а може и да мине гратис.
2
7
 
60
 
! Отговори
КАЙхЕ преди 4 години
Тия са шведи без осигуровки, както там така и у нас. Аз съм против да се връщат хора в страната ни без значение от къде идват.
1
3
 
50
 
! Отговори
1-n преди 4 години
който е здравно неосигурен да си плаща