Как у нас се прибират хората от Нидерландия...

Само в петък четирима са с положителни тестове
3 май 2020 20:52, Петя Славова
113
Как у нас се прибират хората от Нидерландия...
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нови болни от COVID-19 пристигат у нас със самолети от Нидерландия. Само в петък четирима души с положителни тестове са кацнали с два самолета.

Две жени с положителни PCR тестове от Нидерландия са си дошли с таксита в хасковското село Брягово. Така общо пристигналите там за последната седмица от страната на лалетата стават близо 30.

Още по темата

"Там не им се обръщало внимание, нямат нужното доверие на лекарите, които са там, твърде много се чака, за да бъдат прегледани в болниците и затова са решили да се върнат", разказва пред Нова тв Делчо Митев, кмет на с. Брягово.

Случая коментира и премиерът Бойко Борисов. "Ние не можем да кажем: "Стойте си в Холандия, защото сте били там", каза премиерът. 

 В самолета с двете жени са пътували общо 54 души. Всички те са под карантина и предстои да бъдат тествани. Издирени са и 118 пътници от друг полет от Нидерландия в същия ден. С него в България се е прибрало семейство от димитровградското село Воден. Те са тествани с бързи тестове  на летището, след като личната им лекарка подала сигнал, че се прибират болни.

"Майката на момичето се обади и каза, че тя не се чувства добре, не може да диша, задушава се. Те са уплашени и се прибират, където са родени. Всеки си търси лек, където живее", коментира д-р Татяна Албанова.

Тя за втори път през последните десетина дни предупреждава за нейни пациенти, които се връщат болни от Нидерландия.

В селата всеки ден се прибират работници от Нидерландия. А хората са притеснени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
5
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Зараза проказа сьединяваите се - бьлгария ви чака
33
0
 
37
 
! Отговори
Ник преди 4 години
*** няма от кого да краде заради карантината и се връща хем болен хем гладен хем без здравни осигуровки. Егати държавата би,а?
32
2
 
35
 
! Отговори
Az преди 4 години
Така и не казаха какъв е процента на хората от боята дето са заразените в България.
31
4
 
27
 
! Отговори
1-n преди 4 години
До 1-nот холандия ли ми турихте минусите или вече си дойдехте да цоцате там къде не сте внесли и лев?
30
0
 
49
 
! Отговори
Мама Росо преди 4 години
До БауМного си прав , но какво самосъзнание ще е това ...когато си болен да хукнеш да сееш зараза.Болните пасажери са *** пример за това.Висша проява на егоизъм.Проверката е висша форма на доверие!!!Да се мери температура , да се преценява на място ...като има съмнителни пътници със симптоми да им се отказва бординг.Егоист...в самолета да се натикаш да си спасиш кожата ,пък другите покрай теб да изгорят.Не е честно !!!После каква карантина се прави е отделна тема - купони безкрай.....
29
6
 
35
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Независимо какви мерки има обявени, имайте малко акъл в главите и отговорност! Не е нужно да се събирате и правите купони с разни лентяи! В магазини, офиси, аптеки и подобни нищо няма да ви стане ако поставите маска за 5 минути! Самотата е лукс, който не всеки може да си позволи и оцени! Вие не сте стадо, а общество от съзнателни, способни и достойни хора! Грижете се за себе си и ближния! Далечния не е опасен! Дръжте го на разстояние!
28
0
 
22
 
! Отговори
до 28 преди 4 години
Защото вс е само цирк ,и въобще не им пука за теб.кво неясно има.Дабима начин ще ни натръшкат всичките,само пари да има за усвояване..кво не е ясно!!!
27
0
 
52
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 години
А останалите пътници, а екипажа на самолета, защо ги излагат на риск и кой ще поеме отговорност?
26
4
 
12
 
! Отговори
MaйMyната преди 4 години
Въобще не ми дреме за гурбетчиите, ще ги глътна заедно с вирусот ако требва
25
4
 
70
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
тези завръщащи се заразени с пълни самолети са голям грях за правителството.за самите заразени - това говори за тяхното самосъзнание, но за правителството...Искам да ги питам няколко неща:1. Аз си плащам осигуровки, данъци и всичко, което си е по реда.2. Спазвам карантината и не излизаме цялото семейство вече месец и половина.Защо рискувате живота, здравето и бъдещето на цялото ми семейство, заради някакви, които една стотинка не са внесли в тази държава, а само я плюят?Защо?
24
4
 
30
 
! Отговори
Мама Росо преди 4 години
До 1-n Дали те боли швепса , дали ме боли фантата ...значение никакво.Тези хорица са се водят българи, а България вече си е разграден двор.Всеки влиза и излиза когато си поиска!Граби каквото му падне и готово....Добре ,че са КПП-тата да ни пазят.Сега като ги махнат незнам ......от селски купоните ще се превърнат в между градски.Колко холандци ще циркулират в страната...майкуууу страх.
23
4
 
50
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Абе, да си го кажем - холандците ги експулсират, тоест - гонят! Престоя на гражданин на ЕС не е нещо безкрайно, ако не е с разрешение за постоянно пребиваване! Освен това, всеки е склонен при опасност да се прибере там, където му е уютно и се е чувствал сигурен - вкъщи! Като ранено животно в леговището си! Въпроса е какво правят с тях нашите уж безгрешни власти? Значи, единия ще стои месеци без да излиза, а идва някой от чужбина и ходи насам-натам.
22
0
 
62
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Така значи, на мен понеже съм здрав може да ми каже шапкаря на КПП-то на магистралата да се връщам,а на тези доказано болни министър председателят нищо не може да им каже.Чудесно!
21
5
 
17
 
! Отговори
Пари преди 4 години
Време е да омешем вируса. Щабът ни тика към това. А който изтегли късата клечка отива при св. Петър. Но икономиката е по важна от хората. Това показа системата във всички държави.
20
2
 
45
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 4 години
Първият Внос на Зараза, не беше успешен, затова се организира 2-ри транш!!
19
3
 
33
 
! Отговори
Китайска Чума Ухан преди 4 години
Страшното в България тепърва предстои!!
18
1
 
25
 
! Отговори
1-n преди 4 години
До Мама Рособоли *** швепсо как ше се лекуват у холандия, там бачкат, да се оправят...
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До да,да ама неВ Холандия изискването е чуждестранните работници и служители да знаят английски. Не е задължително да знаят Холандски.Има и българи работещи работа изискваща висока квалификация.
16
9
 
14
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 4 години
До GagaАко синът ти е наследил твоето IQ, нека си седи в България! Грехота е да заминава в Америка и да спомага в съсипването на хубавата страна... И без твоят син там си имат достатъчно биологични отпадъци...
15
0
 
35
 
! Отговори
Същото на есен???? преди 4 години
И нали преди 10тина дена заминаха ягодоберачи за Ирландия и Англия. Те се връщат на есен със...???