България с 3 пъти повече средства от ЕС от вноската й

Така ще е в следващия период до 2027 година
4 юни 2020 10:22, Петя Славова
47
България с 3 пъти повече средства от ЕС от вноската й
Снимка: БГНЕС

България ще получава от еврофондовете над 3 пъти повече средства, отколкото ще бъде вноската ни за следващия програмен период на ЕС 2021-2027 г., става ясно от информация на кабинета.

Вноската ни в бюджета на Общността за целия период е 3,3 млрд. евро. а по инициативата „ЕС от ново поколение“ за нас са заделени почти 9,2 млрд. евро за безвъзмездна помощ. Освен това ще можем да ползваме с 3,1 млрд. евро евтини инвестиционни кредити.

В рамките на Кохезионната политика за следващия програмен период за България се предвиждат 8,78 млрд. евро, за преки плащания по Общата селскостопанска политика – 4,98 милиарда.

От трите фонда за миграция ще получим 239 млн. евро, от Фонда за справедлив преход - 668 млн. евро., сочи още справката публикувана на сайта на кабинета. За проекти по модернизация на АЕЦ "Козлодуй" от ЕС ще получим 56 млн. евро.

Тепърва престоят обсъжданията на техническо ниво, в Съвета и Европейския съвет на заседанието на 18-19 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
8
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Къде да се срещнем да ти покажа документацията за това?Имам фирма за електрообзавеждане и 3 пъти кандидатствах за субсидия и все нещо не им е както трябва. Ще ти кажа и я кой град е това във Видин. Повече инфо няма да кажа тук, но специално за герберски тролчета като теб мога да го докажа с документи. На един партиец синът му взе земя за отглеждане и развъждане на дивеч. Загради една поляна и взе субсидия . Можеш да провериш във Видин кой е получил пари за това и ще разбереш
17
6
 
3
 
! Отговори
пак по-добре в ЕС преди 3 години
Все пак е по-добре да сме в ЕС отколкото в оная измишльотина Евразийски-Съюз.Има някакви дето призовават да излезем от ЕС - ама такива даже на почивка не искат да идат извън ЕС
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,България с 3 пъти повече средства от ЕС от вноската й'' - И какво от това ?
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето го поредния пример за това, къде отиват европарите: Хасковлийка построила за лични нужди къща за гости с европари. Взела над 370 000 лв. от фондовете, прокуратурата я дава на съд. Пропуснали са само да споменат от коя партия е.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Никой не ви пречи да произвеждате деца, но вие и това не правите.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анти-мафиотНещо имаш ли да кажеш по същество или така ти е програмата за деня?
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ельоменат"Отделно, нормален човек без връзки е почти невъзможно да вземе пари по някаква програма."Няма такова нещо. Приказките ти показват, че никога не си и припарвал до процес за одобрение за европейско финансиране и си нямаш идея за какво става дума.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво са ти пари, като не можеш да произведеш деца. Дреме ни какво са дали ЕС. Cтарите комунисти (не тия келявите), казваха тъй. Пари не искам дай ми хора да строим, като дойдат демонкрантавите и целия ЕС и Световната банка да не могат да го боядисат.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Ще има къщи за тъщи. Хвала на ЕССР
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То хубаво ще има ама за нас какво ще остане като си го разпределят по високите етажиНие само ще плащаме вноските, останалото за тях
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От фонда за миграция, евросредствата директно да ги изпращат на ВМРО. Какво стана с онзи подсъдим между другото хахаха
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е те за това всичко го писаха че са починали от вируса, за да има за крадене
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То не е въпроса колко са дали, а как ще се употребят ако е Мъск ще построи космодрум например. ЕС май ни дава пари да строим милиционерска държава дали с тез пари ще можем да си купим въжето с което ще се обесим накрая. Туй са едни философски въпроси над които трябва да помислим.
5
9
 
7
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Това са отпуснатите пари, но реално ние не вземаме и 20 процента от тях или ако ги вземем ги връщаме защото не сме изпълнили изискванията. Погледнете за последните 5 години колко процента реално се усвояват и колко даваме и стига с тази евтина пропаганда Отделно нормален човек без връзки е почти невъзможно да вземе пари по някаква програма. Иска се да си партиец или да се бръкнеш.с прословутите 20 процента за бащицата. Кандидатствал съм 3 пъти и все нещо не е както трябва и се отказах.
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Явно никога не си се хващал на работа. Каквато и да е. Половин България се построи със средства от ЕС. Буквално цялата нова инфраструктура е съфинансирана или изцяло финансирана от ЕС. Реновирането и строенето на училища, детски градини, обществени паркове и спортни съоръжения, екология, транспорт и това е само в обществения сектор. В частния десетки хиляди бизнеси, като се почне от земеделски производители и се стигне до производствени мощности се съфинансират с пари от ЕС.
3
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие, пишещите събратя тук, да сте видяли нещо от тези прословути евросредства, които получаваме над 10 години? Ако бяха използвани по предназначение, България можеше да бъде рай. Всичко потъна в къщи и куксозни коли закупени с парите на европейските данъкоплатци. Аз и досега се чудя, как така в Европа няма някаква комисия, която да се занимава със злоупотребите на тези евросредства? Как е възможно милиарди да биват отклонявани само за една група от хора, които задигнаха пари за няколко живота.
2
5
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Да питам руските евразийци за същия период например проруската Сърбия какво ще получи? Ааа, да скъпи ракети Панцир, дето в Либия турските дронове ги попиляха за 1 седмица :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1
10
 
6
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
ГРОБ и кръговете около тях,харесват това.А да,за обикновенните ново ДДС и осигуровки и нова цена на парното от юли :)