Пак висок брой на новозаразени с COVID, починали са трима

Общият брой на заболелите у нас достигна 2889 души
Обновена: 10 юни 2020 08:23 | 10 юни 2020 07:00, Петя Славова
98
Пак висок брой на новозаразени с COVID, починали са трима
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден втори ден на висок брой на новозаразените с коронавирус, показват данните на Националната информационна система.

Още по темата

За днешния ден новите случаи са 79, което е с четири по-малко от предходния ден. Така общият брой на заболелите с коронавирус у нас става 2889. Направените PCR теста за последното денонощие са 1777.Новият коронавирус е констатиран при 302 лица - медицински служители. Пет са общо новите случаи, установени в София, Сливен и Ямбол.

Активните случаи в момента общо са 1099. Хоспитализирани са 161 души, като в интентизво отделение се намират 13, а за последните 24 часа са излекувани 36 пациенти. общият брой на преборилите коронавируса са 1623. Смъртните случаи са се увеличили с трима и така общият брой на жертвите на коронавируса у нас достигна 167.

Последните случаи са на жена на 76 години с пневмония и придружаващо сърдечно заболяване. Мъж на 53 години с придружаващо сърдечно заболяване и хронично белодробно заболяване и мъж на 76 години с пневмония и с други придружаващи заболявания.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

След резкия скок на новозаразени, държавният главен здравен инспектор Ангел Кунчев обяви, че ще предложи удължаване на епидемичната обстановка, за да може да се налагат мерки за влизащите в България от страни с висока заболеваемост от COVID-19.

Днес премиерът Бойко Борисов и Щабът ще обсъдят дали да отпадне извънредната епидемична обстановка в страната или тя да бъде удължена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Кажи, коя е фирмата? Интересно ми е, колко случая е огнището?
48
2
 
3
 
! Отговори
до 41 преди 3 години
Не е ВЕРЕЯ, МН. ГОЛЯМ БИЗНЕС СЪС СТОТИЦИ РАБОТНИЦИ И НЕ САМО В сТ. зАГОРА.....
47
17
 
16
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Техни предприятия за да имат основание за повече заразени и да удължават извънредната ситуация, като това удължаване според мен скоро няма да свърши! Вирус има , но той не е чак с толкова висока смъртност, колкото го изкараха. Целта е отвличане на вниманието от далаверите им и управление със страх и паника!
46
17
 
17
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Тези не се научиха да правят разлика между заразен и болен. В медицината ни учеха да лекуваме болните, а това са хората с оплаквания и симптоми. По отношение на заразените , вчера излязоха нови проучвания според , които болни без симптоми, почти не заразяват. По отношение на огнищата на хората от Доспат 52 човека, им няма нищо като симптоми и са си у тях. Забележете и друго винаги малко преди да изтече карантината или извънредна епидемична ситуация винаги търсят големи групи хора по възможност
45
12
 
16
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
В подзаглавието на статията пише : "Ощият брой на заболелите у нас достигна 2889 души". Тази сутрин по Нова ТВ беше изписано под черта : 2889 положителни проби. Това са две различни неща, защото на някои хора се правят по 2 и по-вече теста. Освен това положителна проба не означава ЗАБОЛЯЛ, а само носител на вируса. Така че данните са крайно неточни и манипулирани. Къде е истината?!
44
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът се развива и подобрява след всеки нов заразен. Скоро ще е по-силен и смъртоносен от всичко което сме виждали и човечествoтo ще трябва да признае, че е безсилно.
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонинем преди 3 години
Защо по време на пика на епидемията се правеха по 400 теста на ден откриваха се по 40 болни а сегадно са направени 1777 теста и са открити 79 болни???
42
20
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЧУДО ГОЛЯМО!!!МНОГОКРАТНО ОБЯВИХА , ЧЕ БАБИЧКИ НА ПО НАД 100 ГОДИНИ ГО ПРЕКАРВАТ ВСЕ ЕДНО Е ХРЕМА!!!КАТО ВИ Е СЛАБА ИМУННАТА СИСТЕМА АМИ ЗАМИНАВАЙТЕ СИ АРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ДРУГИТЕ НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА СТРАДАТ ЗАРАДИ ВАС!!!!!!!!!!!!!!!!
41
9
 
13
 
! Отговори
Зарата преди 3 години
Страх ме е да кажа ,защото ни казаха да мълчим от риск за уволнение.Съжалявам за страхливостта ми , но работа ми е жизненоважна. Просто живеем във времена на несигурност и страх, когато истината не е удобна. Просто хора пазете се и ползвайте маски.
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Бургас - 2; Враца - 1; Кърджали - 1; Пазарджик - 16; Плевен - 4; Пловдив - 1; Разград - 2; Сливен - 16; София област - 5; София град - 18; Шумен - 12; Ямбол - 1.Значи София 18 с население около 2 млн. Сливен и Пазарджик 16 с население окло 200 000 всеки. Ама Сфиянци рзанасяли заразата.
39
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Борба за пари! Това е целта. Може да ни уморат всички за тия пари.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се идентифицират всички групи хора от над 10 човека,които продължително споделят едно закрито (та дори и открито) място (работници,градини,здравни заведения,спортни групи) и да де тестват по няколко от тях избирателно на определен период например всяка седмица (за да се спестят тестове от една страна и за да не се налага да боцкат хората повече от веднъж месечно)
37
2
 
12
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
къде, как, защо? никъде не се спазва дистанция, никой не контролира!преди месец бях на летището - всички се блъскат, знаете кои и другите също, един служител направи забележка и отмина. след малко го видях и го попитах защо не е настоятелен в поддържанеот на реда, а той ми отговори, че е чистач...
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За млякото Верея ли става въпрос?
35
1
 
8
 
! Отговори
до Зарата преди 3 години
Кажи за коя фирма става въпрос поне ние да знаем
34
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече тестове правят - толкова повече откриват. Коронавирусът е навсякъде. Трябва да останат поне маските, защото хората се бутат като гоуведа, особено възрастните нямат никакви задръжки.
33
2
 
3
 
! Отговори
селянин преди 3 години
и на мене ми правиха тест едни други служители вчера оказа се положителени ся две годин ке карам само такси хихихипп оставих си книжката на съхранение в кат
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Бергамо 57 % са с антитела. Градът е 120 хил. човека. 13,6 хил. са установените случаи, тестовете са много повече. Вероятно са изтествали 60 % от населението през последните 3 месеца, за да извадят 13,6 хил. заразени. Това значи, че когато са тествани, са били отрицателни, заразили са се след това, били са безсимптомни, изкарали са го и това е.А ние се опитваме да надминем италианците с нашето мършаво тестване. Не става. Живейте си живота!
31
2
 
22
 
! Отговори
Зарата преди 3 години
Ново голямо огнище е в Стара Загора ,но защо не се пише не зная?!Касае се за много голяма фирма със стотици души персонал и големи пари зад гърба им.Дали ще кажат истината или олигарсите ще им запушат устата ,за да няма карантина над предприятието и може би на целия град, а да не говорим ,че продукцията им се разнася в цялата страна всеки ден.Ако утре не изнесат истинските данни за Стара Загора ясно е ,че яката лъжат ,както им изнася.Важна е парата , а не болните хора
30
4
 
24
 
! Отговори
Педро от Каракас преди 3 години
Нещата са тотално изтървани и безконтролни ! Тиквата нека се бие в гърдите , че сме направили чудеса , но чудесата тепърва идват с отворените граници и щъкащите . . . гани по гетата ...