Не са открити нови случаи на COVID-19 в ДГ "Родолюбче" в Перник

Продължава да се тества перносала
18 юни 2020 10:52, Ния Христова
5
Не са открити нови случаи на COVID-19 в ДГ "Родолюбче" в Перник
Снимка: Pixabay
Няма нови доказани случаи на коронавирус в детска градина "Родолюбче" в Перник, съобщи bTV. Там две учителки дадоха положителни проби. Продължава да се тества персонала. 
 
Едва от учителките вчера е била на работа, когато PCR тестът й е потвърдил наличието на вируса. Другата учителка от декември е в дълъг болничен и не е имала пряк контакт с децата. 
 
"След инструкция на РЗД-Перник веднага учителката беше отстранена от работа и бяха уведомени родителите да вземат децата си. Направени са PCR теста на децата, които са били в контакт с нея. Днес след обяд се очакват резултатите", поясни Ангелина Рикова, директор на детската градина.  
Още по темата
 
Тя допълни, че учителката не е имала симптоми на заразата и самата тя е била изненадана от резултата. 
 
Тази и следващата седмица ще се тества персоналът в 13 детски градини, обясни Даниела Георгиева от РЗИ-Перник. Ако някъде се открият положителни проби, ще се тестват и децата. 
 
За 24 часа беше затворена детската градина, за да се извърши пълна дезинфекция. Тя ще отвори врати отново утре. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До една ти си не пускай детето, стой си дом и готово. Другите ги остави да се оправят както си знаят. Никой не можеш да излъжеш, че си загрижена за благото на обществото, а не само за собтвената си кожа.
4
0
 
4
 
! Отговори
Бб преди 3 години
Айде стига с глупостите, нищо няма да пламне.
3
6
 
2
 
! Отговори
една преди 3 години
затваряйте! Навсякъде ще пламнат градините. Това е безумие. Не случайно в други държави така и не отвориха до септември.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ги измисля тия *** имена на детските градини не знам. Някога Кума Лиса и тнт. Хайде децата един ден сами да решат родолюбчета ли ще са...не не само докато пиша тая нелепа дума падам. Какви са критериите по които си родолюбче и защо трява да си?
1
1
 
2
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Норнално е, възпитателките и те са хора-излизат, срещат се с други. По-важното е, че няма опастност за децата, опасността е за родителите, когата ходят да си водят или прибират децата.