Коронавирусът в София вече се разпространява дифузно, а не на огнища

От Столичната РЗИ така тълкуват рекордния брай на заразените
Обновена: 26 юни 2020 14:53 | 26 юни 2020 14:42, Ния Христова
165
Коронавирусът в София вече се разпространява дифузно, а не на огнища
Снимка: БГНЕС
Разпространението на коронавирус в София е дифузно, а не клъстерно. От Столичната РЗИ така си обясняват новите рекордни 60 случая. Не става дума за конкретни огнища. 
 
За последните 24 часа у нас бяха регистрирани рекордните 166 случая на COVID-19 при направени 2775 PCR теста. 
 
Пулмологът Александър Симидчиев смята, че вирусът не е променил силата си, а се е променило отношението на хората към него.
 
"От гледна точка на правителството - повече тестове - повече открити заразени. От гледна точка на хората - свободно поведение - повече заразени".
 
Новите случаи във Варна са 8. Сред тях е и служител на общината, а в момента се издирват контактните му лица. Сградата на общината е затворена за дезинфекция и трябва да отвори отново в понеделник. 
Още по темата
 
Емблематичният Празник на Черешата в Кюстендил беше отменен. Причина за това е и огромният брой на берачите на череши, които идват от други градове. Основните опасения са да не се струпат много хора на площада и да се получи масово заразяване. Ромската махала в града остава под карантина. 
 
Рекорден брой новозаразени беше отчетен и в Област Пловдив. Новозаразените там са 13. Между тях са лекар и дъщеря й, както и готвачка в детска градина, припомня bTV. Трима от заразените са настанени в болница, а другите са поставени под карантина в домовете си. Случаите не са свързани, тъй като са от различни точки на областта. Общото между тях е, че карат заболяването леко. Някои дори безсимптомно. 
 
Стабилно е и състоянието на работника, който пострада при срутването на тунел "Железница". Вчера стана ясно, че той също е заразен с COVID-19. В момента е настанен в Клиниката по инфекциозни болести на ВМА. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
9
 
! Отговори
Боро преди 3 години
До ЗороБрато цялата страна е София, затворят ли я, викай самолетите и да се свършва
101
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ха ха грипът се знаело как се лекува по-голяма глупост не бях чел.Грипа не се лекува грипа се преборва с пиене на добавки и витамини за укрепване на имунната система и се сваля температурата ако стане над 38.
100
3
 
4
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
До Анонимен: Рецептата е мента, мастика и айран.
99
25
 
13
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Щаба се провали тотално. Скапаха икономиката отначало, сега ще пламне всичко. Мерките отхлабиха най хлапашки, и сега дремат и не взимат мерки. Като сте изтървали София, затваряйте я бе кой чакате. Не искахте да затворите ромите, сега затворете столицата да не хвръкне цялата страна.
98
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да не се струпат много хора на площада и да се получи масово заразяване. Ромската махала в града остава под карантина.озаптете Мая Манолова, че обикаля по градовете и разнася зарази
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До HandelЯко ти хлопа дъската... Безнадеждно...
96
2
 
10
 
! Отговори
Николов преди 3 години
До Анонимен 88 Някои си мислят че само те са абонирани и трябва да пишат тук и като се появи нов веднага минават на " *** що съ УбаждЪШ " ..... Анализа се базира на цифри и това няма кой да каже че не е така. Да, тестовете не лекуват но на тяхна база се правят анализи и всички които дават пари и планират искат бройки ... а не ние тестувахме 100 човека и имаме само 3-*** положителни ... няма как да мине ... нито пред европарламента, нито пред чуждите туристи....
95
9
 
5
 
! Отговори
Ген Минетчийски преди 3 години
Га ви говорех не ме слушахте,сега си блъскайте главите!!А междудругото аз днеска изкарах при тунела железница 500 лева само от бакшиши...
94
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да аз съм твърдоглав *** които не мисли че коронавируса е толкова сериозен проблем.
93
15
 
6
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Нека всеки дебилен българин и неуките роми които вярват че короновируса е измислица всички те да отидат санитари в всичките болници на цяла България за да се заразят с тази болест да не могат въобще да дишат да са на апаратна вентилация в болницата дано тогава да им дойде акъла в празните им дебелокожи инатливи недесцеплинирани безотговорни безсъвестни безмозъщни безчовечни дебилни кухи глави
92
3
 
2
 
! Отговори
5679890 преди 3 години
Бла ,бла,бла...
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 94Гледай тебе да не интубират между ушите.
90
12
 
7
 
! Отговори
Златена преди 3 години
За дебилните българи и роми в България без маски глоба 500 лева ако не щат да си плащат глобата 5 години затвор за предумишлено убийство заразяване с короновирус друг човек и отнемането му на неговия живот само по този начин дебилните българи и роми в България ще се научат да спазват законите и правилата на нашата държава България по друг начин при тях няма как да стане
89
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗлатенаТука има само един деебилен и това си ти.
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интубирането на Гання трябва да е в аспуха!!
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НиколовЯ ще ти дадат, я няма да ти дадат.Засега не са дали.Като ги дадат, тогава ще ти направят тест.
86
12
 
10
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Абсурд е да накараш дебилните българи и роми в България да слагат маски те са недесцеплинирани безотговорни безсъвестни безмозъщни безчовечни вярват че короновируса е измислица затова не осъзнават че с излизането си по градовете на цяла България заразяват с тази болест друг човек и му отнемат неговия живот.Дебилните българи и роми без маски 500 лева глоба ако не щат да си плащат глобата 5 години затвор за предумишлено убийство заразяване с короновирус друг човек и отнемането му на неговия живот
85
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чоко. Ами много просто бе, галлош. Защото грипът отдавна се знае как протича, как се лекува, има и ваксина ако искаш. За короната още почти нищо не е ясно и е много, ама много по-заразен.
84
2
 
10
 
! Отговори
Николов преди 3 години
До Анонимен 77 Ми нали за това ще ни дават пари от Европата - за тестове и оборудване. Или по нашенски както казваш Андрешков-ски.... Ние да приберем парите пък ако може ни тестове да правим ни оборудване да купуваме..... Ама те не са паднали от Луната ... няма тестове - няма пари..... и тестовете започнаха .....
83
7
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До 80. Да, лесно се пише така абстрактно, докато не стане лично. Като се разболеят *** и баща ти и им сложат тръбата друга песен ще запееш.