Коронавирусът в София вече се разпространява дифузно, а не на огнища

От Столичната РЗИ така тълкуват рекордния брай на заразените
Обновена: 26 юни 2020 14:53 | 26 юни 2020 14:42, Ния Христова
165
Коронавирусът в София вече се разпространява дифузно, а не на огнища
Снимка: БГНЕС
Разпространението на коронавирус в София е дифузно, а не клъстерно. От Столичната РЗИ така си обясняват новите рекордни 60 случая. Не става дума за конкретни огнища. 
 
За последните 24 часа у нас бяха регистрирани рекордните 166 случая на COVID-19 при направени 2775 PCR теста. 
 
Пулмологът Александър Симидчиев смята, че вирусът не е променил силата си, а се е променило отношението на хората към него.
 
"От гледна точка на правителството - повече тестове - повече открити заразени. От гледна точка на хората - свободно поведение - повече заразени".
 
Новите случаи във Варна са 8. Сред тях е и служител на общината, а в момента се издирват контактните му лица. Сградата на общината е затворена за дезинфекция и трябва да отвори отново в понеделник. 
Още по темата
 
Емблематичният Празник на Черешата в Кюстендил беше отменен. Причина за това е и огромният брой на берачите на череши, които идват от други градове. Основните опасения са да не се струпат много хора на площада и да се получи масово заразяване. Ромската махала в града остава под карантина. 
 
Рекорден брой новозаразени беше отчетен и в Област Пловдив. Новозаразените там са 13. Между тях са лекар и дъщеря й, както и готвачка в детска градина, припомня bTV. Трима от заразените са настанени в болница, а другите са поставени под карантина в домовете си. Случаите не са свързани, тъй като са от различни точки на областта. Общото между тях е, че карат заболяването леко. Някои дори безсимптомно. 
 
Стабилно е и състоянието на работника, който пострада при срутването на тунел "Железница". Вчера стана ясно, че той също е заразен с COVID-19. В момента е настанен в Клиниката по инфекциозни болести на ВМА. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Николов 69Танасе, като си *** що съ УбаждЪШ?!Тестовете са като изборите , и 10 хиляди да гласуват и 2 милиона процентите пак ще са същите.Има дриги числа които са по-важни от тестовете!!!Тестовете помагат да се ограничават заразоносителите.Това е тяхното предназначение.И още, аз ако не се чувствам болен тест няма да си правя.Тези които се чувстват застрашени го правят.така че и 2 милиона теста да направят е ВСЕ ТАЯ!!ЗАМЪЛЧИ като си *** !П.П. Всеки бълггарак - математик хо-хо
81
6
 
3
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Защо всяка зима не се вземат такива сериозни мерки срещу всеки грип? Защо , питам???Та ако един 80 годишен човек спипа грипа, дали ще му е по-лесно отколкото на някой на 18 години. Защо не се отчитат заболелите, влезлите в болница, пневмониите и т.н. ???
80
2
 
0
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До 82. И ми пишеш какво е станало ли? Ами свали си червените очила.
79
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само в България се правят толкова много ненужни тестове. При 90% сигурно е неактивен вирус
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 71. А ти кой си и как го разбра това?
77
1
 
18
 
! Отговори
... преди 3 години
Само в баровете спазват правилата - а те са - няма правила.Затворено, тясно и за много време - идеално за разпространение. По улиците не съм виждал да се целуват - да даде по-адекватен пример.Ресторант на закрито и бар на закрито без маски - и се чудим на ръста. Всякакви действия на закрито трябва да се избягват.
76
7
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Ами те някои обясняваха какво ще се случи, ама *** слуша ли.
75
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изумяващо е колко *** има които вярват в огромната опасност от коронавируса.Човечеството наистина масово затъпя.И това е най-опасното.
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73На интензивни легла са 16 болни.
73
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕКОЙБате, дай рецептата за дифузията.
72
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НиколовТестовете струват пари бе чоджум.Един датчанин знаеш ли колко здравни осигуровки плаща всеки месец?Като вземеш да плащаш и ти толкова пари за здравни осигуровки - и за тебе ще има тестове.Ама ти си Андрешко - искаш да имаш без да плащаш.
71
8
 
5
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Хвана ме скуката по Черноморието и вчера вилнях из Софето в едната ръка с шише дифузия, а в сругата с шише осмоза.
70
4
 
5
 
! Отговори
Николов преди 3 години
До Handel Не, просто от Европа за да ни дадат обещаните помощи искат адекватнно тестуване - поне да доближим сериозните страни по брой тестувания съобразено с броя на населението ни. А не както е сега 10 пъти по-малко от тях. Така и чуждите туристи които искат да ни посетят биха били спокойни - нали никой не смята че те нямат интернет и не знаят къде да проверяват.....
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73Колко?
68
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие кажете колко интензивни легла закрихте от 1990 до 2020?
67
8
 
28
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Ако знаете какви пари правят в момента вносителите на всякакви тестове, бедна ви е фантазията. При това тези тестове са такова менте, което се вижда ежедневно. Един път си положителен на следващия ден отрицателен. А бе ако решат да те карантират ходи докажи, че ти няма нищо. Домашен арест, без съдебно решение - 14 дни. И всички търпим това издевателство над нас.
66
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И нищо не казват за предлаганите 1800 лв. в ромските махали за да те "пишат" болен!!! Голямо крадене са подготвили на 6-те млрд. евро от Европа. Боко няма да рискува да ги изпусне!!!
65
7
 
11
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Като се появи поредното свидетелство за корупцията на Боко се увелчиават тестовете и съответно се увеличават за заразените, което се използва за повод за затягане на карантината. Което никой не се съмнява че е просто случайно съвпадение.ПС. Аки ми вярвате за "случайното съвпадение" ми се обадете - ще ви продам айфеловата кула.
64
3
 
7
 
! Отговори
Николов преди 3 години
Много странно - ще рекламираме страната като туристически обект в страна с ниска заболеваемост от вируса, ама не ни вярват защото просто проверяват в интернет. В една 5 милионна Дания са направили около 1 милион теста а в България която се води 7 милионна само 128 хиляди към момента (даже със засилените тестове) т.е почти 10 пъти по-малко. Долу в таблицата на линка си пише и те четат: https://worldometers.info/coronavirus/
63
2
 
6
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Откри ли са 60 но не са открили поне още 600