На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня

Семейство се оплака от сметката, която получи на плаж Вая
247
На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня
Снимка: Facebook

Заради отлива на чужди туристи родните курорти това лято разчитат на българите. Как обаче ги посрещат и какви услуги предоставят концесионерите на плажовете?

Оказа се, че семейство е било принудено да плати сметка от 46 лева на плаж „Вая“. В цената се включват чадър и два шезлонга, които според потърпешвите са обявени на голяма официална табела на плажа, но към касовия бон за 10 лв., дошъл и още един - за 36 лв. - за вода, диня и две кърпи, които семейството не е ползвало.

"Плажът е добре известен, посреща те голяма табела, че концесионерът е задължен да обяви цените на платените услуги. Табела има, за 10 лева получаваш чадър + 2 шезлонга - прекрасно. След като се настаниш, сложиш си кърпите и детето ти вече е мокро и цялото в пясък, идва спасителят и ти казва, че на цена от 46 лева, освен чадър и шезлонги, си задължен да ползваш 2 малки води + 2 парчета диня ... и 2 кърпи, защото на плаж идваш без кърпа, разбира се", пише мъжът, който е бил със семейството си, завършвайки поста си с хаштаг "немадаимстъпимповече", оплака се потърпевшият Димитър в социалната мрежа Facebook.

Концесионер на "Вая" за втори път е "Вая-дир" ООД, преизбран през 2018 г. Според договора за стопанисване цената за чадър и шезлонг е до 7 лв. с ДДС. Плажът често става обект на проверки заради завишени цени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
27
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
А който не обича диня и не обича да пие минерална вода? Друго дори не предлагат.
200
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...Да отида с децата на почивка, единственото време в годината в което не бачкаш и искаш да забравиш, и да ми дойде някакв си *** да ми иска по 10 лв за кърпа, *** чорапи или половин праскова....За да може тариката да си избие парите съсипват Туризъма на една държава.Защо когато има интерес към дадена услуга се съсипва всичко със големите залци които искат да се отхапят от там. Думата туризъм изобщо не е понятна за тези които се хранят от нея
199
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е министърката да обяснява как българското море е примамливо и чака ..... .... явно балъчетата.
198
0
 
20
 
! Отговори
Таня преди 3 години
Барчето на Иракли винаги се е славило с "народни" цени. Направо се чудя на хората които ходят там.
197
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ съм стъпвал на нашето море от 15 години (направих грешката 2 пъти преди това) твърдо съм убеден че това няма да се случи и след още 15....Нашите малки и гладни плажни предприемачи показват единственно колко груба грешка е да отидеш на море в БГ. Испания, Гърция, Италия ... на светлинни години просто. Само с лозунги изберете нашето и след 100 години ще е такава пародия
196
0
 
20
 
! Отговори
KOKO преди 3 години
ZARADI TAKIVA PROSTI TARIKATI NIKOI NJAMA DA HODI NA MORE V BALGARIJA. OSHTE SE 4UDJA,ZSHTO IMA NAIVNI HORA DA HODJAT PO NASHETO 4ERNOMORIE,NEZNAJAT LI KAKVI SHTE IM SE SLU4I?????
195
14
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
До ДесиНа бургаския плаж тази година такса няма. Чадърите са си същите отпреди, шезлонги няма (освен пред някои заведения, поставени от тях). Няма такси, но и никой не се занимава с плажа. А като видиш каква е мърсотия, разбираш, че шезлонгите не са за лигльовци. В момента най-яко е на Слънчака. Не е скъпо, няма хора, чуден плаж и вода, шезлонг и чадър по 4 кинта.
194
37
 
8
 
! Отговори
промо преди 3 години
в Приморско чадър+бира+шезлонг = 1,5евро, в гърция ... чадър+фрапе+шезлонг= 3,5евро (плюс ковид тест 120лв/човек), мда, ще почивам в БГ тази година
193
15
 
7
 
! Отговори
Министър преди 3 години
Призовавам ви да почивате на българското черноморие!
192
0
 
15
 
! Отговори
свилен преди 3 години
новия министър ще ви реши проблема . ХА ХА ХА
191
3
 
25
 
! Отговори
Деси преди 3 години
Видях снимки на плажа. Наистина е много красив. Но,пичове, пак ви казвам само се навират между шамарите. Направо си го просят. На Бургаския плаж що няма такива ексцесии. Чадърите са няколко лв, 4 миналата г. Свободната зона е поне 60%. Шезлонгите според мен са за глезльовци. А за 46лв в ресторантчето отзад цялото сем може за обядва на корем. Пак го казвам, сами се врати в на мутрите ръцете. На мен що никой не ми е взел десетки левове само за сядане на плажа?
190
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 208Гражданина на Републиката се е съгласил с обявените цени и си е платил цената на услугата (1 чадър и 2 шезлонга) за времето, в което е решил да бъде на плажа!На какво основание той трябва да освободи (де откаже) "услугата", която вече е платена?Допълнителните цени на "екстрите" са чист рекет и изнудване, което попада под статиите на криминалното право!
189
0
 
24
 
! Отговори
добре преди 3 години
А Валерката какво ще каже по въпроса?Доста вони на мутри! Ама то всичко тръгва от главата.
188
1
 
4
 
! Отговори
До Сашо преди 3 години
Ужасно *** си Саше
187
0
 
8
 
! Отговори
www преди 3 години
До СашоТова е измама, ето защо се реагира така.
186
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не защитавам фирмата дето хитрува с обявените цени, но .................Има едно но. Но защо господина не се е махнал от шезлонгите като са му обяснили какво допълнително трябва да плати. Не вярвам да са му занесли кърпи,вода и диня и да го карали с пистолет да ги ползва.Като не ти се плаща,ставаш и тръгваш,дори и да си развалиш рахата.
185
5
 
46
 
! Отговори
1 преди 3 години
Затова всички бягат към Гърция , въпреки километричните опашки по границата. Хората казват лаком г.. кръв се..
184
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мутроморието на мутриландия
183
0
 
18
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ГЛАРОСИ НАГЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!
182
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен никога не ми е правило кеф да кисна на плажа след 11 часа- жегата непоносима, блъсканица...