На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня

Семейство се оплака от сметката, която получи на плаж Вая
247
На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня
Снимка: Facebook

Заради отлива на чужди туристи родните курорти това лято разчитат на българите. Как обаче ги посрещат и какви услуги предоставят концесионерите на плажовете?

Оказа се, че семейство е било принудено да плати сметка от 46 лева на плаж „Вая“. В цената се включват чадър и два шезлонга, които според потърпешвите са обявени на голяма официална табела на плажа, но към касовия бон за 10 лв., дошъл и още един - за 36 лв. - за вода, диня и две кърпи, които семейството не е ползвало.

"Плажът е добре известен, посреща те голяма табела, че концесионерът е задължен да обяви цените на платените услуги. Табела има, за 10 лева получаваш чадър + 2 шезлонга - прекрасно. След като се настаниш, сложиш си кърпите и детето ти вече е мокро и цялото в пясък, идва спасителят и ти казва, че на цена от 46 лева, освен чадър и шезлонги, си задължен да ползваш 2 малки води + 2 парчета диня ... и 2 кърпи, защото на плаж идваш без кърпа, разбира се", пише мъжът, който е бил със семейството си, завършвайки поста си с хаштаг "немадаимстъпимповече", оплака се потърпевшият Димитър в социалната мрежа Facebook.

Концесионер на "Вая" за втори път е "Вая-дир" ООД, преизбран през 2018 г. Според договора за стопанисване цената за чадър и шезлонг е до 7 лв. с ДДС. Плажът често става обект на проверки заради завишени цени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
6
 
! Отговори
Живко преди 3 години
Да му е сладка динята...
140
9
 
3
 
! Отговори
До 69 преди 3 години
Къде пък толкова мирише?Цялото Черноморие го обиколих това лято . Няма такова нещо.Говоря за крайбрежието.И е спокойно сега.Чуждите туристи са по- малко.На мен не ми липсват. Бизнесът си знае.
139
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето я "завладяната" България отново и отново! Точно като на Росенец. Ще има ли доблестни хора които да се опълчат на този концесионер и институции които да му прекратят далаверата?
138
1
 
8
 
! Отговори
До тонката преди 3 години
Тонка,много си неграмотен,брат!Вземаш пари ,за да пишеш групости,*** на курсове по правопис
137
0
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
5 ЛЕВА ВОДА5 ЛЕВА ПАРЧЕ ДИНЯ8 ЛЕВА КЪРПАКОЙ НОРМАЛЕН ЩЕ СИ КУПИ БУТИЛКА ВОДА ОТ ПЛАЖА ТАМ ВОДАТА Е БЕЗУМНО СКЪПА И ВИЗИРАМ ВСИЧКИ ПЛАЖОВЕ НЕ САМО ТОЗИ!
136
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига глупости за това какво е плод на плажа.Щом не го е поръчал няна да му го носят.Трябва да е ясно какво си поръчал
135
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРИ ВЪН !!!!!!!!!!!!!!!
134
23
 
5
 
! Отговори
Бягайте преди 3 години
В Гърция! Бедни мишки! Нашето маре не е за вас! На квартира и с буркани ама в Гърция!
133
1
 
15
 
! Отговори
До 129 преди 3 години
И аз така предпочитам да летувам, защото мразя да се пържат под слънцето по обяд.Шезлонги ползвах два - три пъти, ама ме е гнус, защото не ги почистват с нищо.И преди пандемията нямаше как да легна в тая мръсотия. И в Гърция да е - пак не лягам на тия постелки.В колата се събира стол. Чадърът от плажа не е проблем да го ползвам, ама шезлонги- не . Категорично не.
132
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БаткатаЕй, ***. Тази година голям ще го ядете, нали знаеш? Аре, *** с 200, да се правиш на натегат и да периш плешките напомпани с химия, инфантилен пещерняк. Добре знаеш, че до края на живота си, който и да погледнеш в очите, в теб ще вижда само един пещерняк. Аре оди яж песок.
131
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съществуват ли още персони, които да посещават родното море. Трябва да си непоправим мазохист ,че да си губиш лятната отпуска на тази клоака , която е пълна с чалга мутрипитеци. Тези хора няма да си променят ценностната система. Изходът е един. Тотален бойкот.
130
3
 
26
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ето защо са километричните опашки за море в Гърция?
129
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хеи-то да се замосезира заради парчетата диня, такива нарязани плодове трябва да се забрранят за продажба, това е 100% източник на зарази и болести!
128
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси тая вода от връх Eверест ли са я дълбали и извозвали че толкова скъпа
127
2
 
17
 
! Отговори
Boto преди 3 години
Ако наистина тази вода и диня не са искани това си е грозен опит да се вземе някой лев отгоре на хората. Такива мизерни бизнесмени не остават много на пазара. тази година аз бях пък очарован от нашето море, на което не бях ходил от доста години. Созопол Каваци чадъра и шезлонга беше безплатен - отношението на персонала прекрасно. На 10 километра от там забравих плажа 7 лева чадър и шезлонг - отношение отлично.Това разбира се чеше преди месец и още нямаше хора. Сега предполагам не е така
126
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонката поне вижда плаж всеки ден. Не като тебе на село цял ден да фантазира за гръцките села. Хахахах
125
2
 
18
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Ето защо избягаха през глава платежоспособните туристи, още преди години ... !!
124
2
 
7
 
! Отговори
да го турим бе преди 3 години
По-скоро да го турим на Тонката белкем си тръгне, ама ще сака още, развратницата му с развратница.
123
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък никога не бил ползвал шезлонг хахахайа баххти мишока. И тоя си мисли, че бил фактор в туризма :) Ооо моля тееее напусни
122
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви парчета диня ще ядеш в тоя пясък?Жива салмонела.Най- противната гледка е някой да нагъва диня или праскови с мръсните ръце и сок от плодовете да капе върху чаршафаНе случайно по морето се хващат толкова стомашни инфекции.