На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня

Семейство се оплака от сметката, която получи на плаж Вая
247
На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня
Снимка: Facebook

Заради отлива на чужди туристи родните курорти това лято разчитат на българите. Как обаче ги посрещат и какви услуги предоставят концесионерите на плажовете?

Оказа се, че семейство е било принудено да плати сметка от 46 лева на плаж „Вая“. В цената се включват чадър и два шезлонга, които според потърпешвите са обявени на голяма официална табела на плажа, но към касовия бон за 10 лв., дошъл и още един - за 36 лв. - за вода, диня и две кърпи, които семейството не е ползвало.

"Плажът е добре известен, посреща те голяма табела, че концесионерът е задължен да обяви цените на платените услуги. Табела има, за 10 лева получаваш чадър + 2 шезлонга - прекрасно. След като се настаниш, сложиш си кърпите и детето ти вече е мокро и цялото в пясък, идва спасителят и ти казва, че на цена от 46 лева, освен чадър и шезлонги, си задължен да ползваш 2 малки води + 2 парчета диня ... и 2 кърпи, защото на плаж идваш без кърпа, разбира се", пише мъжът, който е бил със семейството си, завършвайки поста си с хаштаг "немадаимстъпимповече", оплака се потърпевшият Димитър в социалната мрежа Facebook.

Концесионер на "Вая" за втори път е "Вая-дир" ООД, преизбран през 2018 г. Според договора за стопанисване цената за чадър и шезлонг е до 7 лв. с ДДС. Плажът често става обект на проверки заради завишени цени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
21
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Вие, като се качвате на такси, не се ли оглеждате, като обрани евреи? Поне аз съм така. Фирма, цени, шофьора да се откроява от цвета на таблото и тн. А на морето всичките арендатори за мен са таксисти. Не съм ходил там от 92г.
120
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връщам се от Слънчев бряг.За чадър и два шезлонга плащахме 12 лева и с нищо друго не са ни товарили към сметката.Супер спокойно на плажа.Спрямо миналата година - нищо общо.Спокойна почивка за семейства с деца.
119
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция, население 11 милиона, България, население 7 милиона, *** пак недоволен, че му дали по-малко
118
28
 
5
 
! Отговори
7 преди 3 години
Плаж Вая е един от най-хубавите и изолирани плажове на бетономорието. Реално погледнато, излиза по 23 лева на череп шезлонга и обслужването, които са топ. Да не говорим, че на 10 метра от уж "скъпата" платената зона има нормални чадъри и шезлонги, на които цената наистина е 10 лева за два броя + чадър, но без обслужване от бара, кърпи и възглавници за шезлонгите. Хленчещи панелни таласъми, или бедни *** селяци нямат работа там
117
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А то пък не е пълно на всякъде с хитри селяни дошли на море :) То манталитета само по мутрите нали. Хахаха
116
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция - офиц. 10.2 млн , БГ - офиц 7,2млн, и наш ТИКВУН му дадоха пари наполвина от тези на Гърция, е затова сме бедняците на европа
115
5
 
12
 
! Отговори
123 преди 3 години
Напълно съм съгласна че навсякъде е пълно с алчни бизнесмени, свикнали на дребни селски номера. Обаче българонът лато цяло все още няма навика да гледа и мисли преди да направи нещо. Влиза някъде и започва да поръчва и консумира преди да се е запознал с обстановката, преди да е прочел менюто и цените. После вместо да се опита да реши проблема на място или по законов ред, плаща, псува и реве по форумите.
114
4
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Ами аз и затова не ползвам платените шезлонги и никога не съм ги ползвал. Като обикновен човек, нося си тръстики, чадър и малко вода. Отивам на плаж много рано, тръгвам си 10-10:30, после следобед, че до вечерта. Какви са тези плажове с такива цени, трябва да си мазохист, че да им плащаш такива цени ???!!!На плажнотобарче бирата е 1,5лв, картофите и те не са скъпи !!!От нашето море не съм доволен от прекаленото застрояване, че идват прекалено много туристи, но не съм виждал такива цени и мутр
113
0
 
19
 
! Отговори
i'm преди 3 години
Е, като "...Плажът често става обект на проверки заради завишени цени..." Явно има системно нарушение на договора, очевидена проява на рецидив! Тогава защо този концесионер продължава да е такъв и си позволява да си прави каквото иска? Кой получава пари под масата за да му осигурява спокойствие? А иначе не спряха да ревът за загубения сезон и т.н. Искат помощи от държавата,а а тя им помага с парите на същите тези данъкоплатци, които плащат подобни касови бележки!
112
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова Гърция е на 50 години пред нас. Може да отидеш от най-централния луксозен плаж, до най-забутаното малко село, винаги шезлонг и чадър не се плащат, а само консумация, и винаги ще дойде една и съща сметка - дали ще е 1 евро за водата, или 4 евро за фрапето, или бира и каквото искаш, но няма изненади и СЕЛЯШКИ ТАРИКАТЩИНИ
111
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 102. Гърция е малко повече от България по население. А има и по малки от България но са по развиту Словения,,Хърватия,Черана гора.
110
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне на 29.07.2020 г.!
109
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до ПАТРИОТВидял си ти Гърция на карта през гугъл,че и коментираш?!Не си стъпвал там а даваш оцеки.***!
108
1
 
2
 
! Отговори
минувач преди 3 години
До 113Зс 3 дни
107
3
 
4
 
! Отговори
промо преди 3 години
в БГ един чадър е 1бира=1,5 ЕВРО/ден - северен.плаж Приморско !
106
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво се пълни Албена там има 5 хотела? С тея 5 хотели шо ще храниш Каварна, Добрич, Варна? Бюджета? Влизането на валута? Ти как е мислиш? Седиш си в София и идеаш на празно море с поляни, без пари и си заминаваш в бюджетния град. А хората там? Тея хотели знаеш ли, на колко народ дават прехрана? Като ги събором тея хора ти ли ще хрнаиш?Трябва да си луд, ако мислиш че чайките, щи позволят :) Готви се за сериозна война.
105
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 28 години не съм стъпвал на черноморието.
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 102Явно си много интелигентен, защото не ти разбираме хумора. Много по напред си от нас. Както нашето море спрямо гърците.
103
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 110ЗА 7 ДНИ
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ксто махнат на Исиза алкохолния туризъм ела ми се обади :) Кой иска такива, като тебе охльови? Които нямат стратегия за развитие или успехи. Само бля. БляПрочети, какви яхти с милионер и милиардери акуаритат на Ибиза и после ми се прави на туристически гуру.