Ангел Кунчев: Вълната от коронавирус на Балканите утихна

Според него растат случаите в Западна Европа
6 авг 2020 09:09, Петя Славова
74
Ангел Кунчев: Вълната от коронавирус на Балканите утихна
Снимка: БГНЕС

В последните няколко дни се наблюдава висока смъртност от COVID 19 у нас. Каква е ситуацията в страната коментира главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Нещата са коренно различни в сравнение с началото на пандемията, в болница са близо 850 души и никъде нямаме отказ", обясни специалистът пред БНТ.

По думите му коронавирусът се развива неравномерно.

"Докато в Благоевград имаме нови 100 заразени вчера, имаме области, където нямаме нито един, системата като цяло ще се справи. Ако има необходимост, никой няма да остане на улицата. Проблемът не е толкова в леглата, колкото в персонала", подчерта Кунчев. Той добави, че се обмисля цяла нова болница само при ситуация, ако няма места за настаняване.

Още по темата

Факт е, че чартърните полети намаляха с 80-90%. За туристите-чужденци, които идват у нас, ако са положителни, отиват си в страната, от която произхождат, ние организираме трансфера. Почти всеки ден организираме трансфер на румънски туристи от Гърция през Дунав мост, уточни Кунчев.

В момента вълната на COVID-19 на Балканите малко утихна, продължава да расте в западноевропейските страни, заяви доцентът.

Мерките у нас не се спазват и това е нещото, което доведе до по-мощното повишаване на случаите. Глобите няма да помогнат. Няма контролна система, която да вижда всичко, коментира още Кунчев. Хората психологически приеха, че не е такъв проблем коронавирусът и не спазват елементарни мерки, подчерта още Кунчев.

Като епидемиолог ще кажа, че публика на стадионите не трябва да има, както не трябва да работят нощните заведения и не трябва да има и фестивали. Но виждаш и сриването на бизнеса и необходимостта от помощ. Трябва да има баланс. Според мен е по-добре като лекар да не допускаме събиране на такива огромни маси на едно място, каза още Кунчев.

Ако няма драматично влошаване на ситуацията, учениците трябва да тръгнат на училище по нормалния начин. Много мерки се вземат за училищата. Повечето страни в Европа считат, че нормалният училищен процес не трябва да прекъсва. Но има повече от месец до това време и нещата може да се променят, каза Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА!ЗА ТОЯ ЩО НЕ ИСКАТЕ ОСТАВКА, ЗА НЕКАДЪРНИКА?ЛЪЖЕ КАТО РОМ!ТЕ РАСТАТ ЗАРАЗЕНИТЕ, ТОЙ КАЗВА УТИХВА!КОГАТО НАМАЛЯВАХА, КАЗВАШЕ,Ч Е Е ПИКА!ПОРЕДЕН НЕКАДЪРЕН ГЕРБЕР!
39
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупец! Скъсай си дипломата
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като напишат колко души са починали и всички граквате "фалшива новина, всявате паника, манипулатори"... напишат как Кунчев е казал, че вълната утихва - "как утихва бе нормален ли си луд ли си, кво си".... аре решете се накрая, в ляво ли сте, в дясно ли сте, къде сте?!? Хаус фул оф идиотс
37
1
 
7
 
! Отговори
листата-ГЕРБ-хасково преди 3 години
Д-р Ангел Кунчев е на 58 години, роден е в Симеоновград. Д-р Ангел Кунчев е главен държавен здравен инспектор. Завършил е Медицински институт в Пловдив. От 1986 г. работи в отдел Противоепидемичен контрол в ХЕИ-Хасково. През 2001 г. преминава на работа в отдел Противоепидемичен контрол в Министерство на здравеопазването. От 2008 г. до сега е директор на отдел Надзор на заразните болести в Министерство на здравеопазването.
36
14
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Абсолютно неадекватен индивид, явно е че му плащат бонуси, за повече заразени, трябва да бъде осъден и екзекутиран от Военен Трибунал за измяната си към Отечеството!
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Балканите може,но не и у нас.
34
18
 
18
 
! Отговори
офф преди 3 години
Приказва назад напред. Затихнало нещо, което не е имало. Нито вълни ,нито пик, нито хиляди кофчези и човали. Само зомбирате простите хора!Обикновен вирус ,като останалите с които си живеем.
33
6
 
30
 
! Отговори
Пройчо Прокурора преди 3 години
"Хората психологически приеха, ковид не е голям проблем"- ами правилно са решили хората, бай Ангеле. Ковид не бива да се подценява, но не трябва и да се надценява. Народът си има сетива за важно и маловажно, стига сте го ругали, колко бил *** и задръстен, пък западняците колко са умни, модерни и цивилизовани.
32
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Усетиха се какво се харесва на вижда и започнаха масовата дезинформация - и кунчев и този на александровска. Според тях пак сме шампиони в опазване на нацията, а че имаме по 300 болни и 10 умрели е някаква шега работа. Какво им пука на тях, и да го лепнат няма да ги лекуват експериментално и да ги върнат в метална кутийка на близките им
31
11
 
24
 
! Отговори
От Плевен преди 3 години
Какво е утихнало на Балканине, бре Кунчев!? Съвсем си изперкал! Що за поведение и приказки! Как ще те слуша сега народа, който само това чака да чуе, че всичко е наред? А то хич не е! Разумните да се пазят! Явно държавата е напълно абдикирала от задължението да пази народа си.
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом бай ви Кунчо казва че вируса си отива от Балканите значи е така. И от България си отива.Не се подвеждайте по броя заразени всеки ден. Боко и мафията му манипулират тази бройка с идеята да ни сплашат, да спрат протестите, излизането от България да става по възможно най-трудния начин като страните ни поставят под карантина или да влизаме при тях с писиар тест. След всичко това което написах не мислите ли че Кунчо се издаде. Но защо ли след конгреса на ГЕРБ бройката заразени пак се вдигна?
29
12
 
11
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Социалното дистанциране на учениците ще създаде психопати и социопати. Ще разруши и минимума желание за създаване на семейства. И като цяло ще създаде общество от маниакални душевни ***.
28
4
 
14
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Ам'чи,как няаа утихне бре?!Нали баницата в Брюксел,се разпредели,защо ви е вече "ВЪЛНА"....
27
6
 
9
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Мунчев нали тва го каза преди 3 месеца, сега отново а, ахахаххаах мега си *** и тебе ще те подберат със сопите, разбойнико
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете границите с ЕС за да не се внася нова корона.
25
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УченициС това онлайн обучение най-много да вземете дипломи за овчари!
24
7
 
21
 
! Отговори
ивчо преди 3 години
до анонимен...Още през май месец нашите разбраха че вируса е един голям фарс, и за това отпуснаха мерките......нищо не са разбрали, Баце се стресна от мутро чалгарите и им клекна, щото мислеше че ще го свалят от трона. Едни 20 дни до 30 май ни трябваха, за да затихнат огнищата, по скоро София от където после тръгна на всякъде.
23
1
 
6
 
! Отговори
до И последно преди 3 години
психиатриите са празни, чакат те, имаш избор
22
6
 
20
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
оналйн обучение не може да има защото стоенето пред компютър повече от 3-4 часа е опасно за зрението. ще сложите лупи още на 20 години.
21
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доц.Кунчев, не виждам какво е утихнало като бройките на новозаразените се въртят около 250-280 човека с пикове до 310-320 души. Освен това възрастните хора *** по 7-9 на ден, за тези от Старческите домове да не говорим. Дисциплина е нещо екзотично у нас и през октомври-ноември ще има, предполагам, нов пик. Но вие ни успокоявайте, а БиБи се разхожда с маска и открит нос. Ами такива еземпляри са нашите управляващи. И ние - като тях..